2014 m. sausio 18 d., šeštadienis

Makiažo šepetėliai ir ką gero radau Ecotools rinkinėlyje



      Nei viena moteris neįsivaizduoja makiažo be makiažo priemonių ir tam skirtų įrankių. Neįmanoma akių vokų pasidažyti pirštu, neįmanoma skaistalų užtepti delnu. Tiesa, yra moterų, kurios makiažo pagrindą tepa pirštais, tačiau turiu jus nuliūdinti. Tai galbūt ir patogu, tačiau nelabai gerai veido odai. Ji yra tampoma (nebent makiažo pagrindą įtapšnojate - kaip ir veido kremą - pirštais?), ir visai nesvarbu, kad švelniai. Deja, bet su veido oda reikia elgtis ypač atsargiai, ypač švelniai. Tam ir reikalingi šepetėliai (teptukai).
      Šepetėlių būna įvairių (būtų keista, jeigu būtų kitaip, ar ne?): natūralių šerelių, sinteninių šerelių bei pagamintų iš pigios sintetikos šerelių. Ką tokiu atveju rinktis? Jeigu galite skirti šepetėliams gana nemenką pinigų sumą, rinkitės natūralaus pluošto teptukus. Dažniausiai jie būna gaminami iš ožkos, ponio, jaučio, voverės, sabalo ar net kupranugario šerelių. Tokius šepetėlius privalu gana dažnai prižiūrėti: dezinfekuoti, plauti. Iš žinomiausių vardų natūralaus pluošto teptukus gamina MAC, NARS, Sigma kompanijos.
      Labiausiai kiekvienos moters kišenei prieinamiausi ir itin lengvai prižiūrimi yra tiesiog sintetiniai šepetėliai, gaminami iš prabangaus sintetinio pluošto. Toks pluoštas yra itin panašus į natūralius šerelius. Didžiausi žinomi gamintojai: Too Faced, Real Techniques, Eco Tools.
      Na, o patys pigiausi ir patys paprasčiausi šepetėliai yra gaminami iš pigaus sintetinio pluošto. Nors jie taip pat lengvai prižiūrimi, tačiau pagaminti ypač nekokybiškai. Tokie šepetėliai niekuomet nesukurs gražaus rezultato.
      Aš, kaip statistinė Lietuvos studentė, vakar namo parsigabenau Ecotools šepetėlių rinkinį, kuriame buvo vienas mažutis ir toks reikalingas man šepetėlis, skirtas akių kontūrui. Tiesa, iš viso rinkinuko panaudosiu ir akių šešėliams skirtą, ir maskavimui tinkantį teptuką. Deja, pudros šepetėlis man visiškai nereikalingas, nes naudoju skystą makiažo pagrindą, tad jeigu kuri nors norėtumėt, prašau kreiptis viršuje dešinėje pusėje esančioje formoje ir išsiųsti man žinutę. Susitarsim dėl pirkimo :). Taigi, grįžtant prie temos, norėčiau aptarti labiausiai vykusį teptuką. Šiandien iš tiesų įsimylėjau akių kontūro šepetėlį. Jį naudoju antakiams kartu su antakių šešėliais. Kadangi turiu gan opią problemą (turiu pripiešti antakius), šis šepetėlis tapo mano išsigelbėjimu norint nubrėžti tiesą ir ploną antakių linkio liniją. Šereliai pakankamai kieti norint taisyklingai piešti, dailinti tiek antakius, tiek gelinį akių pravedimą, todėl drąsiai rekomenduoju.
      Pastarajam nenusileidžia ir maskavimui skirtas teptukas, ir visi kiti (tik pudros nebandžiau, nes ir neturiu su kuo!). Visi teptukai maloniai gula rankose, lengvi. Mano manymu, šereliai puikiai pritaikyti savo funkcijoms.
      Taigi, Ecotools mane maloniai nustebino. Pavadinčiau juos kokybiškais šepetėliais už prieinamą kainą. Žinoma, profesionalams jų nesiūlyčiau, nes profesionalūs visažistai dirba su profesionaliomis priemonėmis, tačiau šie šepetėliai turėtų patenkinti kiekvienos paprastos merginos poreikius.
O dabar palieku jus puikia muzika! :)




Laura

3 komentarai:

  1. Eco Tools šepetėlių neteko išbandyti, tačiau pati esu įsimylėjusi Real Techniques šepetėlius, turiu dauguma jų:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O kur pirkote šiuos šepetėlius? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labas, Plunksna! :)) pirkau "Douglas", bet neabejoju, jog juos galima pirkti ir internetu :))

      Panaikinti