2016 m. sausio 29 d., penktadienis

Tailandietiška dantų pasta su anglimi


    Šįkart bloge kai kas neįprasto mūsų akiai. Tai dantų pasta, ir ne bet kokia, o tailandietiška. Ją gavau dovanų Kalėdų proga nuo vaikino giminių. Visi buvom apdalinti tokia įdomybe. Ilgai naršiau internete, bet Lietuvoje vos neįmanoma įsigyti. Ji buvo arba parvežta iš Tailando lauktuvėms, arba pirkta Amazon.com, eBay.com.... Bet nelabai tikiu, kad tokie žmonės pirktų dovanas internetinėse parduotuvėse. 
     Vienintelė mano rasta informacija apie šią pastą buvo tik internetinėse parduotuvėse. Nežinau kiek ten tiesos, bet nurodoma, jog tai 100 procentų natūralus gaminys. Pasirinkimas tarp įvairių rūšių pakankamai platus. Aš turiu su bambuko anglimi. Bet yra ir su egzotiniais vaisiais: kokosų ekstraktu, mangų ekstraktu, ananasų ekstraktu, įvairiomis žolelėmis ir t.t. 


   Informacijos ne per daugiausiai. Ant pakuotės tėra įrašas apie poveikį. "Reguliarus dantų pastos naudojimas sumažina blogą burnos kvapą, sumažina dantų geltonumą, kurį sukelia tabako, arbatos ir kavos vartojimas, mažina bakterijų kaupimąsi. Mažina dantų jautrumą." Daugiau jokios papildomos informacijos, todėl teko knaisiotis internete. Šiek tiek pavargusi radau dantų pastos sudėtį, bet net ji pilnai nenurodoma.

Sudėtis: Bamboo Charcoal Extract, Borneo camphor, Camphor, Menthol, Clove Oil, etc. 

Bambuko anglis valo ir balina dantis;
Streblus Asper lapų ekstraktas (turbūt šis ingredientas pasislėpęs po tuo žodeliu etc) padeda išvengti dantenų uždegimams, mažina apnašas ir dantų akmenų susidarymą;
Guavos lapų ekstraktas (dar vienas....) padeda pašalinti blogą burnos kvapą ir turi antibakterinį poveikį;
Clove Oil padeda sumažinti dantų skausmą ir jų jautrumą;
Borneo kamparas suteikia ilgai išliekantį gaivų burnos kvapą;
Kamparas (Comphor) gaivina;
Druskos stiprina dantis ir dantenas.

    Taigi įtarumas ir smalsumas vienodai drumsčia mano mintis. Belieka tik praktiškai išbandyti. 


    Pakuotė yra mums labai neįprasta. Man labiau įprasta tokiame apvaliame indelyje matyti kremų mėginius, lūpų blizgesius ar balzamus ar kitokius tepamus dalykėlius, bet tikrai ne dantų pastą. Kaip suprantu tai lyg ir mini pakuotė, kurios talpa 25 g. Iš pirmo žvilgsnio atrodo labai nedidelis kiekis, bet dėl to vėliau persigalvojau. Mums įprasta, jog dantų pastos yra kremo pavidalo, o ši yra standesnės konsistencijos. Spalva tokia žalsvai pilka, o kvapas vaistažolių, panašiai kvepia burnos skalavimo skystis "Listerine", beje, ir skonis panašus... Arba švelnesnė dantų pastos "Paradontax" versija.
     Pamačius tokį dantų pastos pavidalą pradžiai nustebau. O kaip ją naudoti? Pirmoje nuotraukoje matote mažą baltą plastikinę mentelę. Ja priemonė pakabinama ir tepama ant dantų šepetėlio. Greitai supratau, jog valymo procedūrai užtenka labai nedidelio kiekio, nes pasta labai gerai putoja. Užtenka maždaug pusės žirnio dydžio, vadinasi, šia bambuko anglimi dantis šveisiu dar ilgokai. Viskas su dantų pasta lyg ir tvarkoje, dantys išvalyti, "gaivus" mentolio-kamparo kvapas stipriai dvelkia iš burnos ir aplinkiniai viešajame transporte tikrai bus garantuoti, jog ryte nepamiršote išsivalyti dantų :) Žinau, jog kai kurie žmonės nemėgsta stipraus skonio dantų pastų, o vat man reikia bent minimalaus pipirmėčių ar kito gaivaus augaliuko pojūčio burnoje, kitaip jaučiuosi lyg neišsivaliusi dantų. Psichologinis niuansas. O ši dantų pasta gal net ir per stipraus aromato. 
    Ir svarbiausias klausimas. Ar balinanti dantų pasta balina dantis? Išduokite paslaptį, ar apskritai tokia yra? Kiek esu bandžiusi įvairių - nulis rezultato. Rašydama šį straipsniuką kelis kartus įdėmiai apžiūrinėjau savo dantis. Ne, nieko. Neįžvelgiu jokio bent minimalaus rezultato, nors brūžinu dantis jau dvi savaites. Nerūkau, vyną gerdavau retokai, o dabar visai negaliu, per dieną išgeriu kelis puodelius arbatos, tame tarpe kartais būna puodelis kavos ir viskas. Neturėtų būti didelis iššūkis. Bet niekaip nešviesėja tie dantys nors tu ką. Turbūt tai mano natūralus atspalvis. Tik vieną kartą man buvo pavykę kažką pakeisti į gerąją pusę, kai naudojau balinantį dantų pieštuką (turbūt jo sudėtyje buvo peroksido), bet pasibaigus priemonei, dantys staigiai vėl atgavo savo buvusį "grožį". 
    Iš tikrųjų ši pasta labai įdomus produktas. Kaip dovana netgi egzotiška. Nėra patartina dovanoti dantų pastų, šampūnų, muilų ar kitas panašias dovanas žmonėms, kurie turi itin jautrų ego. Jie gali tai priimti kaip užslėptą užuominą, jog nepakankamai rūpinasi savo higiena. Bet aš į tai nekreipiu dėmesio. Labai norėčiau išbandyti ir kitokių šios kompanijos dantų pastų, ypač vilioja tos su egzotiniais vaisiais, kai kurių net pavadinimai mano ausiai negirdėti. 

Jurgita



4 komentarai:

  1. Dekui uz rekomendacija, pastaruoju metu kaip tik ieskojau kaip issirinkti dantu pasta, kuri balintu, bet nenustekentu visos burnos, nes po keliu paskutiniu tiek dantenos, tiek emalis smarkiai pasijaute..

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū už rekomendacijas. Dairausi natūralių dantų priežiūros priemonių. Ypatingai domina su kokosų aliejumi arba ekstraktu. Skaičiau, kad kokosų aliejus stabdo bakterijų dauginimasi. Tad norėjau šį produktą išbandyti ir įtraukti į priemonių, užtikrinančių burnos higiena, arsenalą.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Atrodo veiksminga, reikės išbandyti. Dėkoju autoriui už naudingą informaciją.

    AtsakytiPanaikinti