2013 m. spalio 31 d., ketvirtadienis

Tušas, kuris tapo mano metų atradimu


      Parduotuvių lentynos nukrautos akių grožį puoselėjančiomis priemonėmis: tušai, šešėliai, pravedimai ir visa kita. Praktiškai kiekvienas kosmetikos "brendas" turi šiuos produktus, tad rinktis tikrai yra iš ko. Blakstienų tušų taip pat galime rasti kokių tik panorėsime. Ilginančių, tankinančių, užriečiančių, trys viename ir panašiai. Čia kyla šiokia tokia problema. Mums, moterims, be galo sunku išsirinkti! O ką daryti, jeigu tavo ir akys jautresnės, ir kontaktinius lęšius nešioji? 
      Ne paslaptis, jog pati didžiausia gamintojų dalis su natūralumu nedraugauja. Priemonių sudėtys labai nedraugiškos akims, blakstienoms, netgi žalojančios jas. Taipogi ir paakių odą. Dažnai mes to net nepajaučiam, tik laikui bėgant pastebim pokyčius. Trupančios ir silpnos blakstienos - vienas iš tokių. Tada suskubam ieškoti būdų, kaip tas blakstienas atgaivinti. Gerai, jeigu griebiamės natūralios priemonės, tačiau kartais suskubam nusipirkti lygiai tokią pat kenksmingą priemonę akims - skystį, kuris neva užaugins jūsų blakstienas stebuklingu greičiu. Bet visgi gaunasi toks savotiškas užburtas ratas - kiekvieną rytą dažomės blakstienas, kiekvieną vakarą tepamės aliejumi arba kenksmingu pirkiniu, o rytą nubudusios - vėl dažomės tuo pačiu tušu, kuris nieko gero iš tiesų neduoda. 
      Aš atradau priemonę, kuri yra draugiška mano akims bei blakstienoms. Tai Dr. Hauschka Volume Mascara tušas. Visų pirma, man labai patiko jo sudėtis:
Water (Aqua), Pyrus Cydonia Seed Extract, Alcohol, Sugar Cane (Saccharum Officinarum) Extract, Sorbitol, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Acacia Senegal Gum, Cetearyl Alcohol, Beeswax (Cera Alba), Camellia Sinensis Leaf Extract, Melia Azadirachta Leaf Extract, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Lysolecithin, Euphrasia Officinalis Extract, Silk (Serica) Powder, Hydrogenated Jojoba Oil, Hectorite, Rosa Damascena Flower Wax, Rosa Damascena Flower Oil, Fragrance (Parfum), Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Silica, Iron Oxides (CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891), Ultramarines (CI 77007).

Taip, natūralu. Ir ekologiška. Visų antra, mane nustebino šio tušo atliekamos funkcijos. Jis praktiškai niekuo nesiskiria nuo bet kurio kito tušo, paimto nuo "Drogas" ar kokios kitos parduotuvės lentynos. Padažo natūraliai, nelipina blakstienų. Šepetėlis preciziškai atskiria kiekvieną jūsų blakstieną pailgindamas ją, šiek tiek užriesdamas. Spalva taip pat labai intensyvi. Sudėtyje esantys ingridientai puoselėja blakstienas, nedirgina akių, netepa paakių, o dienos pabaigoje puikiai nusivalo paprasčiausiu vandeniu. Tai yra ir privalumas, ir trūkumas. Tušas bijo vandens. Nepaisant to šis tušas puiki investicija jūsų blakstienų grožiui, nes jas ne tik gražiai padažo, bet ir stiprina, saugo, puoselėja. Tinka ir jautrių akių savininkėms! 10 ml pakuotė, kiek didesnė už įprastą, leis mėgautis šiuo tušu kur kas ilgiau, negu įprastai. Prisiminkite vieną dalyką - natūralios kosmetikos galiojimas yra netvarus dalykas. Natūraliai kosmetikai jis "pripieštas", nes juk ant kiekvienos pakuotės turi būti nurodomas galiojimo laikas. Šį tušą nuo atidarymo reikėtų suvartoti per šešis mėnesius, tačiau net ir jiems pasibaigus, jeigu tušas nepakeičia kvapo ar konsistencijos - sėkmingai naudokite jį toliau. Beje, kvepia jis rožėmis. Tikrai tikrai! Galiu drąsiai teigti, jog tai mano metų atradimas. 

Kaina: 85,00 Lt
Laura

3 komentarai:

  1. Sudomino tušas, galima pasiteirauti kur galima rasti jį ir nusipirkti? Parduotuvėse Lietuvos yra ar reikia užsisakyti iš kažkur? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki,
    tušą rasite kiekvienoje Biotekos parduotuvėje :) galite ir užsisakyti iš internetinių puslapių. Aš pirkau Lietuvoje :)

    AtsakytiPanaikinti