2014 m. sausio 10 d., penktadienis

Levanda: ir kūnui, ir sielai


      Įsivaizduokit bekraščius ir nepaprastai kvapnius laukus, kurių ryški violetinė spalva net gniaužia kvapą. Levanda mums asocijuojasi su Provansu. Nors levandos auginamos ne tik Prancūzijoje, tačiau čia, Provanse, joms augti gamta nepagailėjo ir sukūrė pačias idealiausias sąlygas. 
      Levanda, kaip augalas, turi iš tiesų nepaprastų savybių, naudingų ne tik grožiui, bet ir sielai. Levandų vandeniu pakvėpinta patalynė leis Jums užmigti greičiau ir miegoti ramiau. Į vonią įlašintas vienas kitas lašelis eterinio aliejaus kartu su pienu ar medumi išgelbės Jus nuo per dieną susikaupusios įtampos, streso. Maža to, levanda turi gebėjimą kovoti su depresija, nerimu, tad visuomet naudinga turėti levandų eterinio aliejaus ar vandens. 
      Grožiui levanda taip pat gali puikiai pasitarnauti. Reikia paminėti, jog levandų žiedų vanduo idealiai tinka visiems odos tipams, ypač praverčia esant sudirgimams, pavyzdžiui, po skutimosi, nudegimams, sugėlus vabzdžiams. Juo drąsiai galima purkšti veidą, kaklą. Kadangi levandų žiedų vanduo turi regeneracinių savybių, puikiai tiks senėjimo profilaktikai.
      Aš, kaip šios priemonės gerbėja, galiu pagirti vandens poveikį plaukams. Naudoju kiekvieną dieną po galvos plovimo. Purškiu ant sausų plaukų ir plaukai akimirksniu tampa blizgūs. Šis levandų žiedų vanduo iš tiesų gražina plaukams blizgesį, tad galit drąsiai mesti į šiukšlių dėžę visas nepasiteisinusias priemones, kurios žadėjo Jūsų plaukams sugrąžinti spindesį, ir čiupti šį mažą stebuklą. 
      Taigi, kaip supratot, levanda veikia raminančiai, atpalaiduojančiai, puikiai tinka odos priežiūrai, o ypač jos sudirgimams raminti. Ir ji tikrai puiki draugė Jūsų plaukams :) 
Laura

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą