2014 m. vasario 22 d., šeštadienis

Tiesiai iš virtuvės: receptai sausai veido odai pamaloninti.


      Savaitgalį kartais kyla nesuvaldomas ūpas ne tik kurti šedevrus virtuvėje ir lepinti save skaniais patiekalais, bet ir pamaloninti išoriškai. Taip, kalbu apie namuose paruošiamas veido kaukes. Jų būna kokių tik nori: nuo paprasčiausių iki pačių įdomiausių. Tam, kad pasidaryti tokią kaukę, užtenka turėti truputį žinių (kokie produktai už ką atsakingi ir kokiam veido tipui tinkami) ir šiek tiek vaizduotės sukurti kombinacijoms! Nebijokite eksperimentuoti, nes čia sau pakenkti tiesiog neįmanoma! 
      
      Pirmoji kaukė:


1. Pusė banano;

2. Pusė gerai prinokusio avokado;
3. Vienas didelis šaukštas natūralaus medaus.


Viską sutriname taip, kad neliktų gumulėlių ir 15-ai minučių užtepame ant veido. Nuprausiame drungnu vandeniu, švelniai nusausiname ir visiškam užbaigimui apipurškiame veidą mėgstamu gėlių vandeniu. Bananas pamaitins, atgaivins jūsų veido odą (būtent gaivumas buvo pirmasis jausmas, kuris aplankė mane po šios procedūros), avokadas taip pat pamaitins, sudrėkins ir praturtins jūsų odą vitaminais. Na, o medus turtingas antioksidantais. Jis ne tik sušvelnins, sustangrins veidą, bet ir dažniau naudojamas gali būti puiki prevencija nuo senėjimo!



      Antroji kaukė:



1. Vienas didelis šaukštas baltojo molio;

2. Vienas šaukštas morkų sulčių;
3. Šaukštelis migdolų aliejaus.


Ingredientus sumaišome ir užtepame ant veido. Palaikome vidutiniškai 15-20 minučių ir švelniai nuplauname. Vėlgi, paskui galite nupurkšti veidą gėlių vandeniu. Baltasis molis idealiai tinka sausai, pilkšvai ir stangrumą praradusiai odai. Jis suteikia jai švytėjimo. Morkų sultys atgaivins veidą, o migdolai - sudrėkins, pamaitins, suminkštins bei nuramins. 



      Trečioji kaukė:



1. Du šaukštai natūralaus jogurto;

2. Vienas šaukštas natūralaus medaus;
3. Vienas šaukštas šalto spaudimo nerafinuoto alyvuogių aliejaus.


Viską sumaišome ir užtepame ant veido. Palaikome kaip įprastai apie 15-20 minučių ir nuprausiame. Jogurtas drėkina ir valo odą. Medus, kaip jau minėjau, švelnina, stangrina, lygina veidą. Alyvuogių aliejus maitina, o taip pat ir tolina odos senėjimą pagreitindamas ląstelių regeneraciją, suteikdamas joms pakankamą kiekį drėgmės. 



      Iš tiesų sąrašą galima tęsti iki begalybės. Kaukei pasidaryti gali užtekti ir vieno ingrediento (pavyzdžiui, natūralaus jogurto), ir dviejų, trijų ar n+k komponentų. Svarbiausia įsiklausyti į odos poreikius ir žinoti, kas kuriam tipui tinka. Pasitelkit vaizduotę :) 

Laura

2 komentarai: