2013 m. lapkričio 4 d., pirmadienis

Plaukų balzamas, ilgam apsigyvenęs mano vonioje


      Plaukais mes rūpinamės kone kasdien. Kruopščiai juos plaunam, šukuojam, kartais palepinam įvairiomis kaukėmis. Bet tam, kad atrastume savo mėgstamiausias priemones, neretai nueiname ilgą ir duobėtą kelią. Daugelis priemonių vis kažkuo mums, reiklioms moterims, neįtinka. Tai plaukai veliasi, tai atrodo lyg šiaudai ir dar daugybė kitokių situacijų, todėl darosi aišku, kaip svarbu yra išsirinkti tinkamus produktus.
      Plaukus dažniausiai plauname šampūnais, tačiau reikia nepamiršti ir balzamo, mat šampūnas yra skirtas galvos odai, o balzamas - plaukams. Tada savaime suprantama, jog šampūną reikėtų rinktis ne pagal plaukų tipą, o pagal galvos odos tipą; balzamą atitinkamai deriname prie plaukų tipo. Dažnai čia darome klaidą, nes kone ant kiekvieno buteliuko randame užrašą, jog šampūnas skirtas sausiems/riebiems ir panašiai plaukams.
      Kokią funkciją tuomet atlieka balzamas, kitaip dar vadinamas kondicionieriumi? Jis atlieka visas kitas funkcijas, priklausančias nuo sudėty esančių komponentų, išskyrus plaukų plovimą. Kondicionierius neplauna. Jis maitina, apsaugo, palengvina šukavimą ir t.t.
      Ir aš negalėjau apsieiti be balzamo. Ir prisipažinsiu, jis tikrai palengvino kiekvieną mano rytą. Kadangi jau taip mėgstu natūralius dalykėlius, nusprendžiau ir balzamą įsigyti kuo natūralesnį, grynesnį, kuo mažiau žalojantį mano plaukus. Nusitaikiau tiesiai į Ambroozija balzamą "Upyna". Visų pirma, šio kondicionieriaus sudėtis nepriekaištinga: išgrynintas vanduo, rozmarinų vanduo, obuolių actas, pieno rūgštis, keratinas, ksantano guma, nerafinuotas šalto spaudimo simondsijų (jojobos) aliejus, šalavijų eterinis aliejus, rozmarinų eterinis aliejus. Ir viskas. Štai tokia kukli, tačiau puikiai subalansuota sudėtis. Truputį pasidomėjus sužinojau, kad nei ksantano gumos, nei pieno rūgšties bijoti nereikėtų. Taigi, ne tik sudėtis šio produkto yra puiki, bet ir efektas:

plaukus šukuoti nuostabiai lengva;
neriebina plaukų (svarbu nepadauginti);
plaukai žvilga, nesipučia;visą dieną plaukas išlieka švelnus. Beje, dėl šio efekto pamėgau sukti sruogeles aplink pirštą. Juk taip švelnu!

Be to, balzamo konsistencija tiršta, todėl jis yra labai taupus. Turiu įtarimą, kad tokio kiekio gali užtekti netgi dviems mėnesiams. O kvepia jis labai skaniai. 
      Reikia paminėti, kad jis labai tiks silpniems, slenkantiems plaukams, mat sudėtyje yra rozmarinų vandens bei eterinio aliejaus, kurie prisideda prie greitesnio plaukų augimo ir stiprinimo. 
      Siūlau visoms pagaliau surasti tą savo vienintelę priemonę, kad ir kokia ji būtų, bet nepamirškit, jog natūralumas visada geriau už kenksmingą chemiją :) 

Kaina: 39,00 Lt
Laura

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą