2013 m. liepos 12 d., penktadienis

Plaukams plaukučiams


      Taip, palaimingas penktadienis, kai žinai, jog kitą dieną lepinsi save atlikdama įvairias grožio procedūras, gamindama skaniausius pasauly valgius, miegodama iki kiek tik širdis geis. Šiandien iš darbo parsinešiau galybę visokių mėginukų, kuriuos tikiuosi aprašysiu kiek vėliau, o šį vakarą dedikuoju rozmarinų eteriniam aliejui.
      Ne paslaptis, jog praktiškai visi susiduriame su plaukų slinkimu arba tiesiog begaliniu noru atsiauginti plaukus. Iš pačių natūraliausių produktų numeris vienas yra rozmarinas. Ir patikėkit - pati bandžiau, pati rezultatais džiaugiaus. Nors užmuškit, bet netikiu tomis reklamomis, kad tas ar kitas šampūnas padės užsiauginti krūvą plaukų, jie augs dar nematytu greičiu. Nebent...nebent to šampūno sudėtyje yra kažkas "iš gamtos", bet retai taip būna. Daugiausiai rašoma, jog tame ar kitame šampūne yra daugybė plaukams taip reikalingų vitaminų. Bet juk šampūnus mes taip greitai nuplauname. Tai kaip ten tie vitaminai įsisavinami? Bet grįžkim prie mano praeitų metų mielo atradimo. Kaip tik planuoju vėl prie jo sugrįžti, nes mano kokosų aliejus, į kurį esu įsilašinus rozmarinų EA, greitai "išeis iš galiojimo".
      Taigi, rozmarinai turi daugybę gerų savybių, daug kur gali jie būti panaudojami, tačiau kaip naudojami plaukams? Kartais darbe pasitaiko moterų, kurios ateina ir ieško šampūno nuo plaukų slinkimo. Tada aš joms duodu paprastą ir praktišką patarimą - nusipirkti rozmarinų eterinio aliejaus ir kokį kitą aliejų, atitinkantį jų plaukų tipą (pavyzdžiui, sausiems plaukams labai tinka argano aliejus), įlašinti kelis to aliejuko lašelius. Tada kartą per savaitę kelioms valandoms užtepti ant šaknų. Rozmarinai stiprinta plaukų šaknis, todėl nusilpę plaukai atsigauna ir tampa tvirtesni. Jeigu plaukų slinkimo priežastis yra išorinė - net neabejokit, kad šią problemą susitvarkysit labai paprastai. Tereikia per savaitę skirti kelias valandas tokiai kaukei. O bene geriausia šio aliejaus funkcija yra tai, kad jis stimuliuoja plaukų augimą. Prisimenu sąžiningai ir dorai kiekvieną sekmadienį naudojau tokią savos gamybos kaukę (kokosų aliejus plius rozmarinai). Po kurio laiko mano galva buvo pilna naujų tvirtų plaukų, o per tris mėnesius plaukai taip paaugo, kad likau tikrai nuoširdžiai nustebusi.
      Ką daryti su šiuo aliejumi? Kaip ir minėjau, būtinai skieskit su kokiu kitu aliejumi (jau nebe eteriniu). Eteriniai aliejai apskritai yra labai koncentruoti, todėl vieni gali nudeginti odą. Grynus galima naudoti tik kelis. Vienas iš jų yra arbatmedžio. Bet ir tai nedideliais kiekiais naudojamas jis. Tad dviejų-trijų lašelių užteks įlašinti į 50ml bet kokio aliejaus ir naudoti tol, kol susinaudos. Tepti TIK ant šaknų, nes eterinis aliejus sausina plauką, o augimui skatinti, stimuliuoti visų tepti ir nereikia. Būkime protingos - plaukai auga juk nuo šaknų. Užsitepusios būtinai užsidėkit rankšluostį ant galvos ir palaikykit aliejukus maždaug dvi valandas. Po to išplaukit galvą šampūnu. Dar galite įsilašinti kelis lašelius į bet kokį savo naudojamą šampūną. Tik nepersistenkit. Jeigu šampūnu trenkat visus plaukus - eterinio aliejaus jau geriau mažiau, nei daugiau. Na, o dabar pati bėgu pasišildyti šio stebuklingo mišinuko ir "pavaišinti" juo savo plaukus!
Laura

3 komentarai:

  1. Geras straipsniukas:) Iš tikrųjų, man kažkaip netikėtai ant vasaros ėmė nežmoniškai slinkti plaukai... Aišku, pradėjau naudoti specialų šampūną, tačiau visus tuos eterinius aliejukus taip pat labai vertinu. Pavyzdžiui pipirmėčių - žiauriai mėgstų tą gaivų šaldantį jausmą, plius net jaučiasi, kaip visa kraujotaka suaktyvėja:))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Patikėk, mano taip pat pradėjo slinkti ir slenka jau nemažą laiko tarpą, tačiau mano problemos yra vidinės. Tad šią "mikstūrą" naudoju plaukams po truputį atsiauginti ir iš išorės pastiprinti :)) labai labai geras dalykas. Dar žinau, kad cinamonas aktyvina kraujotaką, tad plaukų auginimui, stiprinimui į namines kaukes gali būti dedamas :) o tokie dalykai ir efektą žymiai greitesnį duoda, nei sintetinės tabletės ar šampūnai, skatinantys augimą :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Iš tiesų, dažnai mes tas natūralias priemones ir pamirštam. O jos neretai būna ir dar vertingesnės ir veiksmingesnės už bet kurias sintetines priemones. Nežinau, gal žmonės gražiomis pakuotėmis ir reklamom labiau pasitiki:)))

    P.S Būtų smagu, jei apsilankytum ir įvertintum mano blogą. Taip trūksta jame gyvybės, diskusijų, sekėjų ir jūsų nuomonių:) Mielai lauksim:) kanarele.blogspot.com

    AtsakytiPanaikinti