2015 m. gegužės 30 d., šeštadienis

Natur Boutique drėkinamasis kūno prausiklis : koks poveikis slepiasi už kuklios sudėties ?


      Nieko nėra maloniau vakarais, kaip tik šmurkštelti į vonią ir lepintis iki nukritimo. Pastaruoju metu tokios akimirkos man tapo labai svarbios, kadangi grįždavau namo tik vėlai vakare, paskutinį mėnesį, galima sakyti, gyvenau tarp keturių sienų užsidariusi ir visai nesvarbu, saulė šviečia ar lietus lyja. Kartais susinervindavusi pati užsitraukdavau užuolaidas, kad būtų tamsu namuose, ir rašydavau savo baigiamąjį darbą. Na, o dabar jau viskas tuoj tuoj pasibaigs. 

      Taigi, beieškodama tokių malonumų voniai, atradau kūno prausiklį, kurį dabar nuolat naudoju vietoje dušo želė. Šiaip jau Natur Boutique pavadinimas man nėra negirdėtas ir nematytas, jie turi salelę VCUP'o prekybos centre; bet niekada ji man į akis nekliūdavo. O be reikalo ir labai labai be reikalo. 

      Natur Boutique gaminiai yra lietuviški, rankų darbo ir apart šios informacijos, daugiau surasti gana sudėtinga, netgi draugas Google man čia visai nepadeda. Ką gi, tuomet bent jau šio produkto sudėtis ir poveikis kalba patys už save. 

      INCI : Aqua, Caprylyl capric glucoside (augalinės kilmės), Cocomidopropyl betaine (kokoso pagrindo ploviklis), Aloe barbadensis (alavijo gelis), Quillaja extract (putoklinių muilių žievės ekstraktas), glyceryl oleate, Xantham gum (augalinės kilmės), pumice (ground) (natūralios kilmės), Phenoxyethanol (natūralios kilmės), Citric acid, Sodium benzoate, Potassium sorbate.

     Formaliąja prasme (jeigu niekam nesate alergiška) sudėtyje neradau nieko blogo*, vien tik saugius komponentus. Puiku, ar ne ? Pirmas įsigytas produktas ir mano poreikiai jau patenkinti. Paprastai pasitikiu gamintojais, kuriuos esu pamėgusi, dažnai perku, bet vis dažniau akys pradeda krypti į sudėtį. Darosi po truputį nuoširdžiai įdomu, kas slepiasi už vieno ar kito pavadinimo. Kas man labai patiko (ir tikrai pasijautė), tai kad prausiklio sudėtyje yra alavijo sulčių, kurios pasižymi daugybe magiškų savybių (pati šaldytuve dabar laikau vienos firmos alavijo gelį, tik vis primirštu pasitepti. Tikriausiai jau reikia ant šaldytuvo lapelius pradėti klijuoti) pradedant puikiu drėkinimu ir baigiant pagalba odai regeneruotis. Staiga prisiminiau, kaip grynomis alavijo sultimis malšinau katės man perdrėkstą nosį ! Taigi ir skausmui malšinti. Šiuo atveju labai pajaučiau būtent drėkinamąjį alavijo poveikį. Kai namuose vanduo kietas (kalkėtas), o nusiprausus oda, atrodo, visą drėgmę praranda, tai šis prausiklis sukuria tokį drėkinamąjį barjerą, kad po dušo net nebejaučiu poreikio teptis kremu. Malonu, kad tas barjeras nenusiplauna, ir toliau drėkina. 

    Kitas labai patikęs dalykas yra tas, kad sudėtyje yra smulkių pemzos grudelių, kurie padeda švelniai šveisti odą; taigi tai ne tik prausiklis, bet ir neįkyrus šveitiklis. Grūdeliai labai smulkūs, todėl šveitimas ir nėra grubus. Sutvarko problemiškai pleiskanojančias vieteles (mano atveju tai blauzdų priekinės pusės), nušveičia jau "pasenusią" odą. 

      Na, ir galiausiai tai, kad prausiklis švelniai putoja. Man tai nėra pats reikšmingiausias dalykas, bet psichologiškai tai žmonėms asocijuojasi su didesnės švaros pojūčiu. Galbūt dėl to ir pats produktas yra taupesnis, kai pajunti tą putojimo jausmą, nebenori jo pilti ant savęs dar daugiau (vardan švaros). Putoja netgi nenaudojant kempinės, o masažuojant odą paprasčiausia rankomis. 

      Be to, kas nemėgsta įvairių kvapų (ar yra jiems jautrūs), tai paminėsiu, kad produktas yra bekvapis, tačiau jeigu norite, galite įsipilti lašelį savo mėgstamo eterinio aliejaus ar jų jau pamėgtos kombinacijos. Aš galbūt įlašinčiau apelsinų arba greipfrutų, kad tonizuotų ir pakeltų nuotaiką :) 

      Visa tai lėmė, kad pamėgau Natur Boutique kūno prausiklį taip, kad noriu jį naudoti kiekvieną vakarą (gerai, beveik taip ir darau). Gaminio aprašyme minima, kad jis netgi tinkamas kasdieniam naudojimui. Labai labai švelnus, efektyviai drėkinantis ir užtikrinu, kad tikrai nenuvilsiantis. 
     
      Ačiū, kad skaitėte :) 

visuomet remiuosi Kosmetikos DNR tinklapyje sudarytu ingredientų sąrašu

Laura

4 komentarai:

  1. Skamba puikiai. :)
    O kokia kaina ir kiekis?

    http://geleta-kosmetine.blogspot.com/

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labas,

    pirkau salelėje, bet nebepamenu. Žinau tik, kad ir Assorti prekiauja, kaina tikrai neturi niekaip skirtis. Assorti parduoda už 8.10 eu (pakuotė 250ml) ir atitinkamai 13 eu už 500ml pakuotę :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū Laura :)
      Puikus įrašas :) Sėkmės rašant baigiamąjį darbą :)

      http://geleta-kosmetine.blogspot.com/

      Panaikinti