2016 m. vasario 10 d., trečiadienis

Kimberly Sayer valomasis losjonas ir drėkinamasis kremas (Sample Size)


    Labai seniai rašiau apie kosmetikos mėginukus. Nors yra jų pas mane pakankamai, bet dažnai užmirštu, jog apskritai jų turiu. Taigi, pakuodama daiktus išsikraustymui iš Vilniaus (šį įrašą jau rašau kaip šiaulietė), peržiūrėjau visą savo turimą kosmetikos asortimentą ir nusprendžiau, jog veido priežiūros priemonių turiu daugiau nei šiuo metu man reikia. Todėl reikia taisyti padėtį ir šįkart pakalbėsiu apie amerikiečių kosmetiką Kimberly Sayer of London. Ant mano staliuko puikuojasi lengvas valomasis losjonas ir ypač lengvas drėkinantis veido kremas. 
   Pradėsiu nuo valiklio. Kadangi mano oda mėgsta pasiriebaluoti, tad visokie valikliai, prausikliai ir panašios priemonės man visada skatina susidomėjimą. Taip nutiko ir su šiuo riebiai ir į dėmes linkusios odos valikliui, kurio sudėtyje puikuojasi rozmarinų lapelių ekstraktas ir citrinų aliejus. Nepaisant to, jog skirtas riebiai ir užterštai odai, tai lengvas gaivinantis produktas, turintis mažinti sebumo gamybą ir subalansuoti odos pH. Gamintojas nurodo, jog giliai valantis losjonas, net pakankamai švelnus akių makiažui pašalinti. Rozmarinų lapelių ekstraktas giliai ir kartu švelniai valo odą, ženšenio šaknies ekstraktas balansuoja ir naikina spuogus, o citrinų aliejus atgaivina mūsų odą. 

Sudėtis: Deiozed water, Rose Flower Water, Sunflower Seed Oil, Wheat Germ Oil, Glycerin (Vegetable), Cocoglucoside (Coconut), Vegetable Gum, Lemon Oil, Radish Root Ferment Filtrate (Vegetable Preservative), Foraha (Tamanu) Oil, Ginseng Root Extract, Rosemary Leaf Extract, Lecithin, Anise, Aloe Vera Leaf Extract, Xanthan Gum, Citric Acid (Fruit Preservative). 

  Sudėtis atrodo netgi labai gera palyginti su kitų kompanijų, sertifikuotų Ecocert standartu, analogiškais produktais. Žinoma, gamyboje sunku išvengti konservantų, nes kitaip būtų neįmanoma pagaminti produktą, kuris būtų tinkamas naudoti ilgiau nei savaitę. Bet Kimberly Sayer naudoja natūralius augalinius konservantus (dedu pliusą). Taigi gamintojais pažadais veltui nesižarsto. Valiklis iš tikrųjų valo, ir valo net makiažą (neteko išbandyti ant nenatūralaus blakstienų tušo). Visgi, net ir po šio prausiklio pakartotinai veidą pavalyti kokiu miceliniu vandenuku ar panašiai, kad pašalinti nešvarumų likučius. Baltos spalvos losjonas yra lengvos tekstūros, ir kaip matosi iš žemiau esančios nuotraukos, pilno dydžio pakuotės pardavinėjamos sandariuose indeliuose su dozatoriumi. Pauosčius, mano mintyse pirmiausia iškyla asociacijos su citrusiniais kvapais. Bet iš tikrųjų kvapas tikrai nėra intensyvus.  


Pilno dydžio pakuotės

    Kas toliau? Taip, tai ypač lengvas veido drėkinamasis kremas. Žinote, riebią odą irgi reikia drėkinti, kartais jai drėgmės gali trūkti net labiau nei sausai odai. Bet su riebia oda yra didelė problema renkantis tinkamą veido kremą, dauguma jų per sunkūs ir palieka riebią plėvelę ant odos paviršiaus, todėl reikia ieškoti lengvų drėkiklių. 
   Gamintojas deklaruoja, jog tai ypač lengvas drėkiklis riebiai ir/ar aknės kamuojamai odai, kuris yra net su SPF 30 apsauga. Kone apsauginis kremas nuo saulės? Lengvai susigeria į odą, neužkemša porų ir nesukelia inkštirų. Sudėtyje esantis citrinų aliejus detoksikuoja odą, todėl mažina sebumo gamybą, kovoja su akne ir pigmentinėmis dėmėmis. Idealiai tinka naudoti prieš tepant makiažo pagrindą.

Sudėtis: Deionized Water, Zinc Oxide (Mineral Sunblock), Titanium Dioxide (Mineral Sunblock), Sunflower Seed Oil, Lecithin, Safflower Seed Oil, Emulsifyiun Wax (Vegetable), Glycerin, Coconut  Oil, Aloe Vera Leaf Juice,Sea Algae Extract, Lemon Oil, Shea Butter, Green Tea, Jojoba Seed Oil, Tocopheryl Acetate (Vitamin E), Eucaliptus Globulus Leaf Oil, Xanthan Gum (Vegetable), Benzyl Alcohol (Plant Alcohol Preservative).

    Kaip ir valomasis losjonas, taip ir kremas pasižymi lengva tekstūra. Baltos spalvos kremukas irgi turi citrusinį aromatą (turbūt dėl Lemon Oil), tik čia jis šiek tiek intensyvesnis. Sutinku su gamintoju, jog labai greitai susigeria į odą ir nelieka jokio riebumo, todėl idealiai tinka prieš atliekant makiažą. Visgi, kadangi abu produktai yra tik mėginukai (po 1,5 ml), neturiu galimybės patikrinti, ar tikrai reguliuoja sebiumo gamybą, nes kiekis vos keliems kartams užsitepti. Taip pat nepasakysiu ar tikrai kovoja su akne, nes jau kuris laikas esu pamiršusi periodiškai ant mano smakro atsirandančius spuogelius (atsakymas slypi ne naudojamose priemonėse). Pakanka tik sužinoti, ar produkto tekstūra ir vaizdas ant veido tenkina, ar neatsiranda alerginių reakcijų. O mano oda nėra jautri, nesu susidūrusi su produktu, kuris sukeltų dirginimą.
    Įvertinimas: nuteista. Norėčiau sakyti  priešingai, bet tiesiog pilno dydžio pakuotės nepirkčiau. Nors valiklis naudotinas, tačiau nekyla rankos mokėti pakankamai didelę pinigų sumą, kai žinau ne prastesnių, bet užtat pigesnių priemonių. O kalbant apie drėkinamąjį kremą, internete radau nepatenkintų naudotojų atsiliepimų. Nors priemonė turi didelę SPF apsaugą kaip kremui, bet derinys su citrinmedžio aliejumi greičiausiai ne pats geriausias. Merginos skundėsi, jog nudegė saulėje, o jos tikrai nesidegino, ir atsirado dėmelių ant veido, nors gamintojas teigė priešingai. Gal vasarą nereiktų šio apsauginio kremo naudoti, kad ir kaip tai kertasi su logika, arba gamintojui pakoreguoti gaminio formulę.

Jurgita




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą