2017 m. rugsėjo 9 d., šeštadienis

VIVI vaistažolių tonikas

   
    
    Šį VIVI toniką gavau nemokamai. Kadangi esu "lojali" jų klientė, tai reguliariai gaunu žinutes, kad ateičiau atsiimti dovanos. Bet išsikrausčiusi iš Vilniaus netekau tos galimybės. Ir vuolia, kalnas atėjo pas Muhametą. Noriu pasakyti, jog VIVI atsirado Šiauliuose ir mano pažintis su jų gaminiais toliau tęsiasi.
    Tonizavimas yra antrasis veido odos priežiūros etapas po valymo/prausimo. Ši stadija labai dažnai arba visai praleidžiama (pamirštama) arba painiojama su prausimu. Tonikas arba hidrolatas nėra skirtas nuvalymui, o odos atstatymui. Visos su prausimu susijusios priemonės yra šarminės (galima išimtis su rūgštimis sudėtyje) ir jų pH didesnis nei odos. Todėl po prausimo odą reikia atgaivinti, atstatyti pH į normalų lygį bei paruošti ją sekančiam priežiūros etapui. Tokia oda geriau įsisavina kremus ar serumus. Ir beje, tai priemonė, kurios naudą sunkiausia įvertinti, nes didžiausią darbą būtent kremai ir atlieka. 
     Ką aš paminėjau, tą patį žada ir maniškis vaistažolių tonikas. Jis skirtas veido ir kaklo odos drėkinimui ir tonizavimui, odos ląstelių regeneracijos aktyvinimui. Augalinis glicerinas, betainas, natrio laktatas, L-karnitinas, senos ekstraktas pasižymi drėkinamosiomis savybėmis. Šaltalankių, obuolių, vynuogių, gudobelių ekstraktai - antioksidantai. Pieno rūgštis - drėkina, minkština, reguliuoja pH. Toniko pH atitinka odos pH. Iš čia išvardintų veikliųjų medžiagų man paslaptingiausias pasirodė L-karnitinas. O tai natūralus, į B grupės vitaminus panašus junginys, kuris padidina ląstelių membranų pralaidumą, jei organizmui jo trūksta, gali būti vartojamas kaip maisto papildas.

INCI: Aqua, vegetable glycerin, Salvia Sclarea Flower/Leaf/Stem Water, Rubus Idaeus Leaf Water, L-arginine, Betaine*, Lactic Acid*, D-panthenol, Carnitine, Cassia Angustifolia Seed Extract, Salvia Sclarea Leaf Extract, Vitis Vinifera Fruit Extract, Crataegus Oxycantha Extract, Pyrus Malus Fruit Extract, Phyllanthus Emblica Extract, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Benzyl alcohol, Acacia Gum, Xanthan Gum.
* sertifikuoti ekologiški ingredientai

    Kaip ir visi tonikai, tai vandenuko pavidalo priemonė. Būtų galima apskritai su vandeniu sumaišyti, bet kvapas išduoda, kad yra ne tai ką akys mato. Vaistažolių aromatas labiau primena gydomąsias priemones. Buteliukas paprastas plastikinis ir tamsus, greičiausiai apsaugoti nuo saulės spindulių poveikio. Jokio purkštuko ar pompelės nėra. Tepti ant veido rankomis ar su vatos diskeliu. Kaip jau minėjau teksto pradžioje, tai priemonė, kurios teigiamą ar neigiamą poveikį labai sunku įvertinti, visus laurus ar skundus susišluoja kremai. Belieka tik tikėti.
     Manęs asmeniškai tonikas nesužavėjo. Naudoju, nes neturiu kitos priemonės ir šios mesti į šiukšlių dėžę nenoriu. Pirmenybę atiduodu gėlių hidrolatams. Labai malonu tokiu vandeniu apsipurkšti veidą, o ir kvapai nuteikia pakiliai. Beje, jo prekyboje nebematau, greičiausiai gaminys nepasiteisino nesudominęs vartotojų.

Pardavimo kaina lojaliems klientams už 90 g  buteliuką yra 8 eur.

Jurgita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą