2015 m. sausio 23 d., penktadienis

Avril skaitalai "Terre Cuite"

     


    Skaistalai nėra ta kosmetikos priemonė, kuri naudojama mano kasdieniniame makiaže. Net ir šventiniame... Kažkaip man nelabai "lipdavo" ši priemonė. Tiesa mano stalčiuje yra keli miniukai, tačiau jie įeinavo į rinkinių sudėtį, pati sąmoningai skaistalų nepirkdavau. Ir čia paradoksas, netikėtai ir neplanuotai Avril skaistalai  "Terre Cuite" atsirado pas mane. Kažkurioje savo apžvalgoje Laura paminėjo, jog nuo Avril kosmetikos platintojo gavome kalėdinę dovaną. Kai pasidalinome produktus, pas mane liko akių makiažo valiklis, lūpų balzamas ir skaistalai. 
     Žiūrėjau aš į šiuos skaistalus ir galvoje sukosi mintis: "Kas per spalva? Aš iš vis juos naudosiu?". Pati niekuomet nebūčiau tokios spalvos pasirinkusi, kažkaip linkstu prie labiau rožinių atspalvių.  Kitų merginų bloguose mačiau "Rose Nacre" skaistalus, kurie man simpatiškiau atrodo. 
    Pradėkim nuo sudėties. Visgi ten slepiasi keli nepatrauklūs ingredientai, kurie verčia šiek tiek pasiraukyti. Tačiau dauguma jų išsidėstę sudėties gale, o tai įrodo labai nedidelę jų procentinę dalį lyginant su visu kiekiu. O Prancūzijos standartas ECOCERT odos priežiūros ir kosmetikos sudėtyje reikalauja mažiausiai 95 proc. natūralių ingredientų ir ne daugiau kaip 5 proc. sintetinės kilmės ingredientų.

INCI: Mica, Talc, Argania Spinosa Shell Powder*, CI 77891 (Titanium Dioxide), Magnesium Silicate, Caprylic/Capric Triglyceride, Dicaprylyl Carbonate, CI 77491 (Iron Oxide), CI 77492 (Iron Oxide), Zinc Stearate, Polyglyceryl-2 Triisostearate, Silica, CI 77007,  Glyceryl Caprylate, Dehydroacetic Acid, Parfum, Helianthus Annuus Seed Oil, CI 77499 (Iron Oxide), Linalool, Tocopherol, Limonene, Punica Granatum Fruit Extract.  

Taigi gamintojai nurodo, jog kosmetikos priemonė:
  • sertifikuota ECOCERT;
  • 99,55% sudėtinių dalių yra natūralios kilmės;
  • 10%  sudėtinių dalių yra iš sertifikuotų ekologiškų ūkių;
  • Be parabenų, fenoksietanolio ir kalio sorbato.
    Skaičiuoti mokam, tai gaunasi, kad apie pusė procentų ingredientų yra nenatūralios kilmės. Jums spręsti, daug tai ar mažai. Kita vertus, skaistalais dengiama tik nedidelė veido sritis. Taip, čia randu ir saulėgrąžų sėklų aliejų, granatų ekstraktą, bet, deja, norėčiau šiuos ingredientus matyti arčiau sąrašo pradžios. 




    O dabar spalva. Tai šilto atspalvio ruda. Akimirką pagalvojau, jog tai ne skaistalai, bet bronzantas. Tačiau įrašas ant kitos pusės parodė, kad buvau apsirikusi. Nors internetiniame tinklapyje rašoma, jog tai matinė spalva - aš nesutinku. Vartant pakuotę prieš akis, galima įžiūrėti blizgučius, nors jų ir nedaug. Iš pirmo žvilgsnio ant skruostų šie skaistalai iš tikrųjų atrodo lyg matiniai (žiūrėkite trumpą video), tačiau prieš šviesą matosi labai subtilus "satininis" švytėjimas. Kaip minėjau, buvau skeptiškai nusiteikusi spalvos atžvilgiu, bet paskui pakeičiau savo nuomonę. Nustebau, pasirodo šilti atspalviai man irgi tinka. Pasidabinus šiais skaistalais mano skruostai atrodė lyg švelniai nurudinti saulės. Gal ir neblogas pasirinkimas, kai žiemą taip stokojama saulės ir vaikštom papilkėję. Skaistalus labai lengva naudoti, keli brūkštelėjimai ir  viskas. Intensyvumą pats pasirenki. Pakuotė labai paprasta ir minimalistinė. Normalu, kai produktas ekonominės kainos, neverta tikėtis prabangos. Būtent patraukli kaina bus dar vienas kriterijus renkantis kosmetiką, ypač jaunesnių merginų tarpe. Neabejotinai ši kosmetika ras savo gerbėjų ratą 
     Dar prieš išbandant skaistalus mano galvoje sukosi mintys, gal kažkam padovanoti, nes tikrai nenaudosiu, tačiau vėliau persigalvojau. Dabar galiu atvirai pasakyti, kad "Avril" skaitalai pranoko mano lūkesčius, o man neįprasta spalva privertė susimąstyti apie platesnį spalvų pasirinkimą mano makiaže. Todėl rekomenduoju išbandyti vieną kitą šios kompanijos produktą, gal nusivilsite, o galbūt net nustebsite.




Jurgita

4 komentarai:

  1. Nelabai suprantu ką ingridientuose pažymėjai gelsva spalva, bet jei sintetinius priedus, tai turėtum žinoti, kad tokoferolis - yra tik mandresnis vitamino E pavadinimas.. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Orandžine spalva žymimi vidutinio saugumo ingredientai:) taip, paprastesnis tokoferolio pavadinimas yra vitaminas E, tačiau dažniausiai sudėtyje jis įvardijamas kaip tocopherol:) nors tai vitaminas, antioksidantas, tačiau pasitaiko pavojingų priemaišų. Vitaminas E būna natūralus arba sintetinis. Farmacijos, kosmetikos pramonėje dažniausiai naudojamas sintetinis vitaminas E. Natūralaus vitamino E randama daugelyje maisto produktų, daugiausia aliejuose, grūdinėse kultūrose, ypač daug motinos piene.

      Panaikinti
  2. Mane labiausiai natūraliuose skaistaluose suglumino talkas... :(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Manoma, kad jis kancerogeniškas, tačiau, kaip visada, trūksta įrodymų, jog jis žalingas, todėl nedraudžiamas naudoti, Ypatingai reikia vengti biraus pavidalo talko kosmetikoje bei kaip pudra vaikams

      Panaikinti