2014 m. balandžio 1 d., antradienis

VIVI Soliariumo kremas su mangų kvapu


    Žinau žinau, jog soliariumas nėra sveikos ir jaunos odos draugas, taip pat ir natūrali saulutė už lango. Nors ji šildo, pakelia nuotaiką, verčia gamintis vitaminą D, tačiau taip pat klastingai kenkia mūsų jaunystei. O juk aristokratiškas odos baltumas ne visiems priimtinas (tą suvokiau, kai kaimynas manęs kartą paklausė, ar aš sergu, nes tuo metu buvau ilgą laiką saulės nemačiusi). Ir ko dėl grožio moterys nepadarytų? Dėl šios priežasties retkarčiais apsilankau soliariume. Man pakanka švelnaus įdegio, nepretenduoju odos atspalviu varžytis su tamsiaodėmis iš pietų kraštų, tačiau noriu kuo mažiau pakenkti savo odai. Todėl nusprendžiau reguliariai vieną kartą per mėnesį pasideginti (sveikatos specialistai rekomenduoja, kad deginimosi soliariume skaičius neturi viršyti dviejų kartų per savaitę ir daugiau kaip 30 kartų per kalendorinius metus). Dvylika kartų per metus ir švelnus įdegis garantuotas visą laiką. 
    Bet reikia nepamiršti, jog būtina tinkamai pasirūpinti oda: drėkinti prieš ir po deginimosi bei naudoti soliariumo kremą.  Duosiu naudingą patarimą, neverta susižavėti kremais su daug bronzantų (kosmetinis dažiklis), kurie žada greitai suteikti bronzinį/šokoladinį  įdegį, kuris kai kuriais atvejais vietoj "šokoladinio" gaunasi "orandžiniu" . Gal jums ir atrodo, jog greičiau įdegate, tačiau bronzantai neskatina melanino, kuris atsakingas už odos apsaugą nuo šviesos poveikio (oda paruduoja), gamybą, o tiesiog nuspalvina viršutinį odos sluoksnį. Žinoma, toks įdegis greičiau ir nusiplauna. Populiariausias kosmetinis dažiklis yra DHA (dihidroksiacetonas), kuris veikia negyvas, bet dar nepasišalinusias odos ląsteles suteikdamas joms spalvą. Yra įrodyta, jog kremai su DHA gali sukelti dermatitą, veikia organizmo DNR.  Be DHA, daugelyje įdegio kremų dar yra ir kiti sintetiniai dažikliai, kenksmingi konservantai, tirštikliai, emulsikliai, kvapai ir t.t. Visa "puokštė" mums nenaudingų medžiagų, kurios tik gerina kremo išvaizdą, tekstūrą, kvapą ir galiojimo terminą ištempia bent dviems metams (kiti šiuos ingredientus vadina kosmetikos kosmetika). Dar kitas dalykas, tokie kremai neapsaugo odos nuo nudegimų, greitesnio odos senėjimo, odos vėžio, kuriuos gali sukelti ultravioletiniai spinduliai. Jei galvelėje neverda protingos mintys - nieks neapsaugos nuo liūdnų pasekmių.
    Būtent dėl aukščiau išvardintų grėsmių itin atsakingai sau rinkausi soliariumo kremą. Ir šiuo metu naudoju VIVI mango kvapo įdegio kremą, kurį įsigijau per pirmąjį apsilankymą VIVI salelėje. Jau prieš eidama žinojau, jog būtinai jį įsigysiu, nes interneto forumuose sąžiningai atlikau atsiliepimų peržiūrą ir radau gerų komentarų. O be to, man tai kol kas vienintelis žinomas natūralus įdegio kremas.

INCI: Agua, Prunus armeniaca oil (abrikosų aliejus), Vitis vinifera seed oil (vynuogių sėklų aliejus), Prunus amygdalus dulcis (migdolų aliejus), Persea gratissima oil (avokadų aliejus), Anthemis nobilis flower water (romaniškųjų ramunėlių vanduo), polyglyceryl-3 stearate/citrate*, cetyl alcohol, mango fragnance (natural), sodium benzoate, potassium sorbate, benzyl alcohol, Munuca pruriens seed extract* (aksompupių ekstraktas), Pyrus malus fruit extract (obuolių ekstraktas), maldotextrin*, Acacia gum, xantham gum, citric acid.
*ekologiški ingredientai

Tai kuo šis produktas ypatingas ar pranašesnis už kitus kremus:
  • rinktis galima iš trijų rūšių kremų: mango (manasis), obuolių ir apelsinų kvapo;
  • visų pirma, natūrali sudėtis. Nerafinuoti šalto spaudimo abrikosų, vynuogių, migdolų, avokadų aliejai maitina, drėkina, ramina, minkština ir švelnina odą, pasižymi antioksidacinėmis savybėmis ir lėtina odos ląstelių senėjimo procesus;
  • natūralūs mango, obuolių ir apelsinų ekstraktai suteikia malonų ir švelnų kvapą;
  • natūralus ramunėlių ekstraktas tinka jautriai odai, pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis, švelnina ir valo odą;
  • aksompupių ektraktas - ypatingas aktyvusis įdegio kremo igredientas, gaunamas iš Australijoje augančių aksompupių. Šis augalinių medžiagų kompleksas skatina natūralaus melanino gamybą odoje, suteikia gilesnį ir ilgiau išliekantį įdegį;
  • priemonės sudėtyje tik ekologiški maistiniai konservantai, nėra toksiškų bronzatorių, sintetinių dažiklių, kvapiųjų medžiagų ar naftos produktų;
  • puikiai suprantate, jog tai įdegio kremas, todėl jokio SPF nesuteikia;
  • kremas yra tirštas, labai šviesaus persikinio (gal geriau reiktų sakyti mango) atspalvio, nedažo odos ir netepa drabužių;
  • lengva paskirstyti ant kūno odos ir greitai susigeria;
  • sekančią dieną po soliariumo seanso, pirmasis kartas kai naudojau šį kremą, oda tikrai lyg ir atrodė šiek tiek tamsesnė, arba aš labai to tikėjausi. Na, vieno karto nepakanka susidaryti nuomonei, todėl dar ilgą laiką delsiau ir nerašiau atsiliepimo, kol nepabandžiau ir dar kartą. Ir tikrai, oda truputėlį tamsesnė, tokia ir turėtų būti, juk einu tik vieną kartą per mėnesį, todėl nustebčiau jei mane žmonės pradėtų maišyti su afrikiete;
  • šį kremą galima naudoti ne tik prieš deginimąsi, bet ir odai atgaivinti po saulės vonių kaip maitinamąjį-drėkinamąjį kūno losjoną. Du viename - šaunu ir praktiška.
    Džiaugiuosi išbandžiusi šį kremą, nes kiekvieną kartą jį naudodama esu patenkinta, kad tepu ant savo odos natūralius produktus, o ne nežinomų sintetinių medžiagų kokteilį, kuris, labai tikėtina, daugiau kenkia negu padeda.  Atsiminkite kaip maldą, jog odą reikia drėkinti, drėkinti ir dar kartą drėkinti. Tik sudrėkinta oda geriau įdega, įdegis ilgiau išlieka ir, svarbiausia, mažiau kenkiama, nes sausa oda yra linkųsi raukšlėtis ir grečiau senti. 

Kaina: 59,00 Lt
Jurgita

13 komentarų:

  1. Koks kremo galiojimo laikas? Ar tinka jis ir odai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ant buteliuko užrašyta, jog galioja iki šių metų gruodžio mėnesio, o pirkau jį sausį ar vasarį:) Ką turite omenyje sakydama, ar tinka jis ir odai? Juk tai įdegio kremas, tepamas ant odos:) ar kalbate apie veido odą? Jei taip, tepu jį ir ant veido:)

      Panaikinti
  2. Atsakymai
    1. Ačiū, labai pagelbėjate savo straipsniais. Viskas labai įdomu, naudinga, informatyvu, dėka Jūsų blog'o susidomėjau natūralia/ekologiška/gyva kosmetika, taip aiškiai ir suprantamai viską paaiškinat, kad ir aš pagaliau susimąsčiau dėl savo sveikatos ir apsisprendžiau, kad daugiau savęs nebenuodysiu :) Ačiū labai :)

      Ir taip, turėjau galvoje veido odą. Pavasarinis išsiblaškymas... :)

      Panaikinti
    2. Mes nepaprastai džiaugiamės, jog turime naują šios "sektos" narę! :))))

      Panaikinti
  3. "Įdegti" galima ir be soliariumo - yra natūralių įdegio priemonių. Apie kurias taipogi labai geri atsiliepimai, pavyzdžiui Lavera ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. žinoma, toks įdegis netgi saugesnis:) bet man neteko dar bandyti Laveros kremo, didžiausios savaiminio įdegio problemos, kad sunku tolygiai visą kūną išsitepti (ypatingai nugarą), taip pat tepa drabužius:) Modesta, gal pati esate bandžiusi tokį kremą, tuomet mielai sulaukčiau atsiliepimo:)

      Panaikinti
    2. Esu bandžiusi Laveros, naudodavau veidui. Kažkaip nesu megėja dirbtinio įdegio, tai ir nepritrūkdavo visam kūnui:) O atsiliepimas toks - kad paruošiant kūną savaiminiui reikia nusipilinguoti, gerai pridrėkinti, išsitepti ir pavaikščioti, kad įsigertų, Na nugarą ir rankas (pirštus) reiktų, kad kažkas padėtų ištepti. Nevaikščiojau nei dėmėta, nei purvina. Bet esmė, kad soliariumas nėra išeitis, tai tikrai nėra sveika odai. Bet ne pamokslaut atėjau :)))

      Panaikinti
  4. Didesnės nesąmonės nei neva natūralios kosmetikos gamintojų sukurtas įdegio kremas tai reikėtų paieškoti... Aiškinti, kad gamini natūralią ir sveiką kosmetiką ir skatinti žmones skrudintis soliariumuose be jokios UVA ir UVB apsaugos... Merginos - soliariumas yra odos priešas numeris vienas, kaip ir kaitri saulė, neapsaugota jokia apsauga. Man iš viso keista, kaip inspekcijos leidžia prekiauti produktu deginimuisi, be jokios apsaugos. Jau geriau nenatūralus kremas su SPF ir UVA ir UVB nei siuntimas į onkologinį :/

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O kur argumentai? Skaitykite sudėtis. Augalai iš gamtos lygiai taip pat gali skatinti melanino gamybą. Tad, kur čia nesąmonė?

      Panaikinti
  5. Nieks ir nesako, kad įėjus į soliariumą baltai, iš jo išeisite ruda:) efektas neryškus, bet matomas (arba iš to didelio noro mano akis mane apgauna). Vieninteliai mano pastebėti minusai, jog dėl juodo buteliuko neįmanoma įžiūrėti kremo likučio ir paskutinis likučius sunku iškrapštyti iš buteliuko, nes tirštoka konsistencija, jau dozatorius bejėgis tampa:) Naudojau kremą ir neeinant į soliariumą, nes nebūčiau sunaudojusi iki galiojimo pabaigos:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tai nėra vienintelis natūralus atspalvį suteikiantis kremas :)
    http://www.bioeco.lt/lt/eparduotuve/kunui/kremai_/naturalus_kremas_su_sviestmedziu_sviestu_slyvu_branduoliu_aliejumi_vitaminu_e_ir_dhr_

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai įdomu, žinoma, su laiku atsiranda vis naujų gaminių, didėja pasirinkimas:)

      Panaikinti