2017 m. birželio 27 d., antradienis

Saflora kūno kremas nuo strijų


   Šį kremą pirkau labai seniai, bet taip ir nespėjau panaudoti pagal pirminę paskirtį - strijų profilaktikai. Laukiausi vaikelio ir ketinau sunaudojusi savo tuo metu turimą kremą nuo strijų "Odelyque" griebti "Saflora". Bet kadangi vaikelis nusprendė į pasaulį atkeliauti daug anksčiau, todėl teko priemonę sunaudoti po gimdymo. Ne bėda, po gimdymo oda stokoja stangrumo, todėl ne pro šalį papildomos priemonės.
     Kaip jau sakiau, kremas skirtas išvengti strijų bei jų šalinimui. Strijos (odos įtrūkimai) dažniausiai atsiranda nėštumo ar brendimo metu, staigiai pasikeitus kūno masei ar nuo per didelio sportinio krūvio. Netikiu, jog kremai gali pašalinti senas strijas (panaikinti galima tik lazeriu), tačiau naujoms, kurios būna dar melsvos-violetinės,  gal ir turi kažkokios naudos. Arba jų prevencijai. Iš tikrųjų odos įtrūkimai atsiranda dėl nepakankamo odos elastingumo, kintant svoriui oda nespėja kartu temptis ir plyšta. Todėl kremai, masažai ir kitos odos elastingumą gerinančios priemonės gali padėti išvengti strijų, bet šimtaprocentinės garantijos nėra. 
     Kremo pagrindą sudaro azijinės centelės ekstraktas, kuris garsus savo regeneruojančiomis savybėmis. Dauguma šalto spaudimo aliejų tinka strijų profilaktikai, tačiau dažniausiai tam naudojamas migdolų aliejus, kuris "Saflora" kreme yra antras ingredientų sąraše. Be migdolų, sudėtyje randamas kakavos, kviečių daigų, raudonųjų apelsinų, baltųjų santalmedžių, rytų indijos santalmedžių aliejai, vitaminai A, E, C. Sudėtis atrodo tikrai turtinga.  Taigi, kremas turėtų šalinti arba padėti išvengti strijų atsiradimo, didinti odos tamprumą, lyginti ją.
Sudėtis: azijinės centelės ekstraktas, migdolų aliejus*, kakavos aliejus*, karnauba vaškas*, augalinis glicerinas*, kviečių daigų aliejus*, emulsinis vaškas*, raudonųjų apelsinų aliejus*, baltųjų santalmedžių aliejus*, ksantano guma, vitaminas A, natrio benzoatas, kalio sorbatas, vitaminas E, rytų indijos santalmedžių aliejus*, pieno rūgštis, citrinų rūgštis, vitaminas C, rožių absoliutas*.
* ekologiški sertifikuoti komponentai
     Geriausia kremą tepti po vonios procedūrų ant nusausintos odos. Baltą tirštą kremą įmasažuoti į problemines odos vietas, pavyzdžiui, į šlaunis, pilvą. Žinoma, jis ne iškart susigeria į odą, juk ir yra tokia užduotis - pasidarbuoti rankomis, masažuoti odą, kol susigers. Kaži ar taip sąžiningai darbuotumėtės, jei priemonės susigėrimas būtų daug spartesnis. Po masažo oda lieka pamaitinta ir gerokai minkštesnė, švelnesnė. Aišku, jei norit pulti į kovą su strijomis, odą reikia kuo labiau maitinti, drėkinti ir kitaip puoselėti, todėl kremą rekomenduoju naudoti kasdien, o geriausia, problemines vietas tepti ryte ir vakare.
     Mano džiaugsmui, nei prieš gimdymą, nei po jo, ant savo kūno nepastebėjau šių bjaurojančių randų, todėl negaliu įvertinti, ar kremas pakankamai pajėgus prieš strijas. Jei nusipirkau, tai reikia ir sunaudoti. Tačiau jį vertinant kaip įprastą kūno kremą, įspūdžiai malonūs.  Jokių nemalonių kvapų, odai patinka, pakuotė minimalistinė ir itin paprasta, ir, žinoma, kaina nedrasko piniginės. Spa procedūroms kremas labai tinkamas, bet jei norit greit užsitepti ir bėgti, geriau tada imti kitokią priemonę.

Kaina: 100 ml apie 5,90 eur
Jurgita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą