2013 m. spalio 10 d., ketvirtadienis

Kasdienė veido priežiūra


      Praktiškai kiekviena mūsų turime kažkokių odos problemų. Tebūnie jos smulkios: vienas kitas spuogas, paraudimas arba išsausėjimas. Tačiau tikrai labai nedaug kas gali pasigirti lygia ir švytinčia oda. O ypač jei kalba eina apie veidą. Veido priežiūra - tai ne tik kremai, kaukės, šveitikliai, bet ir taisyklinga mityba, pakankamas kiekis išgerto vandens, miegas ir dar šimtai dalykų. Bet pirmiausia mes pradedam puoselėti grožį...grožio priemonėm.
      Kiekviena mūsų žinom, kaip svarbu yra palaikyti švarią veido odą. Tam naudojami įvairūs makiažo valikliai, prausikliai ir šveitikliai. Valikliais mes pašaliname ne tik makiažą, bet ir per dieną ant odos paviršiaus nusėdusius nešvarumus. Net jeigu kai kurios nenaudojame kremų, nes ne visoms jų prireikia, tai valyti odą mes privalome. Prausikliais mes prausiame veidą. Jais makiažo nevalome. Šveitikliai naudojami tam, kad pašalintume "pasenusias" odos ląsteles, kad padėtume odai atsinaujinti, išvalytume poras. Odos šveitimas ypač aktualus riebios odos savininkėms. Geras šveitiklis neturi turėti granulių, kurios žaloja veido odą. Jis turi būti švelnus, natūralus ir nedraskyti gležnos odos. Tam puikiai tinka molis.
      Kalbant apie veido drėkinimą, verta pakalbėti apie nuostabiuosius gėlių vandenis. Kitaip jie vadinami hidrolatais. Jų yra įvairiausių ir jie gali būti naudojami kaip puikūs veido tonikai. Juos naudoti labai paprasta - tam yra skirtas purkštukas. Vienas du ir oda akimirksniu sudrėkinta. Hidrolatą reikėtų rinktis atsižvelgiant į savo odos tipą bei poreikius. Beje, hidrolatai naudojami ne tik veidui. Kai kurie gali būti naudojami plaukams, kūnui ir netgi patalpoms lengvai gaivinti.
      Dar nespėjus veidui nudžiūti jį palepinus hidrolatu, dažniausiai tepamas kremas. Jis irgi turi būti renkamas atsižvelgiant į odos tipą bei poreikius. Kremų yra pačių įvairiausių ir net pačiai reikliausiai odai. Lieka tik atsirinkti, rinktis natūralų ar labiau cheminį. Cheminiai duoda greitą ir, deja, neretai apgaulingai laikiną rezultatą. Natūralūs jūsų veido per penkias minutes nepadarys nuostabiu, bet naudojami sistemingai jus tikrai nustebins.

Tokios yra pagrindinės veido priežiūros taisyklės: valymas, prausimas, drėkinimas hridolatais bei kremais, o retkarčiais ir šveitimas. Žinoma, nepamirškime veido palepinti ir naminėmis kaukėmis. Kartais labai smagu pasinerti į tą paprastą namų gamybos fabrikėlį, kuriame neretai gimsta pačios geriausios kaukės.

      Nuotraukose matote mano pamėgtus veido priežiūros produktus. Veidą valau makiažo valikliu "Mėnulė". Savo sudėtyje šis valiklis turi ricinos aliejaus. Rezultatais jau džiaugiuosi - atsigavusios, pailgėjusios ir žvilgančios blakstienos, patamsėję antakiai, o ir valo ne ką prasčiau už kitas priemones. Veidą drėkinu melisų hidrolatu, puikiai tinkančiu sausos odos savininkėms. Jis be galo maloniai kvepia. Na, ir galiausiai veidą lepinu "Lelos" kremu. Visi šie produktai, išskyrus hidrolatą, pirkti "Ambroozijos" parduotuvėlėje. Šiuo metu esu gero prausiklio paieškose ir tikiu, jog greitu metu jį atrasiu!
Laura

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą