2016 m. balandžio 25 d., pirmadienis

Jane Iredale skaistalai (Sample size)

   Spėkit, kas čia? Ne, ne lūpų dažai. Nors gali būti naudojami ir taip. Tai skaistalai. Tokia mini pakuotė lūpdažio pavidalu. Ir tai paskutinė buvusi dar neaptarta priemonė iš kažkada pirktos Naturisimo grožio dėžutės.
  Pastaruoju metu aš retai rašau apie dekoratyvinę kosmetiką. Priežastis ta, jog dirbant mama makiažo nereikia. Per du mėnesius buvo vos kelios progos kai pasidažiau (galiu ant rankos pirštų suskaičiuoti).  Galite sakyti, jog namuose bent jau dėl savęs galiu pasigražinti, bet ne, džiaugiuosi, jog kartais turiu laisvą valandą blogo rašymui. Patikėkite, ne visada turiu laiko ir pavalgyti. Todėl ir galvos nekankina mintys, jog mano dekoratyvinės kosmetikos krepšelis šiuo metu itin skurdus, ne viena priemonė besibaigianti ir reikalaujanti pakeitimo. Bet kai nesidažai, tai ir nereikia. Užtat mintyse turiu marias laiko dėlioti savo norų sąrašą. 
   Taigi ilgai pas mane užsigulėjo šis "Jane Iredale"daikčiukas. Nei su skaistalais, nei su lūpdažiais labai nesibičiuliauju. Mano arkliukas - akių makiažas. Todėl buvo beveik nenaudojamas. Bet paeksperimentuoti kartais įdomu. 
   Tai tokia universali įdomi kosmetikos priemonė, kreminiai skaistalai, kurie taip pat gali būti naudojami kaip lūpų blizgesys.  Kokius bonusus mini pats gamintojas?


  • Damaskinių rožių ir bičių vaškai drėkina bei maitina.
  • Avokado bei alyvuogių aliejai minkština bei švelnina lūpas.
  • Amino rūgštis Triisostearyl Citrate subalansuoja geipfrutų, apelsinų ir citrinų žievelių ekstraktus.
  • galimi trys atspalviai: rožinė Forever Pink, raudona Forever Red ir oranžinė Forever Peach.
  • nedžiovina odos ir ilgai išlieka, skaistalai prisitaiko prie natūralaus jūsų odos atspalvio.
  • Jane Iredale kosmetika nėra testuojama su gyvūnais.
   Ir apskritai, šis gaminys labai giriamas vartotojų. Oficialiame "Jane Iredale" puslapyje radau, jog įvertinimas net 4,7 balo iš 5.



Skaistalų pasirinkimas (nuotrauka iš https://janeiredale.com/se/sv/mineral-makeup/lips/just-kissed-lip-and-cheek-stain.htm)

INCI: Triisostearyl Citrate, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Cucurbita Pepo (Pumpkin) Seed Oil, Cera Alba (Beeswax), Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Punica Granatum (Pomegranate) Extract, Rubus Fruticosus (Blackberry) Fruit Extract, Vaccinium Angustifolium (Blueberry) Fruit Extract, Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Fruit Extract, Camellia Sinensis (White Tea) Leaf Extract, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, Rosa Damascena Flower Wax, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Citric Acid, May Contain: Red 21 (CI 45380)(Aka 223), Orange 5 (CI 45370)(Aka 201)



   O dabar mano nuomonė. Dėžutėje aš gavau rožinės spalvos skaistalus, bet patikėkite, iš pradžių maniau kitaip. Man jie pasirodė labiau oranžiniai nei rožiniai. Pasirodo, tai spalva chameleonė, tik ką užtepta ant odos ji tokia lyg ir koralinio atspalvio, bet po kelių minučių stebuklingai pavirsta rožine ir ryškumas intensyvesnis. Dirbtinėje šviesoje netgi itin ryški. Labai maloniai tepasi ant lūpų, poveikis kaip lūpų balzamo. Lūpos tampa gerokai pamaitintos, tačiau nelipnios. Po kokio pusvalandžio tas riebumas susigeria, bet oda neišsausėja. Ant lūpų lieka rožinis pigmentas, kuris ilgai išsilaiko. Jei iš pradžių bendras vaizdas buvo su lengvu blizgesiu, aliejams susigėrus telieka matinė rožinė. Kvapas irgi labai įdomus, lyg uogų skonio kramtoma guma. "Natūralus ID" jį apibūdino žemuoginiu. 
   Bandžiau ir ant skruostų tepti kaip skaistalus. Iš pradžių buvau skeptiškai nusiteikusi, nes dar neteko išbandyti kreminio pavidalo skaistalų, nežinojau kaip jie sklaidysis ant odos ir dar daugiau klaustukų mano galvoje. Gavosi žymiai geriau nei tikėjausi. Nuotraukos nedėjau, nes subtilus rausvumas neužfiksuojamas mano fotoaparatu. Rožinė spalva labai natūrali, be jokių blizgių dalelių. Svarbiausia nepadauginti, nes, kaip minėjau, tikroji spalva pasimato po kokių 5-10 min, todėl rekomenduoju neišeiti iš namų nepasižiūrėjus į veidrodį.
   Įvertinimas: užskaitau. Nors ir nepigus daikčiukas (kaina apie 22 svarus), bet tikrai smagus. Net gaila naudoti, nes turiu tik miniuką. Ar pirkčiau? Gaaaaaal... Kadangi skaistalai nėra mano makiažo priemonė Nr.1, tai kažkaip gaila būtų tiek išleisti.

Jurgita

3 komentarai: