2015 m. liepos 21 d., antradienis

Lily Lolo mineralinio makiažo pagrindo bandymas (Sample Size)


    Pagaliau pabaigiau savo "Everyday Minerals" ir "Faerie Organics" mineralinių pudrų likučius. O stalčiuje guli dar trys. Ech... Gerai, kad jos turi labai ilgą galiojimo terminą. Skubu taisyti padėtį ir bandau  "Lily Lolo" makiažo pagrindus. Atsimenate, pirkau makiažo paletę ir tuo pačiu į krepšelį įsimečiau du makiažo pagrindo mėginius (tik 0,75 g). Aš juk privalau išbandyti!
    Dolerio kursui beveik susilyginus su euru amerikietiška kosmetika tapo nebe tokia patrauklia kaip anksčiau, todėl metas prisiminti, jog ir Europoje yra geros kosmetikos pavyzdžių. Viena tokių ir yra "Lily Lolo", kuri gamina vien tik dekoratyvinę mineralinę kosmetiką. O įdomiausi man jų mineraliniai makiažo pagrindai (mano silpnybė?), vis knieti išbandyti po naują gaminį. Kodėl aš ją taip mėgstu? Man yra patogiau ir greičiau veidą padengti biria negu skysta pudra. Ir veidukas dailiau atrodo, nes su skysta pudra rizikuojama likti netolygiai ar dryžiais padengta oda.


Nuotrauka iš www.lilylolo.co.uk
    "Lily Lolo" siūlo didelį spalvų pasirinkimą pradedant nuo labai šviesios odos baigiant tamsia. Kairėje matote atspalvių lentelę, kuri gelbėja renkantis. Svarbu žinoti du dalykus: odos šviesumą ir vyraujantį odos atspalvį. Aš visada renkuosi neutralaus atspalvio pudras, nes šilti tonai man yra per geltoni, o šalti - per rausvi. Kadangi mano oda šviesi (Light), mano pasirinkimas - spalvos Blondie ir Barely Buff. Dar net pamąstyčiau ir apie In The Buff spalvą. Jei nesugebat iš karto išsirinkti spalvos, ne bėda. Tam yra pudros mėginiai. 
 Internetinėje parduotuvėje Embody Beauty pateikiamas aiškus atspalvių palyginimas pagal žinomų žvaigždžių odos spalvą. Manieji atitiktų Scarlett Johansson ir Keira Knightley.
   Pirmiausia pasirinkau išmėginti Barely Buff spalvą. Kuo puikiausiai tiko dabartiniam mano odos atspalviui. Taigi, likusi šviesesnė spalva Blondie bus tinkamiausia žiemos sezonui. Nors neturiu spalvos In the Buff, bet spėju, ji turėtų tikti jei gerai per vasarą įdegčiau.   
    Makiažo pagrindo sudėtis labai minimali. Tik žėrutis, titano dioksidas, cinko ir geležies oksidai. Viskas. Tai kol kas vienintelė mano išbandyta pudra su tokia minimalia sudėtimi. Kažką panašaus siūlo amerikiečių "Alima Pure" , britų "Beautiful Movement Cosmetics" bei "Hiro" (gaminama JAV/Vokietijoje). Dar į minimalios sudėties receptūrą taiko "Everyday minerals" kompanija, tačiau jie pastaruoju metu eksperimentuoja su sudėtimi: tai įdeda, tai vėl išima kondicionuojančią medžiagą Lauroyl Lysine, kuris duoda šilkinį užbaigimą. "Faerie Organic" turi analogišką medžiagą Borono Nitridą. Kitos kompanijos: "Bare Minerals", "Glow Minerals", "jane iredale", "Youngblood", "Micabella", "Benecos", "LaMav", "Bellapierre", "Uoga uoga" ir kt. siūlo dar gausesnės sudėties mineralinius pagrindus, o apie pseudo mineralinę kosmetiką išvis nekalbėsiu, kuri yra su talku, naftos produktais, konservantais, dažikliais, kvapais ir t.t. Net visur randamas Titano Dioksidas nėra toks jau nekaltas, potencialiai gali pakenkti plaučiams, todėl visur akcentuojama, jog reikia neįkvėpti. Pagal Europos Parlamento ir Tarybos Reglamentą dėl kosmetikos gaminių titano dioksido kiekis gaminiuose neturi viršyti 25 proc. Jei turite jautrią ir alergišką odą - geriausia rinktis kuo minimalesnės sudėties pudrą. Tačiau tai tikrai nereiškia, kad jei didesnis ingredientų kiekis, tai jau prastesnis gaminys. Kitos kompanijos tiesiog praturtino savo gaminius naudingais odai komponentais: ekstraktais, vitaminais ir pan.  Čia tik jums papildoma informacija truputį nukrypstant į šoną. 

INCI: Mica, Zinc Oxide [+/- CI77891 (Titanium Dioxide), CI77492 (Iron Oxide), CI77491 (Iron Oxide), CI77499 (Iron Oxide)].

Nuotrauka iš http://embodybeauty.com/products/lily-lolo-mineral-foundation#.VaTIE_ntmkp

    Kaip ir visos mineralinės pudros, tai yra sausas birus produktas, kuris ant odos aplikuojamas šepetėliu (man patogiausiai naudoti kabuki tipo). Labai mažą kiekį sukamaisiais judesiais reikia įtrinti į odą. Jei labai norite, galit pasigaminti ir skystą makiažo pagrindą, tereikia sumaišyti su savo naudojamu kremu. Jei įdomu, pateikiu vieno video nuorodą, kaip galima naudoti birią pudrą.  


    O dabar grįžtame prie šio įrašo pagrindinės žvaigždės. Nuotraukoje matote, kaip atrodau prieš ir po. Nors akivaizdžių skirtumų neįžvelgsite, deja nuotraukos nesugeba atskleisti tokių subtilių pasikeitimų, tačiau tikrai sutikite, kad pudros atspalvis parinktas tinkamai. 

  • Pas mane tik mėginys, tačiau pilno kiekio dėžutė turi užsukamą apsauginį dangtelį su skylutėmis, kuris nereikia pudros milteliams išsibarstyti. Juodas matinis dangtelis atrodo solidžiai, tačiau nuolat tenka pavalyti, nes iškart matosi dulkės.
  • Pilna pakuotė net 10 g. Vau. Turėtų užtekti labai ilgai....
  • Gamintojas nurodo, jog turi SPF15, kurį sukuria natūralus mineralas cinko oksidas. Nors apsauga nedidelė, bet visgi geriau negu nieko.
  • Sudėties pagrindą sudaro žėrutis, šviesą atspindintis mineralas sukuria lygesnės odos efektą. Tik nereikia bijoti, jog tapsite spindinti lyg Kalėdų eglutė, veidas neblizga, o atrodo labai natūraliai ir sveikai, sulyginamas odos tonas. Kai kurie kosmetikos gamintojai siūlo skirtingo padengimo pudras (pvz. "Everyday Minerals"), galima rinktis matinio ar satininio padengimo pudras. Tačiau "Lily Lolo" laikosi natūralaus viduriuko.
  • Mineraliniai makiažo pagrindai, ypač minimalios sudėties, nekemša porų, nebent formulė jums visiškai netinkama.
  • Turi lengvą arba vidutinį maskavimą (priklauso nuo padengimo kiekio), o norint didesnio maskavimo, galima pudrą daryti skysto pavidalo.
  • Tinkama visiems odos tipams, tačiau visgi išsausėjusias zonas gali paryškinti, todėl visada rekomenduoju naudoti drėkinantį kremą prieš atliekant makiažą.
  • Riebios odos savininkės neišsivers be matinančios užbaigiamosios pudros. Ir apskritai, ar yra tokia priemonė, su kuria veidas išlieka nesusiriebalavęs ilgą laiką? Nori nenori, tenka naudoti papildomas priemones. 
  • Dar pasikartosiu, dedu pliusą visiems, kas suteikia galimybę išmėginti mėginio dydžio pakuotę. Visos prisimenam tą jausmą, kai su didelėmis viltimis įsigyji nepigią priemonę ir paskui su didžiausiu nusivylimu tenka ją slėpti stalčiuje ar kažkam atiduoti. 
  • Minimali sudėtis: nieko papildomo ar nereikalingo.
  • Palyginti nebrangi (gal net pigiausia šioje kategorijoje) kosmetika. Dėl įvairių gamintojų naudojamų skirtingo dydžio pakuočių galima susiklaidinti, bet 1 g "Lily Lolo" kainuoja apie 2,0 €, "Everyday minerals" - 3,75 € (lietuviškoje inter. parduotuvėje), "LaMav" - 4,21 €, "Faerie Organics" - apie 3,0 € ir t.t. 
  • Nesiskundžiu visomis savo bandytomis pudromis, jos tarpusavyje skyrėsi sudėties gausumu, kaip atrodo ant veido (matinis efektas ar su lengvu švytėjimu) bei kaina. Šioje vietoje "Lily Lolo" kosmetiką reiktų tituluoti kaip "geriausiu kokybės ir kainos pasirinkimu". 
  • Kokie minusai? Eeeee..... Gal tik tas, jog ja Lietuvoje neprekiaujama, galima parsisiųsti internetu iš užsienio.  
   Mano verdiktas: akivaizdžiai išteisinta. Ir tikrai įsigysiu pilno dydžio pakuotę, bet ne dabar, o kai sunaudosiu savo turimas atsargas. Labai rekomenduoju išbandyti, tai aukštos kokybės produktas už protingą ir priimtiną kainą. 



Jurgita


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą