2017 m. balandžio 13 d., ketvirtadienis

Natūralios plaukų kaukės

Nuotrauka paimta iš interneto

     Pastebėjau, jog mano įrašas apie namines plaukų kaukes  yra antras pagal populiarumą. Akivaizdu, jog tokios procedūros jums labai aktualios, todėl nusprendžiau surinkti kuo daugiau skirtingų kaukių receptų visoms plaukų bėdoms. Skirtingai nuo populiariojo įrašo, visų kaukių nebandžiau, nes neatitinka mano plaukų tipo ar poreikio. Internete plaukų kaukių receptų begalė, bet išrinkau, mano nuomone, populiariausias ir lengviausiai pagaminamas receptūras.

NUO PLAUKŲ SLINKIMO

     Sumaišyti kokosų pieną su keliais lašais levandų ar rozmarinų eterinio aliejaus ir įmasažuoti į galvos odą. Palikti kelioms valandoms arba per naktį. Ištrinkti galvą.

PRARADUSIEMS IŠVAIZDĄ PLAUKAMS

     Plaukai atgaus spindesį ir švelnumą jei sumaišysite alyvuogių aliejų su medumi. Truputį pašildyti mišinį ir ištepti juo plaukus. Galvą apvynioti rankšluosčiu ir palaikyti vieną valandą. Ištrinkti galvą.

GARBANOTIEMS PLAUKAMS


      Ši kaukė pagelbės susitvarkyti su besigarbanojančiais plaukais. Kaukę užtepti ant drėgnų plaukų ir palaikyti 15 min. Išskalauti šiltu vandeniu.

      Garbanos bus spindinčios ir spyruokliuojančios. Ingredientus sumaišyti iki vientisos masės ir ja ištepti plaukus. Plaukus apvynioti rankšluosčiu ir palaikyti 30 min. Išplauti drungnu vandeniu. Daryti 1 kartą per savaitę.

IŠSIŠAKOJUSIEMS PLAUKŲ GALAMS


     Kiaušinio trynį sumaišyti su medumi ir alyvuogių aliejumi. Gauta mase ištepti visus plaukus arba tik plaukų galus. Palaikyti 30 min. Išskalauti drungnu vandeniu.

      Sumaišyti ingredientus ir kauke ištepti plaukų galus. Palaikyti bent 30 min ir išplauti.


RIEBIEMS PLAUKAMS


    Baltymus išplakti ir sumaišyti su citrinų sultimis. Kadangi kaukė skystoka, patogiausia tepti bus naudojant vatos kamuoliuką ar kokį šepetėlį. Ištepti plaukus nuo šaknų iki galiukų, galvą apvynioti rankšluoščiu ir palaikyti 30 min. Išskalauti drungnu vandeniu.


    Sumaišyti obuolių actą su citrinos sultimis ir medumi. Sudrėkinti plaukus kauke, apvynioti rankšluosčiu ir palaikyti 30 min. Išplauti plaukus. Daryti 1 kartą per savaitę.


       Ingredientus sumaišyti ir ištepti kauke plaukus. Palaikyti 30min ir išskalauti. 

PAŽEISTIEMS PLAUKAMS


      Alavijo gelį sumaišyti su kokosų aliejumi ir gauta mase ištepti plaukus. Palaikyti bent 30 min ir išplauti. Daryti kaukę kartą per savaitę.

     Ingredientus sumaišyti iki vientisos masės ir ja ištepti plaukus, galvą apvynioti šiltu rankšluosčiu ir palaikyti 30 min. Išplauti drungnu vandeniu. Daryti kartą per savaitę.


SKATINA PLAUKŲ AUGIMĄ


     Ingredientus sumaišyti ir kauke ištepti plaukus. Palaikyti 1 valandą ir išskalauti drungnu vandeniu. Daryti 1 kartą per savaitę 3 mėnesius.

     Lygiomis dalimis sumaišyti kokosų ir ricinų aliejus. Truputį pašildyti mikrobangų krosnelėje arba karšto vandens vonelėje ir mišiniu ištepti galvos odą. Plaukus apvynioti rankšluosčiu ir palaikyti 3 val. ir po to ištrinkti.

    Pašildytą alyvuogių aliejų sumaišyti su cinamonu. Gauta mase ištepti galvos odą ir lengvai ją pamasažuoti. Palaikyti 10-15 min. Natūralu jei jausite odos dilgčiojimą. Plaukus ištrinkti šampūnu. Kaukė stabdo plaukų slinkimą, skatina jų augimą, suteikia blizgesio. Atlikti procedūrą vieną kartą per savaitę.
    Pastaba. Plaukų kaukėms naudojamas tik Ceilono cinamonas, o parduotuvėse dažniausiai rasite antrarūšę Kasiją, todėl skaitykite etiketes ir ieškokite Ceilono cinamono.


    Sumaišyti ingridientus ir mase ištepti plaukus ir šaknis. Palaikyti 1-2 val arba per naktį. Ištrinkti drungnu vandeniu. Kartoti kuo dažniau.


NORMALIEMS PLAUKAMS


     Ingredientus sumaišyti ir kauke ištepti plaukus. Palaikyti 30 min ir išplauti. Daryti 1 kartą per savaitę.


SAUSIEMS PLAUKAMS 


     Sumaišyti visus ingredientus. Vietoj alyvuogių aliejaus galima naudoti migdolų. Įmasažuoti kaukę į plaukus, apvynioti šiltu rankšluosčiu ir palaikyti 15 min. Išplauti. Kaukę daryti kartą per savaitę. Plaukai bus spindintys, minkšti, švelnūs ir nuostabiai kvepės.

     Ingredientus sumaišyti ir ištepti plaukus kauke. Galvą apvynioti rankšluosčiu ir palaikyti 15-30 min. Išplauti. 


     Kaukė maitina, drėkina, suteikia plaukams švelnumo ir spindesio. Ingridientus sumaišyti ir mase ištepti švarius sausus plaukus. Užsidėti rankšluostį arba plastikinę kepuraitę. Palaikyti 30-40 min iš išplauti su šampūnu. 


NUO PLEISKANŲ 


     Avižinius dribsnius išbrinkinti riebiame piene, įdėti migdolų aliejaus. Kad masė būtų vientisesnė - sutrinti. Turi būti pastos tirštumo. Įtrinti į plaukų šaknis ir palaikyti 15 min. Išplauti. Daryti 1 kartą per mėnesį. 


    Sumaišyti avokadą su alyvuogių aliejumi ir levandų ar rozmarinų eteriniu aliejumi. Drėgnus plaukus ištepti kauke, palaikyti bent 10 min ir išskalauti.


     Ingridientus sumaišyti ir kauke ištepti plaukus. Palaikyti 60 min. Išskalauti.

     Sumaišyti ingridientus ir masę įmasažuoti į galvos odą. Palaikyti 20-30 min. Plaukus išskalauti vandeniu ir po to ištrinkti šampūnu. 


PLAUKŲ ŠVIESINIMUI


     Ingredientus sumaišyti ir mase ištepti plaukus. Galvą apsukti rankšluoščiu arba plastikine kepuraite ir palaikyti 3-4 val. Ištrinkti plaukus. Norint pasiekti matomų rezultatų kaukę reiktų pasidaryti bent keletą kartų. Reguliariai darant plaukai pašviesėja iki kelių tonų.


10 produktų, kurie padeda atsikratyti pleiskanų:
  1. Varškė. Sugrąžina drėgnę galvos odai. Išimtą iš pakelio varškę įdėti į dubenį ir palaikyti atvirai 3 dienas. Varške ištepti galvos odą ir palikti 30 min ir tada plaukus išplauti šampūnu.
  2. Nimbamedis. Pas mus galima gauti nebent jo miltelių. Iš miltelių ir vandens ar hidrolato susimaišyti pastą ir ja ištepti galvos odą. Palaikyti 30 min ir ištrinkti plaukus šampūnu.
  3. Vaistinės ožragės sėklos. Apsaugo nuo skalpo išsausėjimo ir plaukų slinkimo. Drėkina odą ir stiprina plaukus. Sėklas išbrinkinti per naktį. Ryte sumalti jas į košę ir ja ištepti galvos odą. Palaikyti 30 min ir išplauti.
  4. Chna. Stiprina, maitina ir kondicionuoja plaukus. Atstato pažeistus plaukus ir subalansuoja odos pH. Chna miltelius suberti į karštos arbatos nuovirą ir palaikyti per naktį. Kitą dieną papildomai galima įdėti jogurto, citrinų sulčių ar kiaušinio pagal norą. Viską gerai išmaišyti ir ištepti plaukų šaknis. Palaikyti 2 val ir išplauti.
  5. Citrinų sultys. Apsaugo nuo pleiskanų ir balansuoja odos pH. 1 dalį citrinų sulčių sumaišyti su 5 dalimis kokosų aliejaus. Mišiniu ištepti galvos odą ir palaikyti 30 min. Išplauti.
  6. Alavijas. Apsaugo nuo niežulio. Alavijų geliu (arba susismulkinti lapo minkštimą) ištepti galvos odą ir palaikyti 30 min. Išplauti.
  7. Tulsi lapai. Turi stiprų antibakterinį poveikį. Pasigaminti pastą iš Tulsi lapų bei amla miltelių. Pasta ištepti galvos odą ir palaikyti 30 min. Išplauti.
  8. Alyvuogių aliejus. Drėkina ir balansuoja odos pH. Prieš einant miegoti galvos odą išmasažuoti šiltu aliejumi, palaikyti per naktį ir ryte plaukus išplauti šampūnu.
  9. Kiaušinis. Kondicionuoja plaukus ir atstato odos pH. Išplakti vieną ar du kiaušinius ir mase ištepti galvos odą. Palikti 1val. ir po to išskalauti drungnu vandeniu.
  10. Indiškasis agrastas (amla). Atgaivina papilkėjusius ir sausus plaukus. Apsaugo nuo plaukų slinkimo. Amlos miltelius sumaišyti su vandeniu ir gauta mase ištepti plaukų šaknis. Palaikyti 30min ir išplauti.

PLAUKUS DRĖKINA IR ŠVELNIAI ŠVIESINA


     Lygiomis dalimis sumaišyti medų ir savo mėgstamą plaukų kondicionierių. Drėgnus plaukus ištepti mase, apvynioti galvą rankšluosčiu ir palikti kuo ilgiau, geriausia per naktį. Išplauti. Nuolat darant šią kaukę plaukai natūraliai pašviesės keliais tonais.

GALVOS ODOS ŠVEITIMUI


     Sumaišyti 2 v.š. rudojo cukraus, 2 v.š. avižinių dribsnių ir 2 v.š. plaukų kondicionieriaus. Leisti išbrinkti. Gauta mase nušveisti šampūnu išplauta galvos odą . Ši kaukė švelniai šveičia, drėkina ir skatina kraujotaką.


    Giliai valantį galvos šveitimą atlikti 1 kartą per mėnesį. Ne tik pašalins riebalus, bet ir plaukų formavimo priemonių likučius. Taip pat padės atsikratyti pleiskanų. Sumaišyti 1 v.š. valgomosios sodos, 1 v.š. šampūno ir kelis lašus arbatmedžio eterinio aliejaus. Įmasažuoti į plaukų šaknis ir išskalauti. NEREKOMENDUOJAMA dažytiems plaukams. 


     Jūros druska ir alyvuogių aliejus stimuliuoja plaukų augimą bei pašalina pleiskanas. Citrinų sultys šalina nešvarumus, kai tuo tarpu alyvuogių aliejus neleidžia sausinti skalpo. Sumaišyti 2 v.š. jųros druskos, 1-2 v.š. citrinų sulčių, 1-2 v.š. alyvuogių aliejaus. Kelias minutes galvos odą masažuoti šiuo mišiniu ir išskalauti.

DETOKSIKUOJANTI PLAUKŲ KAUKĖ


    Drėkina, maitina, apsaugo nuo plaukų garbanojimosi, minkština, apsaugo  nuo išsausėjimo. Į bentonito molį palaipsniui sudėti aliejus ir alijošių ir gerai išmaišyti, kol masė taps panaši į jogurtą. Ištepti plaukus mase, apvynioti rankšluosčiu ar uždengti plastikine kepuraite ir palaikyti 30 min. Ištrinkti plaukus su šampūnu ir po to kondicionieriumi. 

Bendri patarimai:
  • Jei kaukėms naudojamas natūralus aliejus, rekomenduojama jį pašildyti mikrobangų krosnelėje ar karšto vandens vonelėje, nes dėl šilumos atsidaro plaukų žvyneliai ir kaukės naudingosios savybės geriau įsisavinamos.
  • Jei plaukų kaukėms naudojamas kiaušinis, jokiu būdu nešildyti aliejų ir galvą trinkti tik drungnu vandeniu. Dėl šilumos kiaušinis gali "sušokti" į gumuliukus ir bus daug vargo plaunant plaukus. 
  • Plaukų kaukių gamybai rekomenduojama naudoti natūralius produktus, šalto spaudimo nerafinuotus aliejus, natūralų arba graikišką jogurtą ar  kitus kokybiškus produktus.
  • Plaukų kaukių gamybai ir maisto gamyboje rekomenduojama vartoti Ceilono cinamoną (lot. cinnamonum zeylanicum arba cinnamomum verum). Dažniausiai mūsų parduotuvėse galime sutikti pigesnius cassia, kanelį, cinnamomun aromaticum cinamoną, kitaip kinietišką cinamoną. Šios rūšys linkusios kaupti kvapiąją medžiagą kumariną, kuris jautriems žmonėms ar vaikams gali sukelti kepenų negalavimus jei mėgstama cinamoną vartoti dideliais kiekiais. Geriau ieškoti cinamono, kurio kilmės šalis Ceilonas, eko parduotuvėse tikrai tokių yra, nes ši rūšis sukaupia žymiai mažiau kumarino. Daugiau informacijos čia.
  • Kaukių sudėtį lengvai galite keisti, vietoje vienos aliejaus rūšies pasirinkti kitą arba papildomai įlašinti kelis norimo eterinio aliejaus lašus. 
Ricinų aliejus:
skatina plaukų augimą;
stiptina plaukus;
apsaugo nuo lūžinėjimo;
atgaivina pažeistus plaukus.
Kokosų aliejus:
stiprina plaukus;
skatina plaukų augimą;
suvaldo sausus besigarbanojančius plaukus;
suteikia blizgesio;
apsaugo nuo pleiskanų.
Migdolų aliejus:
skatina plaukų augimą;
suteikia blizgesio;
stiprina plaukus;
saugo nuo besišakojančių galiukų.
Alyvuogių aliejus:
plaukai tampa minkštesni ir blizgantys;
sveikesni plaukai;
atgaivina plaukus;
minkština garbanotus plaukus.

Eteriniai aliejai:
arbatmedžio - nuo pleiskanų;
rozmarinų - nuo plaukų slinkimo;
levandų - plaukų augimui;
citrinų - sausai niežulio kankinamai galvos odai;
šalavijų - papilkėjusiems plaukams;
pipirmėčių - riebiems plaukams;
rožių - besišakojantiems plaukų galams.

    Tikiuosi jūs čia radote sau naudingų patarimų. Vasara artėja - palepinkite savo plaukus.


Jurgita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą