2017 m. birželio 16 d., penktadienis

Naturalmente veido valiklis ir drėkinantis kremas mišriai odai (Sample Size)


   "Naturalmente" - itališkas natūralios kosmetikos brandas, taip pat naujiena ir mano kosmetinėje. Šįkart išbandau veido valiklį ir drėkinamąjį kremą mišriai-riebiai odai. Tai yra tokiai kaip mano. Tiesa, pastaruoju metu padidėjusi sebumo gamyba mane vargina mažiau. Galbūt tai susiję su amžiumi (pagal teoriją metams bėgant gaminama vis mažiau riebalų) arba dėl to, kad šiuo metu naudoju labai mažai dekoratyvinės kosmetikos ir retai būnu būryje žmonių, tad nebe taip aktualu, jog veidas blizga.
    Trumpai pasidomėjau pačia kompanija ir jos gaminiais. Mums jau įprasta, jog natūralios kosmetikos gamyboje nenaudojami silikonai, parabenai, naftos produktai, dažikliai ir panašiai. Tačiau pats gamintojas deklaruoja, jog rūpinamasi ne tik žmonėmis, bet ir pačia gamta, pagrindinis dėmesys telkiamas į ekosistemos apsaugą. Ekologiniuose ir biodinaminiuose ūkiuose nenaudojami sintetiniai pesticidai, cheminės trąšos ar invazinio pobūdžio žemdirbystė. Net kosmetikos priemonių gamybai naudojama elektra tiekiama iš vėjo ir geoterminių elektrinių. Sveikintina.
    "Naturalmente" turi ne vieną kosmetikos liniją, tačiau aš pasidomėjau atidžiau tik į savo turimus "breathe skintherapy" gaminius.


Veido valiklis mišriai ir riebiai veido odai

   Gamintojas nurodo, jog valiklis mišriai ir riebiai odai  bus gaivinanti ir švelni priemonė, kuri reguliuos riebalų išsiskyrimą ir naikins mažus šio tipo odai būdingus defektus. Taip pat gausu įvairių augalinių ekstraktų: varnalėšos ir beržai naikina inkštirus ir kitus panašius odos trūkumus, artišokai, hamameliai ir citrinos aprūpina antioksidantais ir vitaminais. Net matau čia yra vitaminas B3 (Niacinamidas), kuris lygina, šviesina odą, skatina atsinaujinimą, padeda išlaikyti drėgmę, tik kad to vitamino greičiausiai labai nedaug, sprendžiant iš vietos ingredientų sąraše. Aprašyme radau, jog valiklyje yra įdėta kažkokia veiklioji medžiaga "Lactil", kuri turėtų stimuliuoti natūralų drėkinamąjį veiksnį, esantį odos paviršiuje, bet sudėtyje jos nematau... Arba ji slepiasi po kitu pavadinimu.

INCI: Aqua [Water], Sodium cocoyl sarcosinate, Hydroxyethyl ethylcellulose, *Alcohol denat., *Arctium lappa root extract, *Betula alba bark/leaf extract, *Citrus medica limonum (Lemon) peel extract, *Cynara scolymus (Artichoke) leaf extract, *Hamamelis virginiana (Witch hazel) bark/leaf/twig extract, *Foeniculum vulgare (Fennel) oil, *Citrus aurantium dulcis (Orange) peel oil, Sodium lactate Sodium PCA, Fructose, Glycine, Inositol, Lactic acid, Niacinamide, Urea, Glycerin, Decyl glucoside, Coco-glucoside, Glyceryl oleate, Sodium olivamphoacetate, Phenoxyethanol, Sodium benzoate, Sodium dehydroacetate, Limonene.

   Mėginuke yra 8 ml priemonės. Valiklis yra visiškai skaidrus fluidas. Noriu atkreipti dėmesį, jog dažnai priemonės, skirtos riebiai odai, būna fluido ar gelio konsistencijos. Tokiai odai jokiu būdu negalima naudoti agresyvių priemonių. Iškart noriu paminėti kvapą, jis ryškus, žolinis ir aš ilgai mąsčiau, ką jis man primena. O gi anyžius. Tai labai savotiškas aromatas, vieniems patinka, o kiti jo kratosi. Panašiai kaip su pipirmėtėmis. Bet man kvapas malonus ir nereikia baimintis, kad erzins, nes visi natūralūs aromatai greit išgaruoja. Priemonė ant veido putoja, bet ne per daugiausiai. Sutinku, jog tai švelnus valiklis, nes nusiprausus veidą jokio tempimo jausmo nepastebėjau. Veidas lieka švarus, nesudirgintas. Valiklis neskirtas makiažui nuvalyti, todėl jo negalima naudoti vietoj tos priemonės, nebent tik makiažo likučiams panaikinti.
   Pilna pakuotė 200 ml kainuoja apie 37 eur.

Drėkinamasis veido kremas mišriai ar riebiai odai 

    Tai švelnios konsistencijos saldaus aromato drėkinamoji emulsija mišriai ir/ar riebiai odai. Funkcijos saugoti odą nuo blizgėjimo, reguliuoti riebalų išsiskyrimą, todėl veido oda taptų lygesnė ir atrodytų sveikesnė. Argano aliejus minkštins, drėkins, turtingas antioksidantų. Natūralus aktyvusis kompleksas "Reguseb" padės normalizuoti riebalų išsiskyrimą drėkindamas odą ir suteikdamas jai švytėjimo. Varnalėšos ir beržai mažins iškylančius spuogus ir kitus nežymius trūkumus. Artišokai, hamameliai ir citrinos normalizuos riebią odą ir suteiks antioksidacinių vitaminų. 
    Vėl gi... Kur sudėtyje slepiasi tas aktyvusis kompleksas "Reguseb"? Turbūt galėtų man paaiškinti tik patys gamintojai. Smulkiau sudėties neanalizuosiu, kadangi čia tik mėginys, o ne pilnas produktas.

 INCI: Aqua [Water], Cetearyl olivate, Cetyl palmitate, Dicaprylyl ether, Myristyl myristate, Propanediol, Sorbitan olivate, Squalane, Glycerin, Caprylic/capric triglyceride, Decyl oleate, Ethylhexyl palmitate, Ethylhexyl stearate, *Argania spinosa kernel oil, *Arctium lappa root extract, *Betula alba bark/leaf extract, *Citrus medica limonum (Lemon) peel extract, * Cynara scolymus (Artichoke) leaf extract, *Hamamelis viginiana (Witch hazel) bark/leaf/twig extract, * Oryza sativa (Rice) brand oil, *Sesamum indicum (Sesame) seed oil, *Foeniculum vulgare (Fennel) oil, * Sesamum indicum (Sesame) seed extract, Serenoa serrulata fruit extract, *Citrus aurantium dulcis (Orange) peel oil, Lecitin, Tocoptherol, Ascorbyl palmitate, Betasitosterol, Xanthan gum, Sorbitol, Glyceryl sterate citrate, Sodium cetearyl sulfate, Phenoxyethanol, Sodium benzoate, Sodium dehydroacetate, Limonene, Citric acid

    Tai baltas kremukas, nei per tirštas, nei per skystas. Mėginuke tradiciškai 2 ml. Kaip ir valiklis, pasižymi tokiu pačiu aromatu, tik ne tokiu intensyviu. Žinoma, kvepia tik tol kol tepama priemonė ant veido, o paskui jau jokio kvapo. Esu bandžiusi ne vieną kremą-fluidą mišriai odai, dažniausiai tokie kremai labai greitai susigeria į odą, tačiau šis kremas ne toks. Nedaug, bet reikia šiek tiek palaukti. Aš teikčiau pirmenybę tokiam kremui, kuris susigeria iškart, ryte ruošiantis į darbą kiekviena minutė svarbi, nėra kada "atsipūtusiai" kavutę gurkšnoti. Kremą malonu tepti ant odos, bet visgi, tos pažadėtos matinės odos nesulaukiau. Po valandos ar dviejų kakta vėl blizga.
    Pilna 50 ml pakuotė kainuoja apie 41 eur.

Įvertinimas: nuteista. Nors kompanijos filosofija ir siekiai žavi, bet mano išbandyti gaminiai manęs neužkabino. Visų pirma man visada sukelia abejonių tie "stebuklingi" ingredientai, kompleksai ar pan., kurių negaliu suprasti, patikrinti ir nerandu sudėtyje, belieka pasitikėti gamintoju arba ne. O kitas dalykas, nors buvo žadamas matinis efektas, tačiau pokyčių nepastebėjau. Greičiausiai priemonės mano odai nelabai tiko.


Jurgita


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą