2014 m. sausio 16 d., ketvirtadienis

Ką turėtume žinoti apie lūpų priežiūrą?


      Žiemą mūsų lūpas kankina šalčiai, nedraugiškas ir žnaibantis skruostukus vėjas. Vasarą - karščiai, kenksmingi UV spinduliai. Ir tai nenuostabu, nes lūpas dengia labai plona odelė, jos labai jautrios. Tokios jautrios, kad net bučinio metu galva apsvaigsta! 
      Bene didžiausia problema, su kuria susiduriame, yra lūpų išsausėjimas, šerpetojimas, skilinėjimas. Jau nekalbu apie įskilusius lūpų kampučius ar nelabai draugišką pūslelinę. 
      Viso šito galima išvengti "apsiginklavus" reikiamomis priemonėmis. Tiesa, nuo pūslelinės lūpų balzamas neapsaugos. Tai yra kur kas rimtesnis dalykas, todėl pajutus pirmuosius simptomus vertėtų suskubti gydytis.
      Taigi, jeigu jūsų lūpos sausos, šerpetojančios, dažnai skilinėja, jums vertėtų jas kaip reikiant palepinti. Visų pirma, nei kojos iš namų be lūpų balzamo! Žiemai rinkitės riebų, gerai apsaugantį. Susitvardykit ir pasistenkint nelaižyti lūpų šaltame ore, nes jos ne tik nemaloniai išsausės, bet dar ir įskils. Nekandžiokit lūpų, nekramtykit jų, nes tokiu atveju gali atsirasti skausmingų žaizdelių. Balzamu galite palepinti lūpas ir prieš miegą. Ryte atsikėlus jos bus švelnios ir minkštos. Jeigu jos šerpetoja, atkreipkit dėmesį, ar lūpų balzamas praturtinas vitaminais A ir E. Tokiais atvejais jie yra puikūs pagalbininkai. Visų antra, venkit visų lūpas sausinančių produktų! Blizgesiai retai sausina, tačiau lūpų dažai... Rekomenduoju rinktis drėgnesnius, "šlapesnius". Jei išorinė priežiūra neduoda jokių rezultatų, pagalvokit, ką valgot ir ar išgeriat pakankamą kiekį vandens. Siūlau vartoti daugiau vaisių, uogų, turinčių daugybę vitaminų. Jie padės ne tik jūsų lūpoms, bet ir organizmui apskritai. 
      Nepamirškit lūpas palepinti ir kaukėmis. Taip taip, veido odą prižiūrit, o lūpas? Joms taip pat reikia efektyvios priežiūros. Elementariausia kaukė, kuriai nereikia jokių pastangų, tai medaus. Natūralaus, o ne to, kuris tįsta ir yra sintetinio skonio. Užtepkite lūpas ir po maždaug 15 minučių nulaižykite, patepkite balzamu. Sakoma, kad ir agurkai daro stebuklus. Keletą agurko griežinėlių reikėtų smulkiai sutarkuoti, pridėti kelis lašelius aliejaus (internete rekomenduoja saulėgrąžų aliejų, bet aš manau, kad puikiai tiktų ir išlydytas sviestmedis, ir kakavos sviestas, net alyvuogių aliejus tiktų), užtepti ant lūpų ir po 15 minučių nuplauti. 
      Šerpetotų lūpų nepaslėps net patys geriausi lūpų dažai ar blizgesiai - veikiau išryškins -, todėl turėtumėt reguliariai pašalinti šerpetotas odeles. Tam puikiai tiks specialus šveitiklis arba, jeigu jo neturite, procedūra medumi ir dantų šepetėliu. Tereikia lūpas sutepti medumi ir po kiek laiko švelniai sukamaisiais judesiais pereiti per lūpas dantų šepetėliu. 
      Aš štai atradau nuostabų produktą - lūpų šveitiklį, kurį, kaip ir medų, galima tiesiog nulaižyti nuo lūpų. Tai Kvapų namų produktas. Nemanykit, kad mane papirko. Ne, tiesiog man ten patinka apsipirkti! :) Pirkinys yra 100 procentų natūralus. Šveitimo funkciją atlieka cukrašvendrių cukrus, kuris yra itin smulkus, todėl niekaip nenuskriaus jūsų lūpų odelės bei makadamijų riešutų dalelytės, kurios tik maloniai pakutens jūsų lūpas. Norit tikėkit, norit ne, bet jau po pirmo potėpio pajutau, kad niekada nesiskirsiu su šiuo produktu. Lūpos liko fantastiškai patenkintos, labai minkštos, sveikai paraudusios. O ir darbą šveitiklis atliko puikiai - lūpos tapo lygios lygios, nes visos negyvos ląstelės buvo nušveistos per akimirką. Naudojimas itin paprastas: piršto galiuku užtepti šiek tiek priemonės ant lūpų ir švelniais masažuojamais judesiais "perbėgti" per lūpas. Tuomet jau galite nulaižyti ir patepti lūpų balzamu :) 
      Darosi aišku, kad lūpų priežiūra yra tokia pat svarbi kaip veido, plaukų ar bet kokios kitos kūno dalies. Jūs sugaišit tiek nedaug, bet turėsit tokias gražias lūpas! :) 

Kaina: 19,00 Lt

Būkit gražios!
Laura

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą