2013 m. liepos 21 d., sekmadienis

Kūno šveitiklis namų sąlygomis




Sveiki, sekmadieniautojai!
   
      Nusprendžiau, kad šiandien tobulas oras likti namuose ir tiesiog pasilepinti. Tad būtent šią dieną užsimaniau išbandyti ką nors naujo. Tiesą sakant jau seniai brandinu idėją pasigaminti tokią visai primityvią, bet naudingą kosmetinę priemonę. Tai būtų kūno šveitiklis. Ne bet koks, o natūralus.
      Yra daug pagrindinių šveičiamųjų produktų: nuo populiariausių kavos tirščių iki avižų. Aš pasirinkau cukrų. Tad mano šveitiklis susideda iš vos trijų produktų:

Nerafinuotas cukranendrių cukrus;
Nerafinuotas šalto spaudimo kokosų aliejus;
Rozmarinų eterinis aliejus.

      Manau visi žinot, kaip atrodo kokosas ir jo aliejus. Rozmarinai daug kam irgi žinomi. Ypač jei prakalbtume apie kvapą. Vienus jis erzina, kiti jį labai mėgsta. O kas tas cukranendrių cukrus? Šį cukrų atrasti teko visai neseniai. Susipažinau su juo gamindama vieną patiekalą. Tai cukrus, kuris smarkiai skiriasi nuo parduotuvių lentynose esančio balto cukraus. Pastarasis yra kiek įmanoma labiau išvalytas, tad yra praradęs visas savo naudingąsias savybes. Iš tiesų cukrus niekada nebuvo naudingas organizmui , bet pasirodo ir jis turi kažką gero. Tačiau tik nerafinuotas (neišvalytas). Jame galime rasti kalio, geležies, magnio, kalcio, cinko, fosforo ir vario. Manau bet kuriuo atveju tai šiek tiek sveikiau už išvalytą produktą. Mažomis dozėmis vartojamas jis gali papildyti organizmą ir naudingais mineralais.


      Dabar sugrįžkime prie mano pagaminto ir jau išbandyto kūno šveitiklio. Jo kvapas iš tiesų pasakiškas, o oda tokia švelni, jog norisi ją liest ir liesti. Tad šveitiklis tikrai atliko savo darbą - pašalino visą jau "pasenusį" odos sluoksnį, pamaitindamas pačią odą (kokosų aliejaus dėka).
      Pagamintas šveitiklis turi būti šiek tiek birus, ne skystas. Tad daugiausiai turės būti cukraus. Indelyje matote masę, kurios pilnai užteks dviems kartams, o dėjau maždaug 6-7 valgomuosius šauktus cukraus, pyliau apie 10ml. kokosų aliejaus ir kukliai įlašinau 5 lašelius rozmarinų.
      Iš tiesų šveitiklį galima susimaišyti kokį tik nori. Aliejus tinka bet koks, atsižvelgiant į kūno ir odos poreikius (riebiai odai netiks aliejus, skirtas sausai odai ir panašiai). Eterinis aliejus gali būti pasirenkamas pagal nuotaiką, pagal odos poreikius arba tiesiog pagal skanų kvapą. Na, o pagrindinė sudedamoji dalis jau pomėgio reikalas: kas kavos, kas cukraus, kas dar ko nors. Tik atkreipkit dėmesį - veidui tokia procedūra su tokio tipo šveitikliu tikrai netiks ir nepatiks. Veido odai tokios granulės (cukraus, kavos ir t.t.) yra per stambios, gali net sužaloti veido odą (jeigu ne išoriškai, tai gilesniuose sluoksniuose). Veidui siūlyčiau rinktis produktus su abrikosų kauliukais arba išvis geriausias produktas veidui šveisti - molis. Bet apie tai kitą kartą. O dabar visa švelni, kvapni šoku į lovą ir žiūriu filmą!
Laura

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą