2016 m. rugpjūčio 3 d., trečiadienis

EcoLAB prausimosi putos


   Dekoratyvinė kosmetika ir  makiažas šiuo metu labai retas svečias mano kasdienėje rutinoje. Pasidažau tik per šventes, nėra laiko namuose tepliotis veido, kai vaikas nori valdyt, reikia keisti sauskelnes ir reikalauja daug dėmesio, daauuug.... Tačiau veido odą  ir toliau prausiu, vieną kitą kremą naudoju ir viskas. Oj laukiu dienų, kai galėsiu pasilepinti.  
   Veido prausimas-valymas yra svarbiausias odos priežiūros ritualas. Sekantis būtų drėkinimas-maitinimas. To pakanka tinkamai odos priežiūrai. Kaukės ir kitos priemonės jau kiekvienai pagal poreikį. Šiuo metu mano vonios lentynėlėje  iš prausiklių kategorijos galima rasti EcoLab prausimosi putas. Apskritai prausimosi putos yra labai patogi priemonė, kurią jau senokai pamėgau. Jau spėjau išbandyti ir sunaudoti VIVI ir Madara analogiškas priemones.

Nuotrauka iš www.eurokos.lt
   Rusų kosmetikos ženklas EcoLab - naujiena mano išbandytų priemonių asortimente. Atradau jį per Maximos grožio prekių išpardavimą, kaina buvo apie 5 eurus.  Žinoma, tuo metu, kai tyrinėjau etiketes parduotuvėje, pasidomėti apie patį gamintoją ar jo produkciją nelabai yra galimybės, tad grįžusi namo įnikau į paieškas. Informacijos lietuvių kalba labai nedaug, o verstis rusiškus tinklalapius ar tinklaraščius nelabai yra noro. Štai ką aš radau.
   Sukurta natūralių aliejų ir ekstraktų pagrindu, naudojant naujosios kartos pažangiausias mokslines technologijas. Prausimosi putos pasižymi jauninamuoju poveikiu. Sudėtyje yra 99,5 proc. augalinės kilmės medžiagų. Jūros vanduo saugo odą nuo drėgmės praradimo, gerina odos būklę. Sudėtyje nėra SLS, SLES, parabenų ir silikonų. Produktai nebandomi su gyvūnais. Naudojami tik natūralūs konservantai ir dažikliai. Kofeinas gerina kraujotaką, mažina raukšlių kiekį ir tonizuoja odą. Šaltalankių ir vynuogių kauliukų aliejai turi vitamino E ir padeda išsaugoti odos jaunystę. Hialurono rūgštis -tai efektyvus drėkinamasis elementas, kuris išsaugo reikiamą drėgmės kiekį audiniuose ir gerina veikliųjų medžiagų įsisavinimą.

INCI: Aqua, Sea Water, Organic Aloe Barbadensis extract, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Cocoamphoacetate, Sodium Lauryl Sarcosinate, Maltooligosyl Glucoside/Hydrogenated Starch Hydrolysate, Coffeine, Panthenol, Organic Vitis Vinifers Oil, Hippophae Seed Oil, Hyaluronic Acid, Hydrolyzed Wheat Protein, Perfume, Benzoic Acid, Sorbic Acid, Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol.

   Visas aprašymas skamba patraukliai ir teikia vilčių puoselėti odą. Visi išvardyti naudingi ingredientai (kofeinas, šaltalankių ir vynuogių kauliukų aliejai, hialurono rūgštis) tikrai randami sudėtyje, taip pat verta paminėti drėkiklį pantenolį, . Vietoje agresyvių ploviklių kaip SLS ar SLES naudojami Kokamidopropilo betainas ir natrio kokoamfoacetatas, kurie yra sintetinės paviršiaus aktyvumo medžiagos (PAM), išgaunamos iš kokosų, tačiau yra gerokai švelnesnės už mano jau išvardintus ploviklius. Nors šios medžiagos ir švelnesnės, bet akis gali erzinti. Sudėtis kaip prausikliui gal ir nebloga. Šiek tiek pasiraukyti galima dėl kvapiklių, kurie jautriems žmonėms gali sukelti alergines reakcijas, konservantai benzoinė rūgštis ir sorbic acid (nežinau kaip versti) gali būti toksiškos. Pastaroji rūgštis EU net ribojama. Prasčiausiai čia atrodo itin gamintojų mėgstamas konservantas benzilo alkoholis, kuris ilgai naudojamas gali sukelti odos sausumą. Bet nevarykime Dievo į medį,  šių medžiagų gaminyje tiek nedaug ir, tikėtina, leistinais kiekiais, jog greičiausiai jokio neigiamo poveikio net nepajusite, nebent turite itin jautrią ir lepią odą.
   Internete radau informacijos, jog gamintojo produkcija turi BIO, Ecocert, BDIH sertifikatus, bet kažkodėl ant pakuotės neradau nei vieno pažįstamo ženklo. Gal tik kai kurios priemonės sertifikuotos, o gal tai tik marketingo triukas.
   Kaip ir įprasta tokioms priemonėms, plastikiniame buteliuke yra dozatorius su pompa, kurią paspaudus įvyksta fokusas ir vandenukas paverčiamas putų pavidalu. Putos nėra standžios, jos tikrai nepanašios į skutimosi putų tekstūrą, labiau vandeningos. O kvapas man primena muilą ar tuos klasikinius ploviklius, jokių gėlyčių, vaisių ar žolelių kvapų. Nepatogu, kad buteliukas nepermatomas, todėl negalima įžiūrėti priemonės likučio. Dabar apie poveikį. Vieno paspaudimo pakanka nuo veido nuvalyti nešvarumus ar makiažą, tik nenaudokite putų akių makiažui valyti - dirgins akis. Odą nuvalo, nepalieka kažkokios plėvelės ant veido, nepajutau jokio tempimo jausmo. Nors produktas įvardintas kaip "anti-aging", tačiau netikiu, kad prausiamoji priemonė galėtų atlikti dar ir tokias funkcijas. Palikime tai kremams, serumams ar kaukėms. 


    Eksperimentas. Ant rankos patepliojau keleta kosmetikos priemonių: MUA lūpų dažas, Essence akių kontūras, Essence lūpų pieštukas, INIKA mineralinis makiažo pagrindas, bronzantas, Lily Lolo akių šešėlis ir skistalai.  Tiesiai ant viršaus užpurškiau putų. Kaip matome nuotraukoje dešinėje nuvalė visas kosmetikos priemones, išskyrus dvi. Nepilnai nuvalytas Essence kontūras ir visiškai neįveiktas MUA lūpų dažas, kurį galiausiai nuvaliau su Natur Boutique prausikliu.  
   Kokias galėčiau padaryti išvadas. Savo darbą atlieka (yra kelios išimtys), kaina nėra super aukšta, naudojasi pakankamai skalsiai, bet .... Nesukelia jokių sentimentų. Sunaudojai buteliuką, išmetei į šiukšlių dėžę ir pamiršai. Visiškai nėra jokio noro kartoti. Jei apskritai nesate bandę jokių prausimosi putų, tada verta išbandyti, o jei turėjote patirties su VIVI ar kito gamintojo panašios kokybės priemone, gal net neverta imti šio EcoLab buteliuko. Nebent jūsų smalsumas beribis arba jūs šiuo metu vaikštote Maximoje ir jums skubiai reikia panašios priemonės. 


Jurgita

2 komentarai:

  1. Dabar nepasakysiu, kurios parduotuvės, nes painiojasi man jų pavadinimai, bet pardavėja labai gyrė "EcoLab" šampūnus. Sakė, net grožio salonuose dirbančios moterys, kur suprask, prie brangių priemonių prieina, ateina nusipirkti "EcoLab" šampūnų savo plaukams puoselėti. Nežinau, nebandžiau, bet gal būtų visai įdomu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gali būti, pasitaiko, kai vieni linijos produktai labiau vykę nei kiti:) Gal tie šampūnai ir puikūs:) Payzdžiui mano bandytas The Organic Shop buvo toks itin paprastas, o vat kūno šveitiklius blogerės labai giria.

      Panaikinti