2014 m. sausio 8 d., trečiadienis

Manikiūras namuose

      Pakankamai didelė dalis merginų, moterų naudojasi manikiūrisčių paslaugomis, bet ar susimąstot, kad elementarų, tvarkingą manikiūrą galit pasidaryti pačios? Žinoma, prie įmantrių formų, paveikslėlių reikėtų ilgokai pasėdėti, o ir vaizduotę čia turėti būtų naudinga, bet netgi to išmokstama! 
      Jeigu kalbėti apie paprastą vienspalvį manikiūrą, jį gali pasidaryti kiekviena be išimties. Tereikia kruopštumo, priemonių ir...laiko. Paskubomis daromas manikiūras, ko gero, nebus pats gražiausias. 
      Pirmiausia, ką turite padaryti, tai paruošti nagus lakavimui. Nuvalykite likusio nagų lako likučius ir čiupkite dildę. Natūraliems nagams puikiai praverčia stiklinė dildė. Brūžinimas pirmyn atgal tik gadins nagus. Formuokite juos viena kryptimi link nago vidurio iš vienos pusės ir iš kitos.Kai nagų forma jus tenkins, pereikite prie odelių šalinimo. Yra įvairių aliejukų, kuriuos užtepus ir palaikius jau galima stumti odeles medine mentele, tačiau jeigu tokios priemonės neturit, pasitepkit minkštinančiu natūraliu aliejumi (viena pažįstama manikiūristė teigė, kad levandų - pats geriausias šiam reikalui) ir įmerkit pirštus į šilto vandens vonelę. Po maždaug 15 minučių jau galite ištraukti rankas bei švelniai stumti odeles, kas suteiks rankoms atitinkamos estetinės išvaizdos bei tvarkingumo. Po to, kai odelės jau bus atstumtos, galite jas atsargiai nukarpyti specialiai tam skirtomis žirklutėmis.
       Visą riebalą, kuris liko po vandens vonelės arba pasitepus priemone, būtina kruopščiai pašalinti, kitaip nagų lakas nebus patvarus. Tai galite padaryti arba nuplaudamos vandeniu, arba nuvalydamos nagų valikliu. Ir štai jūsų nagai paruošti lakavimui. Dabar tereikia patogiai įsitaisyti. Čia būtinas geras apšvietimas, nesudarantis jokių šešėlių. Aš nagus mėgstu lakuoti vakarais pasistačiusi stalinę lempą ir ją nulenkusi kaip galima žemiau.
      Visų pirma tepamas nagų lako pagrindas. Jų būna įvairiausių, jie visai skaidrūs. Pagrindas reikalingas nago paviršiui išlyginti bei apsaugoti nuo pigmentuotų nagų lakų. Dažnai merginos sako, kad po raudono nagų lako nagas tampa gelsvas. Tam ir reikalingas pagrindas! 
      Tada tepamas spalvotas nagų lakas. Priklausomai nuo pigmentacijos gali prireikti 1-2 sluoksnių. Antrasis tepamas po to, kai nudžiūva pirmasis. 
      Galiausiai nagas padengiamas apsauginiu nagų laku. Aš mėgstu naudoti veidrodinį efektą suteikiantį stipriklį. Jis leidžia spalvai ilgiau išsilaikyti intensyvesnei, saugo nagų laką nuo pernelyg greito nutrupėjimo.
      Dar galite naudotis nagų laką džiovinančia priemone. Ji labai padeda norint sutaupyti laiko ir po nagų lakavimo drąsiai eiti gaminti pietų :) 
      Ir tai viskas! Jeigu kyla bėdų su užlakavimu ant odelių, galite įsigyti korektorių. Nors tai visai nebūtina, jeigu dirbsite neskubėdamos ir itin kruopščiai :) 

Nuotraukoje matote ne daugiau pusę valandos iš manęs atėmusį lakavimą (nekalbu apie laiką nago paruošimui!). Naudoti L'oreal Color Riche Rose Bagatelle bei Orly HALO nagų lakai. Mažutis brokas (iš po nago kyšantys dalykėliai) pataisytas! 

Laura

1 komentaras:

  1. oho, kaip gražiai sau pasidarėt. tikrai turit talento manikiūrams.. niekada nepagalvojot apie tokią specialybę? sgakademija.lt turi manikiūro mokymus, gal jums patiktų

    AtsakytiPanaikinti