2015 m. liepos 7 d., antradienis

Stebuklingas arbatmedžio eterinis aliejus : žaibiška pagalba spuogų kamuojamai odai


      Sakoma, jog arbatmedis tinka kone visur. Be to, jis vienas iš nedaugelio eterinių aliejų (šalia tokių populiaresnis ir labiau žinomas yra ir levandų), kuris gali būti naudojamas grynas, neskiestas - toks, koks yra buteliuke. Kaip žinome, eterinis aliejus yra koncentruota augalo esencija. Ir stipri. Visų kitų eterinių aliejų grynų tepti tikrai nerekomenduojama, nes galimas odos nudeginimas ar kitos stiprios reakcijos. Bene pats populiariausias būdas yra skiesti tokius aliejus su augaliniais. Man labai patiko rozmarinų eterinio ir kokosų aliejaus derinukas plaukų šaknims stiprinti. Du keturi lašeliai į šimto mililitrų kokosų aliejų ir tepti tik šaknis. Atkakliai naudojat ir "nesimuliuojant" pastebėsite, kaip palengva priauga antenų galvoje. Galima sugalvoti ir kitą derinuką, priklausomai nuo to, kokio efekto norima ir kokią problemą norima išspręsti. 

     Nors arbatmedžio aliejus ir priklauso tai kategorijai aliejų, tepamų grynų ant odos, tačiau visgi verta pasitikrinti, ar nesate jam alergiška. Rekomenduojama pasitepti nedidelį plotelį riešo srityje ir stebėti, ar neatsirado kokia nors nepageidaujama alerginė reakcija. Visur daugiau mažiau duodamas dvylikos valandų intervalas. Jeigu per tokį laiko tarpą niekas nepasireiškė, vadinasi eterinį aliejų galima naudoti. Tuos, kurių teoriškai ir praktiškai negalima naudoti grynų, skieskite su augaliniu alieju ir testuokite lygiai tokiu pačiu principu. 
      
      Arbatmedžio eterinį aliejų pripažįsta net ir klasikinė medicina, kadangi jis pasižymi itin stipriai išreišktu antiseptiniu ir antibakteriniu poveikiu. Ir tai dar ne viskas. Pūslelinė, grybelis, dermatitas, peršalimas, vabzdžių įgėlimai, karpos, odos uždegimai, randai - visa tai gydo šis eterinis aliejus. Bene daugiausiai vartojamas jis yra spuogams greičiau gydyti. Įlindus į gerą forumą, kur moterys dalijasi savo įspūdžiais, gali pasirodyti, kad šis produktas kone stebuklų stebuklas. Iš tikrųjų dėl tos pačios priežasties buvau prigriebusi arbatmedžio eterinį aliejų. Dėl nesibaigiančio streso ir klaikios mitybos (šokoladą vartojau nepertraukiamai tris mėnesius, apie nesveiką maistą nei nekalbėsiu) per dviejų savaičių laikotarpį mane akyse išbėrė. Visa kakta buvo nusėta smulkiais spuogeliais, kartais jų pasitaikydavo ir kitose vietose. Supratau, kad priežastis tikrai ne išorinė, o gerokai rimtesnė, mečiau visą nesveiką maistą vos tik pabaigiau studijas, o šokolado atsisakiau verkiančia širdimi. Po kurio laiko ėmiausi tvarkyti problemą išoriškais keliais. Tuomet ir griebiausi šio triuko. Iš tikrųjų eterinis aliejus nekainuoja daug, o jo vertė ir efektas tiesiog stulbinami. Ar galite patikėti, kad vos per savaitę laiko visi spuogeliai nudžiuvo ir visiškai išnyko ? Kiekvieną vakarą tepdavau šį aliejų gryną ant švarios odos ir kruopščiai ant kiekvieno spuogelio. Galima sakyti, kad efektą matydavau jau po nakties. Ne, spuogeliai neišnykdavo taip greitai, tačiau sudirgimas būdavo jau mažesnis. Tiesa, girdėjau dvi nuomones : arbatmedžio EA jokiais būdais nesausina odos ir visiškai priešingai - jis sausina. Iš naudojimo patirties sakyčiau, kad odą šiek tiek sausina, tačiau nelaikau to dideliu minusu, kadangi savo atveju visos odos aš netepu, tik labai nedidelius plotelius, kurie išsausėję nupleiskanoja ir nukrenta; tai didesnių nepatogumų man tai nesukelia. Kantriai ir sąžiningai panaudojus gerą savaitę + atsisakius kai kurių maisto produktų, problema laikui bėgant susitvarkė. Tiesa, maisto produktų atsisakiau gerokai anksčiau. 

      Niekas dar taip žaibiškai nėra sugydęs spuogelių. Nežinau, kaip su giluminiais spuogais, tačiau ir tokiais atvejais galima naudoti šį eterinį aliejų. Turėtų palengvinti skausmą, pagreitinti gijimą.

      Rinkitės tik natūralų eterinį aliejų. Nepirkite neaiškiose vietose, neaiškios sudėties produkto. Eterinį aliejų turi sudaryti tik jis pats vienas ir nieko daugiau ! 

Laura

3 komentarai:

  1. Dažnai pas mane būna spuogai ant veido, tad ši žaibiška priemonė odai, man tikras atradimas. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mano paskutinysis atradimas- arbatmedžio aliejus. Tikrai daugybėje sričių galima panaudoti ir gausi puikius rezultatus! Tiesa, esu mačiusi netikrų, prastos kokybės, tad stengiuosi pirkti tik iš čia: https://www.livinn.lt/arbatmedzio_eterinis_aliejus_ekologiskas_5_ml

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sutinku su Melody, šiuos eterinius aliejus naudojant odos būklė ženkliai pagerėja :)

    AtsakytiPanaikinti