2018 m. kovo 24 d., šeštadienis

Saflora snapučių vanduo

   Įvairūs gėlių vandenys jau ilgą karaliauja mano veido priežiūros rutinoje. Esu išbandžiusi ne vieną "augalą": rožes, ylang ylang, pelargonijas, hamamelius, neroli, o dabar ir snapučius. Kadangi turiu mišrią/riebią veido odą, tai bandau visus vandenis, kurie tinka tokiam tipui. Tad šįkart buvo atėjusi snapučių išbandymų metas. 
   Pirkau elektroninėje parduotuvėje, todėl rinkausi iš ten esančio asortimento, o ne ieškojau kažko konkretaus. Tuo momentu man įdomiausias pasirodė "Safloros" snapučių vanduo. Tinkamas kaip tik mano odos tipui, kadangi pasausintų riebesnes odos vietas, o išsaudėjusias netgi sudrėkintų, taip pat reguliuoja odos riebalų išsiskyrimą. Be šitų savybių, snapučių vanduo nuima paraudimus po saulės vonių, nuima niežulį po  vabzdžių įkandimo, juo galima valyti makiažą, purkšti veidą drėkinimui dienos metu, tinkamas gaminant kosmetikos priemones.

INCI (Sudėtis): pelargonium graveolens flower water (snapučių vanduo), potassium sorbate (kalio sorbatas), citric acid (citrinų rūgštis).
Kilmės šalis: Egiptas.
Žaliavos sertifikatas: ekologiškas.
Aromatas: nuostabus, malonus gėlių kvapas su rožių nota.

    Aš gėlių vandenis pagrinde naudoju prieš tepant kremą ant veido. Veidas būna nupraustas, hidrolatas pašalina odos tempimą, jei toks jaučiamas, sudrėkiną ir paruošia odą sekančiam etapui. Tikriausiai pagrindinis jų "darbas" ir yra, padidinti kremų, serumų efektyvumą, nes oda geriau įsisaviną gaunamas medžiagas. 
     Kaip ir visi hidrolatai - tai vandenukas. Žinoma, kvepiantis ir savyje išsaugojęs tam augalui būdingas savybes. Kvapas gėlinis-žolinis. Nėra toks, kurį galėtum nuolat uostyti ir uostyti, bet ir ne atgrasus. Neintensyvus ir greitai išsisklaido. Priemonę papurški ant veido ir iškart tepi kremą. Iš kitos pusės, labai sunku kalbėti apie pačio hidrolato efektyvumą, nes dažniausiai jis naudojamas duete su kremu ar serumu, bet ne vienas. Išimtis nebent, norint atvėsinti odą kartštą vasaros dieną. Todėl sudėtinga priskirti kažkokius nuopelnus ar nusivylimus konkrečiai šiai priemonei, o gal kremas tiko/netiko, o gal tas, o gal anas... Dėl šios priežasties vertinimas itin subjektyvus ir pasižymi labiau nuojauta bei simtatija. O pojūčiai man kužda "yra buvę ir geriau". Tikra tiesa, iš visų bandytų gėlių vandenų, man geriausią įspūdį yra palikęs Neroli (apelsinžiedžių vanduo). Kvapas malonus, ir nuotaika netgi geresnė.
    Negaliu šio snapučių vandens nei rekomenduoti, nei nerekomenduoti. Vandenukas kaip vandenukas, tik reikia atrasti "savo" augalą ir bus liuks. 


Jurgita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą