2017 m. balandžio 27 d., ketvirtadienis

Paakių kremas Azelique


     Laikas nesustabdomai slenka ir nori nenori į savo odos priežiūros rutiną tenka įtraukti vis daugiau priemonių ar procedūrų. Neseniai susirūpinau savo paakių priežiūra, manau kuo anksčiau pradėsi naudoti prevencines priemones, tuo ateityje bus mažiau problemų, o mano amžiuje paakių kremas jau privaloma būtinybė. Dabar neatsimenu tiksliai, bet kažkur girdėjau ar skaičiau, jog jei tau jau beveik 30 metų ar daugiau, tokios priemonės kaip paakių kremas ir serumas yra būtinos kasdienėje rutinoje. Dar kitas aspektas, vakarais stovėdama prie veidrodžio pastebėjau, jog atsiranda nuovargio raukšlelės akių kampučiuose, patikėkite, kompiuteris nėra jūsų draugas. Gal jūs ir nepastebite, tačiau žiūrėdamos į kompiuterio ekraną mes dažnai prisimerkiame, raukomės ir pan. Nors ryte gerai išsimiegojus raukšlelių nebelieka, tačiau su amžiumi odos elastingumas mažėja ir kažkada tos raukšlelės taps nuolatinės. Na ir trečia, geras poilsis ir miegas yra vienas geriausių grožio draugų, bet kol pas mane yra mažiukas vaikas, tol galiu pamiršti prabangą pailsėti naktimis be prabudimų.
    Šį paakių kremą įsigijau amerikiečių internetinėje parduotuvėje iHerb su didžiule nuolaida, šeip jis kainuoja kažkur virš 20 eur, bet tada mokėjau keturis kartus pigiau, tas mane ir papirko. Oj tos nuolaidos... Aprašymas, kaip visada, gražus. Patentuotas sinergetinis sudedamųjų dalių mišinys padės sumažinti esamus odos pažeidimus bei stabdys tolesnę jos patiriamą žalą, sumažins paakių paburkimą ir leis atsisveikinti su smulkiomis raukšlelėmis. Visiems odos tipams tinkanti priemonė be parabenų,sulfatų, dažiklių, nebandyta su gyvūnais ir, žinoma, ekologiškoje pakuotėje. Sudėtyje esantys galingi antioksidantai sumažins aplinkos žalą, o vitaminai A, C ir E bei kofermentas CoQ10 - maistas odai. Funkciniai ingredientai:

  • fermentas resveratrolis drėkina odą, skatina kolageno gamybą, mažina raukšles, skaistina odą;
  • Azelaic rūgštis mažina hiperpigmentaciją, šviesina odą, kontroliuoja sebiumo gamybą, drėkina, suteikia elastingumo;
  • hialurono rūgštis pritraukia vandenį į odą, mažina smulkias raukšleles;
  • glikolio rūgštis mažina smulkias raukšleles, pašalina negyvas odos ląsteles, pagerina odos toną;
  • kofeinas sumažina paakių paburkimą ir raudonį;
  • hamamelis turi sutraukiamąjį poveikį.
INCI: Water (aqua), capric/caprylic triglyceride, cetyl alcohol, stearic acid, carthamus tinctorius (safflower) seed oil, glyceryl stearate citrate, glycerin, xanthan gum, aloe barbadensis leaf extract, potassium sorbate, glyceryl stearate, tocopheryl (vitamin E) acetate, potassium cetyl phosphate, acetyl hexapeptide-8, hydroxypropyl cyclodextrin, palmitoyl tetrapeptide-38, potassium azeloyl diglycinate, sodium hyaluronate, hamamelis virginiana (witch hazel) extract, caffeine, sodium ascorbyl (vitamin C) phosphate, retinyl (vitamin A) palmitate, ubiquinone (CoQ10), vitis vinifera (grape seed) oil, camellia sinensis (green tea) leaf extract, olea europaea (olive) leaf extract, punica granatum (pomegranate) seed oil, vaccinium myrtillus (bilberry) extract, rosa canina (rose hips) fruit extract, epilobium angustifolium (Canadian willowherb) extract, pichia/resveratrol ferment extract, euterpe oleracea (acai berry) fruit extract, phenoxyethanol, ethylhexylglycerin.


   Sudėtis ilga ir su daugybe gamtinių ekstraktų, nors akis užkliūna už fenoksietanolio, tačiau jis pačiame gale, todėl kiekis labai mažas. Tikrai nesiruošiu gliaudyt kiekvieno ingrediento, nes nei jums, nei man nebus labai įdomu. Geriau iškart pereisiu prie praktinio panaudojimo.
    Kremas savo spalva, tekstūra ir kvapu nieko nesiskiria nuo įprastų kremų. Baltas tirštas, be kažkokio ryškaus ar įsimintino aromato. Tepasi lengvai ir pakankamai greit susigeria, ant odos nelieka jokio riebumo, apskritai, jokių neigiamų pojūčių. Priemonė įkurdinta sandarioje pakuotėje su pompele. Nors toks apipavidalinimas labai patogus ir higieniškas, tačiau yra viena rizika. Būtent sunku sukontroliuoti priemonės dozavimą. Kad ir kaip bandžiau spausti, vis tiek kremo išspaudžiu daugiau nei reikia tiems paakiams, o likusį kiekį tenka sutepti ant kitų veido zonų. Neekonomiškas naudojimas. Ir galiausiai galutinis efektas - sunaudojau visą pakuotę iki paskutinio lašo, tai galiu pasakyti, jog mano paakiai prieš šio kremo naudojimą ir praėjus keliems mėnesiams atrodo lygiai taip pat. Nepastebėjau kažkokių pokyčių, vis tiek mano akys ir paakiai atrodo pavargę. Na gerai, prisipažįstu, naudojimosi instrukcijoje rašoma, jog tepti reikia ryte ir vakare, o aš sąžiningai tepiau tik vakarais. Na, neturiu aš laiko rytais... Mano įprasta diena prasideda maždaug taip: vaikas nubunda, keliuosi ir aš - užpakaliuko reikalai - persirengimas - pusryčių gaminimas - bandymas sumaitinti pusryčius - žaidimai arba ėjimas į lauką- o jau pietų metas - migdymas - pietų gaminimas - ir vėl maitinimas - žaidimai - greit tėtukas grįš iš darbo, todėl vakarienės gaminimas - ir t.t., nebetęsiu. Rasti laisvą valandėlę grožio procedūroms pirmoje dienos pusėje labai sunku, dar labai daug kas priklauso nuo mažojo gnomo nuotaikos. Mano grožio procedūros yra smarkiai apleistos, nes, arba nėra laiko tam, arba nebėra noro.
   Grįžtant prie paakių kremo, gal tepant rytais ir vakarais būtų matomas bent kažkoks efektas, o gal mano dienos ir nakties (vis dar keliuosi naktimis) ritmas per daug ekstremalus šiai, ir įsismelkusio nuovargio kažkokia kosmetinė priemonė neįveiks apart gero poilsio ir miego. Nežinau. Bet faktas tas, kad kremas jau sunaudotas ir greitai bus pamirštas. O man reikia susirasti kitą paakių kremą.



Jurgita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą