2016 m. balandžio 14 d., ketvirtadienis

Saflora vaikų šampūnas su ramunėlėmis


    Kol vaikelis "čiūčia liūlia" randu šiek tiek sau arba blogo rašymui. (Kaip tik į galvą šauna Keistuolių Teatro daina "Karalių lopšinė" :D ) Taigi,  parsivežus mažąjį aukselį namo, pirmuoju išbandymu tampa maudynės, kurioms visas priemones reikia turėti jau iš anksto. Ir be abejonių, rekomenduojama naudoti kuo švelnesnes, natūralesnes priemones.
    "Kūdikio oda yra labai gležna ir jautri, nes jos natūrali apsauginė funkcija dar nėra iki galo susiformavusi. Kūdikio oda yra net penkis kartus plonesnė nei suaugusiojo ir jos "rūgščioji plėvelė", kuri saugo odą nuo žalingų bakterijų, dar nėra visiškai subrendusi. Kadangi kūdikio oda ypatingai jautriai reaguoja į kenksmingą aplinkos poveikį bei dehidrataciją, todėl jai būtina speciali priežiūra. "(akušerė Irmgard Zureig) Dėl šių priežasčių švelni naujagimio oda gali jautriai sureaguoti net į vandenį ir išsausėti. 

Pagrindinės maudynių taisyklės:
  • geriausia vandens temperatūra apie 37-37,5 laipsnių Celcijaus, o patalpos, kurioje maudote - 24-25 laipsniai.
  • pirmaisiais gyvenimo mėnesiais kūdikį patartina maudyti apie 5-7 min iki trijų kartų per savaitę.
  • maudynių metu nepalikti mažylio be priežiūros nė akimirkai.
  • naudoti prausimo priemones net jei mažylis nėra akivaizdžiai nešvarus. Tik pats pirmasis maudymas gali būti be jokio prausiklio, tik vanduo.
  • po maudynių kūdikio odelę patepti kremu/losjonu/aliejumi.
    Iš tikrųjų vos spėjau pasirūpinti tinkamomis priemonėmis mažylei, gandrai pas mane su dovanomis apsilankė anksčiau nei tikėjausi. Tuo metu kai jau buvau ligoninėje, siuntinys iš www.ekogrožis.lt manęs tik ką atsidūrė pašte. Šioje internetinėje parduotuvėje, kurioje platus natūralių ir ekologiškų prekių pasirinkimas, įsigijau pirmąsias savo priemones. Kadangi pati naudoju natūralią kosmetiką, tai ir mažylės higienos krepšelis bus iš natūralios kosmetikos. 
  Skyrelyje Kūdikiams ir vaikams mano dėmesį patraukė "Safloros" vaikiškas šampūnas su ramunėlėmis. Žinojau, jog "Saflora" - tai lietuviškas kosmetikos ženklas, kuris pernai dažnai buvo minimas tarp tinklaraštininkių. Prisipažinsiu, pati nieko nesu bandžiusi iš jų asortimento, todėl iš dalies mane masino smalsumas. Tačiau svarbiausiu kriterijumi tapo iš pažiūros saugi ir draugiška sudėtis, mano lūkesčius atitinkantis aprašymas ir patraukli kaina. 
    Tai ne tik švelnus vaikiškas šampūnas, bet kuo puikiausiai tinka ir kūno odelės puoselėjimui. Dar spėsim apsikrauti visokiomis priemonėmis, todėl dabar kuo mažiau, tuo geriau. Tinkamas net pačiai jautriausiai odelei, esant egzemai, dermatitams. Labai svarbus kriterijus - šampūnas neturi graužti akių, nes kitaip mažylis bus itin nepatenkintas ir gali visai nepamėgti maudynių. Maudynės vaikučiui turi tapti malonia veikla, o ne kankyne. Antras labai svarbus kriterijus - priemonė privalo nesausinti odelės. Dėka sudėtyje esančių natūralių komponentų drėgmė išlaikoma, o plaukučiai apsaugomi nuo išdžiovinimo.

INCI: matricaria recutita flower water, saponaria officinalis extract, chamomilla recutita extract, cocamidopropyl betain, glycerin, copernica cerifera wax, sesamum indicum seed oil, xanthan gum, tocopherol, citric acid.
Sudėtis: ramunėlių hidrolatas, muilažolės ekstraktas, ramunėlių ekstraktas, kokamidopropilbetainas (išgaunamas iš kokosų aliejaus), augalinis glicerinas (išgaunamas iš augalinių aliejų)*, karnaubo vaškas*, sezamų aliejus*, ksantano guma, vitaminas E**, citrinų rūgštis.
* ekologiški komponentai sertifikuoti pagal NaTrue sertifikavimo sistemą
** komponentams suteiktas ekologiškas sertifikatas Bio-Siegel

   Nors pirkau ne sau, tačiau mano vaikas dar negali savo įspūdžių išreikšti žodžiais, todėl teko išbandyti šampūną ant savęs. Vietoj agresyvių putokšlių, sudėtyje naudojami muilažolės šaknų ekstraktas ir betainas, išgaunamas iš kokosų aliejaus. Nors teigiama, jog šampūnas gerai putoja, bet netiesa, sakyčiau, kad putojimas negausus. Dėl to sunkiau dozuoti ant savo galvos, rodos, jog nepakankamas kiekis, tačiau su vaikais daug paprasčiau. Jaučiasi, jog priemonė turi švelnų prausimo poveikį, pats tas gležniems vaikučių plaukams arba kūno odai. Nėra erzinančių komponentų ir eterinių aliejų. Šampūnas yra skystesnės konsistencijos, labiau panašus į skystį negu į losjoną. Pauosčius užuodžiu kokosus, panašiai man kvepėdavo VIVI kokosų šampūnas. Priemonės pagrindą sudaro ramunėlių hidrolatas, turintis raminamąjį poveikį, pašalina uždegimus ir odos paraudimus. Atkreipkite dėmesį, šampūnas TIKRAI negraužia akių. Išbandžiau savo kailiu. Žinoma, nepaisant to vis tiek reikia saugoti, kad priemonė nepatektų į mažylių akis. Mano plaukus šampūnas kuo puikiausiai išplovė (vis mąsčiau ar pakankamą kiekį įtryniau į galvos odą), neliko jokio riebumo, nesuerzino odos, o išdžiuvę plaukai buvo minkštučiai ir švelnūs. Kaip dušo gelio šampūno nebandžiau, nenorėjau per daug naudoti priemonės, juk ne sau pirkau. Tačiau matau, jog vaikučio odai tinka, bet aš vis tiek papildomai po kiekvienų maudynių kūnelį ištepu makadamijų aliejumi.
   Labai teigiamai vertinu "Safloros" prausiklį. Tokios ir turi būti priemonės mažiesiems, be jokių erzinančių medžiagų, švelniai praustų ir puoselėtų. Pirkčiau ir dar kartą. Žinoma, tinka jis ir suaugusiems, kurie turi jautrią galvos odą arba tinka kasdieniniam naudojimui. Bet tik su sąlyga, jei neturėsite kažkokių ypatingų norų, pavyzdžiui, dažytiems, pažeistiems ar kitaip nualintiems plaukams šampūnas bus per silpnas. Žinoma, ir riebiems plaukams netiks. Bet juk šampūną perkame ne sau, o vaikučiams, o jų tokios plaukų bėdelės nevargina. 
    Rekomenduoju :)


Jurgita



2 komentarai: