2015 m. lapkričio 2 d., pirmadienis

Kremai prieš raukšles: kuo tikėti ir kuo ne ?


Nuotrauka: http://data.whicdn.com/images/179886806/superthumb.jpg
 Norite žinoti, kur dažniausiai esate apgaunamos ? Arba kokie stereotipai labiausiai paplitę ? Kviečiu skaityti apie taip reklamuojamus kremus prieš raukšles. 

1. Kremas labai efektyvus, nes savo sudėtyje turi ypatingą ingredientą. 

Netiesa. Oda yra kompleksiškas organas, turintis daugybę "reikalavimų". Jai reikia nemažai naudingų medžiagų, kad ji būtų sveika. Yra ir dar vienas nedidelis kabliukas šioje istorijoje. Atkreipkite dėmesį į kiekvieną reklamą, Pastebėkite, kaip dažnai yra paminimas stebuklingas ingredientas (tebūnie naujovė, mokslininkų atrastas, ypač retas - formuluotės įvairios). Tai tėra gražus marketinginis triukas, viliojantis mus gražiais epitetais. Kadangi pati rašiau diplominį darbą apie reklamos kalbą ir tai, kokiomis priemonėmis ji daro žmogui ir galų gale jo psichologijai įtaką, tai manęs visiškai nestebina. Apie tai šiek tiek užsiminiau šiame straipsnyje. Galų gale pagalvokime - vienas "stebuklingas" ingredientas tikrai nėra pajėgus palaikyti visapusiškai puikią odos sveikatą.

2. Kremas kainavo kone šimtą eurų. Jis neabejotinai mano odą pavers stulbinama. 

Netiesa. Ir tikiuosi jūs tuo netikite. Mes mokame kur kas daugiau už pakuotę ir marketingą bei reklamą, negu už produkto turinį. Ir patikėkite, išvardinti dalykai kainuoja labai nemažus pinigus. Dar primeskite tai, kad cheminės kosmetikos gamintojai naudoja ne pačias brangiausias priemones, ne pačius tauriausius ingredientus. Apie tai plačiai rašiau jau minėtame straipsnyje. Taigi, kaina tikrai negarantuoja efektyvumo.

3. Kremus prieš raukšles galima naudoti tik nuo 25 metų. 

Netiesa. Jeigu kurį rytą nubusite ir pagalvosite, jog nuovargis vis labiau ir labiau atsispindi jūsų veide ar pastebite atsirandančių raukšlelių, tuomet ir galite pradėti naudoti kremą prieš raukšles. Ir visai nesvarbu, kiek jums metų. Tiesa, vertėtų pagalvoti apie tai, ar išgeriate pakankamai skysčių, ar pilnavertiškai maitinatės, ar pakankamai pailsite. Taip pat reguliariai rūpinkitės apsauga nuo saulės, nes šioji kiek pagreitina senėjimo procesus. Jau net nekalbant apie soliariumus. Beje, kartais gali užtekti ir gero drėkinamojo kremo!

4. Natūralus kremas prieš raukšles yra veiksmingesnis. 

Tiesa. Tokių kremų arba netgi paprasčiausiai drėkinančių kremų bazė yra sudaryta iš aliejų. Taigi, koks gi skirtumas nuo komercinių kremų ? Natūralios ir ypač ekologiškos sudėties gaminiuose cheminės sudėtinės dalys nėra leidžiamos. Kitu atveju, produktas nebegali vadintis 100% natūraliu ar ekologišku. Komerciniuose kremuose naudojami mineraliniai aliejai nėra tikrieji aliejai. Ir efekto jie nesuteiks tokio, kokį gali suteikti natūralieji. Mineralinių aliejų "nauda" - jeigu taip galima pavadinti - labiau paviršutiniška. Nereikia nei kalbėti apie porų kimšimą ir kitas nemalonias staigmenas. Perkant kremą įsitikinkite, jog jis sudarytas tik iš natūralių aliejų. Augaliniai aliejai yra aktyvūs patys iš savęs: turtingi riebiųjų rūgščių, įvairiausių vitaminų, kurių reikia mūsų odai.

Stebuklingos cheminės formulės, net jeigu jos kažkur pasaulyje ir egzistuoja, niekuomet neatstos natūralios priemonės. Tuo mes ir tikime ir tikimės, kad tikite ir jūs :)
Laura

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą