2017 m. spalio 3 d., antradienis

Alterra prausimosi putos



   Man labai patinka tokio tipo priemonė kaip prausimosi putos. Su jomis paprasčiau ir greičiau nusiprausti veidą. Vienas paspaudimas ir visą veidą nuprausi švelniomis putomis. Kai viena priemonė baigiasi, iškart keliauju ieškoti kitos. Kadangi paskutinius kelis mėnesius gyvenau taupymo režimu, todėl užsukau į parduotuvę "Drogas" paieškoti nebrangios priemonės. Ten iš kelių variantų išsirinkau būtent šias "Alterra" prausimosi putas.
     Žinau, jog tai nebrangus vokiškas prekybos ženklas. Nors ant buteliuko puikuojasi natūralumą identifikuojantis ženkliukas, bet aš žiūriu skeptiškai. Ne viskas, kas brangu yra veiksminga, taip pat, ne viskas, kas pigu - neverta dėmesio. Tačiau aš jau turėjau nekokios patirties su kita pigia ir sertifikuota produkcija, nesusižavėjo manęs "The Organic Shop" kosmetika. Bet iš kitos pusės, jei taupyti, tai taupyti prausimo priemonių sąskaita, o ne kremų. Vienos priemonės užteptos nuplaunamos, o kitos taip ir lieka ant veido.
    Parduotuvėje radau dviejų rūšių "Alterra" prausimosi putas: švelnaus poveikio bei mišriai odai. Nors mano oda ir yra mišri, riebaluojasi, bet visgi išsirinkau švelnesnę priemonę. Pabijojau per daug išsausinti savo odą, juk nežinau poveikio. Kaip visada, aprašymai spindi tobulybe.
  Švelnio prausimosi putos tausodamos odą nuvalo makiažą, dulkes ir perteklinius riebalus. Spanguolių ir kivių sėklų ekstraktai, augalinis aliejus puoselėja odą ir paruošia ją sekančiam priežiūros etapui. Sudėtyje nėra sintetinių dažomųjų ir kvapiųjų medžiagų bei konservantų. Be silikono, parafino ir kitų mineralinių aliejų produktų. Čia trumpai.


INCI: Aqua, Glycerin, Alcohol*, Disodium Cocoyl Glutamate, Coco-Glucoside, Caprylyl/Capryl Wheat Bran/Straw Glucosides, Actinidia Chinensis Seed Extract, Vaccinium Macrocarpon Fruit Ex-tract, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Parfum**, Sodium Cocoyl Glutamate, Glyceryl Oleate, Fusel Wheat Bran/Straw Glucosides, Polyglyceryl-5 Oleate, Glyceryl Caprylate, Citric Acid, Alcohol, Linalool**, Limonene**.
* ekologiškas ingredientas
** eterinių aliejų sudėtinė dalis

    Pirmas dalykas, kurį noriu paminėti - tai kvapas. Tikrai nesitikėjau TOKIO. Švelni priemonė lyg ir turėtų kvepėti kažkaip minimaliai, bet tik išbandžiusi gerokai nustebau. Kvapas man priminė alkoholinį kokteilį su spanguolių sultimis. Aromatas intensyvus, o pagrindine nata groja alkoholis. Nors sudėtyje šis ingredientas įvardintas kaip ekologiškas, bet man vistiek kažkaip nepatinka. Išbandžiau, makiažą nuo veido nuvalo gerai, bet akims jo nenaudočiau. Pridedu nuotrauką, kuriose matosi, kaip šios putos sugeba įveikti įprastas makiažo priemones. Ant rankos užtepiau mineralinio makiažo pagrindo,  blakstienų tušo, akių kontūro pieštuko, lūpų pieštuko ir lūpų blizgio. Išspaudžiau prausimosi putų ir labai švelniai su vienu pirštu patryniau. Viskas gražiai nusivalė, tik vos vos liko lūpų blizgio, nuotraukoje greičiausiai neįžiūrėsite. Taigi veikia.


    Patogi naudoti priemonė, užtenka vieno paspaudimo. Veido odos nedirgina, netraukia. Dar vienas pastebėjimas. Neseniai pradėjau naudoti aliejinio pagrindo makiažo valiklį. Nusivalius veidą makiažo valikliu, nusiprausiu su putomis, bet tik uždedu prausiklį ant veido, putos labai greitai subliūkšta ir jų nebelieka. Vadinasi, bendroje veido priežiūros rutinoje prausimosi putų ir makiažo valiklio kartu naudoti neverta. Arba tenka gerokai daugiau išspausti putų, bet tada ir buteliukas dvigubai greičiau baigsis. 
    Nepaisant neblogo valymo rezultato, nebepirksiu jų daugiau. Mane per daug erzina tas alkoholio kvapas. Naudodama natūralią kosmetiką, jau įpratau, jog kvapas dažniausiai būna labai švelnus arba žolinis, kuris greitai išsisklaido. Bet čia ne šis atvejis. Gaila, kad neįmanoma priemonių pauostyti prieš perkant. Na, o antras dalykas, netinka naudoti po aliejinių makiažo valiklių, nors odos riebalus įveikia, bet ne kitas priemones.


Jurgita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą