2015 m. vasario 11 d., trečiadienis

Mano kasdienė veido rutina


Nuotrauka iš http://www.yourbeautypal.com/2014/02/18/3-things/
    Dėkojame brangioms mūsų blogo skaitytojoms už jų komentarus ir pageidavimus, mes stengiamės atsakyti į visus klausimus, pasidalinti patarimais ar pabendrauti jums aktualiomis temomis. Neseniai sulaukėme prašymo pasidalinti savo veido odos priežiūros rutina. Kadangi Laura šiuo metu užsiėmusi diplominio darbo rašymu, tai pirmoji pradėsiu aš. 
    Pirmiausia padarysiu savo veidelio pristatymą, paminėsiu su kokiomis bėdomis kovoju, o paskui išvardinsiu kokias veido priežiūros priemones naudoju. Iš pradžių noriu pasakyti, kad mes odos tipą paveldime, o toliau jo būklę lemia mūsų mityba, gyvenimo būdas, gyvenamoji ir darbo aplinka, sveikatos būklė, naudojamos priemonės ir t.t. Turiu mišraus tipo veido odą (čia jums pasisekė, nes Laura galės pasidalinti sausos odos priežiūros patarimais), tai yra T veido zona riebi, o žandukai "normalūs", kurie vasarą jokių problemų nekelia, tačiau šildymo sezonu išsausėja ir pradeda šerpetoti. Taigi, pagrindinės odos problemos: sebumo sureguliavimas ir drėkinimas. Klaidinga manyti, jog jei veido oda  riebi - jai drėgmės netrūksta. Drėgmės trūkumas gali suintensyvinti  riebalų išsiskyrimą, nes oda taip pati bando gelbėtis. Kartais sulaukiu ir spuogų, tačiau pastebėjau tam tikrą jų dėsningumą. Todėl beveik įsitikinusi, jog daugumos spuogų atsiradimo priežastis susijusi su hormonine pusiausvyra, juk net mūsų nuotaikos kinta pagal moterišką ciklą. Gal esate mačiusios paveiksliuką, kuriame pagal spuogo vietą galima spėti apie organizmo bėdas? 


Nuotrauka iš www.supermama.lt
    Kiek šioje teorijoje teisybės - tegu specialistai komentuoja, bet mano "niekšeliai" yra stipriai pamėgę smakrą, kuris siejamas su stresu arba hormoniniais pokyčiais. Plačiau apie tai galite pasiskaityti čia. O gal tiesiog per dažnai darbuojuosi mąstytojo poza? 
   Pernai per grožio parodą "Pelenė", pasinaudojau proga atlikti veido odos analizę. Aparatas nurodė mano odos amžių, tipą, drėgmės, pigmentinių dėmių, raukšlių kiekį. Į atmintį įstrigo tai, jog mano odai stipriai trūko drėgmės, o kiti rodikliai maždaug savo ribose. Nuo tada drėkinamasis kremas tapo mano nuolatiniu ir privalomu draugu.  Neseniai pakartotinai išsityriau veido odą. Galiu džiaugtis, jog sugebėjau pagerinti drėgmės lygį, todėl reikia nenustoti ir toliau naudoti įvairius drėkiklius. Kiti ne tokie optimistiniai rezultatai: riebalavimasis didesnis nei normalus (naturalu, juk mano mišrus tipas), o kaktos zonoje jau pradeda mažėti kolageno kiekis (esant jo trūkumui greičiau formuojasi raukšlės), todėl laikas pradėti naudoti lengvus kremus su veikliosiomis medžiagomis, kurios skatintų kolageno gamybą. Ir, vaje! Pirmą kartą pamačiau, kaip atrodo besiruošiančios užsikimšti mano veido poros iš arti. Nesimpatiškas vaizdas, nors nieko tragiško nėra. Žinant savo silpnąsias vietas, galima atitinkamai planuoti kasdienę priežiūrą. 
    Internete pilna rekomendacijų, kaip tinkamai prižiūrėti savo veido odą, specialistai siūlo trijų, keturių ar net penkių žingsnių/etapų procedūras. O jei dar turite mišrią odą, tai vieną veido dalį prižiūrėti reikia vienaip, o kitą kitaip. Man asmeniškai per daug jau procedūrų ir priemonių, o grožio salone net apsilankiusi nesu. Svarbiausiu darbu laikau valymą, o toliau viskas pagal poreikį. 
    Kadangi man tenka ankstokai ryte keltis, spėti susiruošti ir papusryčiauti bei keliauti į darbą iš vieno Vilniaus galo į kitą, todėl rytines procedūras esu sumažinusi iki minimumo vardan galimybės ilgiau pamiegoti. Plaukų taip pat neplaunu rytais. Taigi ryte tik nusiprausiu veidą prausikliu, nes reikia nuvalyti odos riebalus, dulkes nuo veido, bei palepinu veidą kremu. Žinau, jog žiemos sezonu drėkinantį kremą rekomenduojama naudoti vakare, o maitinantį - rytais, vasarą viskas atvirkščiai. Tačiau dabar elgiuosi visiškai priešingai. Naudoju drėkinantį VIVI šilko kremą, jis lengvas ir itin  greitai susigeria į odą, po užtepimo palieka tokį tvirtą (ne per drėgną, ne per riebų) pagrindą makiažui. Apie makiažą dabar nekalbėsiu, bet pažadu ateityje pateikti jums straipsnį apie pagrindines būtinas kosmetikos priemones su konkrečių produktų nuorodomis (pasistengsiu paieškoti ir  studentiškai piniginei priimtinų alternatyvų). Aš irgi skaitau kitų blogerių apžvalgas.
    Vakare visa procedūra atrodytų maždaug taip:


  •  Makiažo nuvalymas. Man labai patinka "Abroozijos" makiažo valiklis, esu sunaudojusi mažiausiai keturius indelius. Šis valiklis ne tik švelniai valo akių makiažą, bet ir puoselėja blakstienas, odą. Visada ateina momentas, kai norisi išbandyti kažką naujo, todėl dabar naudoju "Avril" valiklį. Ateityje gal sulauksite iš manęs ar Lauros jo apžvalgos. 

 

  • Veido prausimas/valymas. Kaip jau minėjau, tai nebe svarbiausias etapas veido rutinoje, ypač riebiai odai. Net ir nuvalius veidą makiažo valikliu, vis tiek ant jo lieka makiažo likučių, o oda reikalauja kruopštesnio valymo. Prausiklį verta rinktis pagal odos tipą. Sausai odai vengti alkoholio turinčių prausiklių, nes jie dar labiau sausins. Esu naudojusi, man patiko ir vėl naudosiu "Ambroozijos" Jundą su gasulio moliu. Tai priemonė "2 in 1", nuprausia ir nušveičia vienu metu. Neseniai įsigijau VIVI prausimosi putas su rožėmis, vėliau aptarsiu savo pastebėjimus. Tiesa, Laurai putos sukėlė staigią alergiją, nors kitos merginos ir giria. Kita veido valymo alternatyva galėtų būti micelinis vanduo. Esu bandžiusi Biodermos vandenuką, kuris patiko ir kada nors vėl įsigysiu, nes man labai tiktų rytais greitai nusivalyti veidą. Muilą galima naudoti tik tuo atveju, jei jis būtent veidui prausti skirtas. 

 



  • Veido drėkinimas arba maitinimas. Tokias sąvokas kaip "dieninis ar naktinis" kremas, reikėtų pamiršti. Kremą reikia rinktis pagal odos tipą, poreikį ir sezoną. Minėjau, jog drėkinantį kremą naudoju ryte, todėl vakarui reikia labiau maitinančio varianto. Deja, šiuo metu tokio kremo neturiu.  Laukiu, kol pasibaigs mano šilko kremas, tada galėsiu susikomplektuoti tinkamą kremų porą. Šį darbą pasilikau kovo mėnesiui. O kol kas naudoju argano aliejų. Aliejai gali būti naudojami kaip alternatyva kremui, tik reikia pasirinkti tinkamai. Apie aliejus galima pasiskaityti čia. Išsitepus aliejumi labai naudinga veidą apipurkšti gėlių vandeniu arba bent jau paprastu vandenuku, nes padeda lengviau įsigerti į odą.



     Tai tokie būtini etapai. Toliau seka procedūros, kurios daromos 1-2 kartus per savaitę, priklausomai nuo odos būklės. 

  • Šveitimas. Sausą odą užtenka nušveisti kartą per savaitę, o riebią dažniau. Patartina naudoti švelnų šveitiklį su smulkiomis dalelėmis. Čia galima susirasti jau paruoštą produktą "imi ir naudoji" arba pasigaminti pačioms. Kai naudodavau "Jundą", papildomai odos šveisti nereikėdavo, tačiau esant poreikiui šveitiklį pasigamindavau pati. Mano receptas toks: imu gasulio molio (arba kitas molis), truputį nerafinuoto aliejaus, gėlių vandens, lašelis arbatmedžio eterinio aliejaus. Konsistenciją ir sudedamųjų dalių kiekius pasirenku pagal save. Iš tikrųjų gaudavau kažką panašaus į "Jundos" prausiklį. Pigesnė alternatyva, bet reikalauja daugiau darbo.
  • Veido kaukės. Kokias naudoti ir kaip dažnai priklauso nuo odos poreikių. Jei man tenka rinktis - imu drėkinančias arba valančias. Esu naudojusi "Ambroozijos" Jumpyrą, patiko, tik, deja, labai trumpas produkto galiojimo terminas. Iš tiesų ją vos įmanoma visą spėt sunaudoti per tą mėnesį. Dabar turiu VIVI kaukę  su moliu ir kolagenu


    Pastaruoju metu esu apleidusi šiuos du punktus, nes blaškausi tarp savo ir vaikino namų. Kelios dienos šen, kelios ten, o viso savo turto neprisivežiosiu kiekvieną sykį. Įsimetu tik būtiniausias priemones, tai yra valiklis, prausiklis ir kremas. Žinoma, visur kartu su manimi keliauja ir mano katė. Ne kartą draugas erzino mane, jog savo katę myliu labiau negu jį :)

    Tai vat tokia mano veido priežiūra. O apsiriboti tik priemonėmis nepakanka. Norint maksimalaus efekto reikia susireguliuoti mitybą, gerti pakankamai vandens, mankštintis, vengti streso, nenaudoti nekokybiškų dekoratyvinės kosmetikos priemonių, pozityviai mąstyti ir taip toliau galime tęsti ne pabaigos. O gal pakaktų tik įsimylėti? Mažiau kreiptume dėmesio į tuos spuogus:))

Papildomi patarimai su nuorodomis:
Ką turite žinoti apie veido valymą? -  čia;
Gėlių vandenys, jų naudojimo galimybės ir kaip pasigaminti pačioms - čia;
Kosmetiniai moliai - čia;
Kosmetinių molių naudojimo galimybės ir receptai - čia;
Kaukių receptai sausai veido odai - čia


Jurgita

11 komentarų:

  1. logiška, kad dėl katės nelieka bagaže vietos kaukėms :)

    ar Tu maitinančius kremus naudoji ir šiltuoju metu? Suabejojau, ar tikrai veidą purški po pasitepimo aliejumi, o ne atvirkščiai. Tikrai?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Drėkinantį kremą visada būtinai naudoju nepriklausomai nuo sezono, o su maitinančiu kremu leidžiu sau pasimuliuoti, dabar sėdžiu ir galvoju, ar pernai vasarą kažką naudojau... Niekaip nepamenu :) Greičiausiai ir neturėjau :) Kaip minėjau tekste, kitą mėnesį esu pasižadėjusi sau susikomplektuoti ir įsigyti kremų porą. Dabar paieškose.
    Pagal eiliškumą reiktų gėlių vandenis purkšti prieš kremo ar aliejaus naudojimą, tačiau aš preciziškai nesilaikau taisyklių, būna kartais naudoju prieš, kartais po kremo, kartais ir prieš ir po. Užsipurškiu gėlių vandens ir pirštais lengvai pamasažuoju veido odą.
    Gal ir nėra ta mano rutina taisyklinga, nes laužau kosmetologų rekomendacijas:) Bet leidžiu sau truputį paimprovizuoti

    AtsakytiPanaikinti
  3. aišku! Aš vasarai niekad neturiu maitinančio, na nebent nuo žiemos kokius nors likusius likučius.

    įdomu su aliejumi, dabar po nuprausimo mano oda sausoka būna, todėl pirmą purškiu vandenį, po to tepu aliejų. Štai kodėl kelis kartus perskaičiau tą vietą, kur Tu darai priešingai. Svarbu tinka :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveika, nominavau tave Very Inspring Blogger award. Jei įdomu, kviečiu prisijungti ir lauksiu tavo įrašo :)
    http://geleta-kosmetine.blogspot.com/2015/02/very-inspiring-blogger-award.html

    AtsakytiPanaikinti
  5. super! tokio tipo postai yra mano patys mėgstamiausi :) pamenu, kol dar negyvenau su savo vaikinu, irgi turėjau pritaikyti savo odos priežiūros rutiną lakstymui iš vienų namų į kitus :) tam labai pasitarnavo miceliniai vandenys. o dabar, kai jau gyvename kartu, vaikinas tik pašiepia mano kosmetikos kiekį ant lentynos... :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū :) nemėgstu apsikrauti daiktais, bet vis tiek bendroje sumoje gaunasi daug visko kai suskaičiuoji veido, kūno, plaukų, burnos priežiūros priemones:) Natūralios priemonės bent jau turi tokį privalumą, kad gali būti naudojamos universaliai. Pvz, aliejų naudoti kaip kūno, veido ir plaukų kaukę. Yra spec muilai, kuriais galima plauti veidą ir plaukus.

      Panaikinti
  6. šaunus įrašas:-)
    Kviečiu užsukti pas mane
    http://mydiearyblog.blogspot.com/

    AtsakytiPanaikinti
  7. Na rutiną aš jau turiu, bet veido oda vis tiek negraži. Domiuosi mezoterapija, bet mažai informacijos radau internete. Gal žinot kas tai yra, kokie šalutiniai poveikiai, jei jų yra?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Šalutinių poveikių mezoterapijos nežinau. Tik žinau, kad mezoterapija puikiai išsaugo mūsų odos jaunystės grožį. Naudinga ši procedūra gali būti plaukams, kaklui, rankoms...

    AtsakytiPanaikinti
  9. Na iš tiesų veido pilingas yra labai svarbi odos priežiūros dalis. Tačiau per dažnai to daryti nereikia. Man taip pat labiausiai patinka natūralūs šveitikliai. Bandysiu pati pasigaminti namie.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Na iš tiesų veido pilingas yra labai svarbi odos priežiūros dalis. Tačiau per dažnai to daryti nereikia. Man taip pat labiausiai patinka natūralūs šveitikliai. Bandysiu pati pasigaminti namie.

    AtsakytiPanaikinti