2014 m. rugsėjo 9 d., antradienis

Kvapų namų kosmetikos gamybos pamokėlė

                                                                     Akimirka iš seminaro
      Kol mano kolegė Jurgita ilsisi saulėtoje Maljorkoje, aš gavau išskirtinę progą apsilankyti rugsėjo 9-ąją dieną organizuotame "Kvapų namų" seminare apie kosmetikos gamybą. Kažkas lyg tyčia labai panorėjo, jog ten būčiau, nes dalis darbų, dėl kurių būčiau negalėjusi nueiti, nukrito nuo mano pečių likus keletui valandų. 


      Kosmetikos gamyba man iki šiol visiškai nepažinta sritis. Na, taip, elementarūs dalykai, pagrindinės ir pamatinės žinios apie tam tikras sudedamąsias dalis man jau žinomos ar bent jau girdėtos, tačiau niekada nemaniau, kad tai bus taip įdomu, ypatinga, beveik magiška. Naujos žinios, galų gale pats gamybos procesas man paliko patį mieliausią įspūdį, bet apie viską nuo pradžių...



      Seminare buvome supažindintos su pagrindiniais dalykais, pradedant vandens reikšme kremo sudėtyje, baigiant Gasulo molio ypatumais. Buvo apglėbtos ir kai kurių aliejų, sviestų funkcijos ir nauda odai. Ar žinote, kad vanduo (o geriausiai, jeigu sudėtyje bus naudojamas gėlių vanduo) padeda aliejui įsigerti į odą ? O ar žinote, kad aliejai padeda atsigauti odos mikroflorai ?  O kad Gasulas puikiai traukia į save nešvarumus taip valydamas odą ? Voilà kiek svarbių dalykų ! Toms, kurios dar tik pradeda domėtis natūralia kosmetika - apsilankyti arba bent jau pasiskaityti yra tikrai naudinga. 



      Netruko laikas prabėgti ir pradėjome praktinę dalį. Iš tiesų maniau, jog bus gana sudėtingas visas tas procesas, bet ant stalo buvo sudėlioti visi reikiami produktai, reikalingi indai ir kiekvienai išdalinti receptūrų lapai. Galėjome rinktis iš keleto kremų, pasigaminti kaukes ar net šveitiklį. Kadangi grupė buvo nedidelė, visoms buvo pagelbėta asmeniškai.


                                                                   Gamybos procesas
      Kuri taip pat nesate prisilietusi prie kosmetikos gamybos proceso, pasakysiu, kad tai prilygsta tarsi meditacijai ir nepaprastai atpalaiduoja, sutelkia. O ir sunku visai nėra. Pati asmeniškai gaminausi kremą ir kaukę veidui. Kiekvienas etapas reikalauja kruopštumo, tikslumo ir kantrybės trinant kietuosius sviestus į vientisą masę, matuojant aliejus, hidrolatus mililitrais, tačiau būtent tai ir suteikia savito žavumo. Man, kaip be perstojo lakstančiai ir visur norinčiai pabūti asmenybei, pamoka pagaliau suteikė visiškos ramybės (trūko tik tyliai tyliai grojančios muzikos ! ). Be kita ko, susipažinome su kvapais, žavėjomės, kaip produktas įgauna naujas tekstūras, aromatus ko nors įpylus ar įlašinus. Namo grįžau kvepiančiomis rankomis ! 


      Kaip ir minėjau, gaminausi du produktus : kremą ir kaukę veidui. Man ir dabar sunku patikėti, jog šaldytuve stovi mano pačios rankomis (o patikėkit, tai tikrai malonus jausmas) gamintas kremas, kad ant spintelės padėta kvapni raudonojo ir baltojo molių kaukė. Dabar su malonumu leisiuosi į bandymus ir būtinai aprašysiu produktus. Niekur jų nenusipirksite, bet pasigaminti galite ! :)



      Įspūdžiai iš seminaro patys puikiausi. Manęs niekas nepapirko, pati savo noru dalyvavau ir pati dabar mielai aprašiau. Labai dėkoju Kvapų namams, kad taip šiltai priėmė. Dar kartą įsitikinau ten dirbančių žmonių profesionalumu, viso ko išmanymu. Na, o apie kokybę aš jau nekalbėsiu. Jeigu kur pirkti grynuosius produktus (aliejus, hidrolatus), tai VISOMS be išimties rekomenduoju šią parduotuvę. Laiko išbandyta ir patikrinta :) 



      O šiaip draugiškai raginu sekti jų vedamas pamokas, nes rengiamos ne tik kosmetikos gamybos, bet ir pamokos apie kvepalus (kur taip pat yra praktinė dalis).  Kam žinoma visa teorija, galės pasimėgauti praktine dalimi.



      Ir jau visai pabaigai pasakysiu, jog rašau 11 iš dešimties, taip buvo jauku :) 


Laura

4 komentarai:

  1. Ši knyga https://www.knygos.lt/lt/knygos/gaminame-naturalia-kosmetika-namuose-su-uoga-uoga/ kurią išleido Uoga Uoga, yra puikus pradžiamokslis visai natūralios kosmetikos gamybai, labai vertinga knyga. Turiu ir džiaugiuosi :) Rekomenduoju

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ir man patinka tokios pamokeles, Londone ismokau labai daug vertingu ir idomiu dalykeliu, is to smalsumo net i intensyvius savaites kursus uzsirasiau, labai patiko :) Kai griztu namo, apsilankau vietinej naturaliu produktu parduotuvelej, ir isgyju ka nors is kvapu namu kolekcijos :) pereitais metais pirkau pirciai skirta prakaitavima skatinanti misinuka, labai patiko sumaisytas su medum :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveikos, mielos komentatorės,

    "Uoga Uoga" knygelės dar nevarčiau, bet tikrai neabejoju, jog ji naudinga ir lengvai suprantama :)
    Kas dėl pamokėlių, tai be jokių abejonių, kad jos iš tiesų naudingos :) tiek žinių, tiek praktikos prasme. "Pasiprotinti" dominančioje srityje niekada nepakenks :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Pradėsiu sekti ir aš jų vedamas pamokėlės. Iš tokių visokių pamokėlių galima gauti tikrai daug naudos. Beje pastaruoju metu vis aktualiau darosi ekologiški produktai, bei jų gaminimas pačiam savarankiškai.

    AtsakytiPanaikinti