2016 m. lapkričio 19 d., šeštadienis

Keli greiti patarimai riebios odos savininkėms

http://weheartit.com/entry/258287784/search?context_type=search&context_user=imaginautstudios&page=7&query=portrait+nature

      Kiekvienas odos tipas turi savų privalumų ir trūkumų. Tinklaraštyje retai kalbame apie riebią veido odą ir su kokiais iššūkiais susiduria jos savininkės.

      Riebi oda išskiria daugiau sebumo, nei įprasta, todėl ši neretai yra linkusi kimštis. Moterys, turinčios riebią veido odą, turėtų skirti ypatingą dėmesį jos priežiūrai bei rinktis produktus, kurie savo sudėtyje neturi agresyvių komponentų. Pastarieji tik dar labiau ją sudirgina, suaktyvina odos apsauginius barjerus. Norėdama apsisaugoti ji išskiria dar daugiau sebumo ir jūs atsiduriate tarsi užburtame rate. Vietomis atsirandantys spuogeliai arba aknė, blizgus veidas - netinkamos priežiūros ir priemonių pasirinkimo pasėkmė. Žinoma, didelį vaidmenį atlieka ir mityba, tačiau šiame straipsnyje kalbėsiu apie išorinę priežiūrą.

      Jeigu tavo oda riebi, turėtum vengti dviejų pagrindinių ingridientų veido priežiūros produktuose: mineralinių aliejų bei sodium lauryl sodium. Šie du komponentai ne tik kemša poras, bet ir agresyviai veikia jos paviršių. Kaip jau ir minėjau straipsnio pradžioje, oda ginasi išskirdama dar daugiau natūralaus riebalo. Apskritai kosmetikoje apstu pavojingų mūsų sveikatai ingridientų, cheminių dirgiklių, todėl jeigu nesate sudėčių analizės ekspertės, nepažįstate cheminių komponentų, raginu pasinagrinėti norimų pirkti produktų sudėtis namuose. Internete galite rasti labai daug vertingos informacijos, kuri pravers jums ir ateityje. Jeigu dar nežinote, apie daugumą sudėtinių dalių galite pasiskaityti lietuviškame puslapyje: http://www.kosmetikosdnr.lt/

      Riebios odos savininkėms rekomenduojama naudoti žaliąjį molį bei arbatmedžio eterinį aliejų. Apie pastarąjį esu rašiusi čia. Jis yra nepamainomas turint spuogelių. Tuo tarpu molis sutraukia visus nešvarumus į save ir balansuoja odą. Taip pat jūsų spintelėje turėtų atsirasti bent vienas augalinis aliejus. Tinkamai parinkti aliejai nepaprastai gerai reguliuoja sebumo išsiskyrimą. Šiam odos tipui patariama naudoti jojobos, lazdynų riešutų aliejus.

      Dar vienas svarbus aspektas yra pasirinkti tinkamą - vadinasi, tik riebiai odai - kosmetiką. Mineralinė kosmetika yra puikus pasirinkimas tokio tipo odai. Ji leidžia jai kvėpuoti bei maskuoja blizgesį. Ir žinoma, dienos pabaigoje nepamiršti veido valymo. Tam taip pat rinkitės produktus, kurie savo sudėtyje neturi erzinančių komponentų.

      Sudėtinių dalių skaitymas turėtų tapti maloniu įpročiu renkantis kosmetiką arba kūno bei veido priežiūros priemones ir ypač, jeigu renkate produktus savo vaikams. O kol kas išbandykite žaliąjį molį, tik rinkitės taip pat atsargiai. Rinkoje daugybė "molių", kurie savo sudėtyje su juo neturi nieko bendro. Aš pati molį perku tik specializuotose natūralios kosmetikos parduotuvėlėse, ypač esu patenkinta Kvapų namų molių kokybe.

Laura

1 komentaras:

  1. Su savo oda vargstu gal seniai ir labiausiai vargau dėl kremo - nes dažnai jie per riebūs būna, o jei ne riebūs, tai oda sausėja.. Žodžiu, nei taip nei taip. Dabar jau antras mėnuo naudoju Žiedės kosmetiką ir kol kas atrodo, kad viskas labai neblogai. Sudėtim giliai nesidomiu, tačiau pastebėjau, kad lietuviška kosmetika dažniausiai šiuo klausimu visai nebloga būna.

    AtsakytiPanaikinti