2016 m. kovo 1 d., antradienis

Prevencija prieš strijas - ekologiškas sviestas iš Odylique


   Ar esate kažką apie kompaniją "Odylique"? Ne? O pavadinimas "Essential Care" jums labiau girdėtas? Tikriausiai taip. Tik visai neseniai buvo pakeistas pavadinimas į "Odyliue", kuris reiškia gamtos jėga. Tai ne tik veido, kūno ir plaukų priežiūros priemonės, bet ir dekoratyvinė kosmetika. Nors kompanija oficialiai įkurta 2003 metais, tačiau įkūrėja Margaret jau daugiau nei 30 metų tobulina produktų receptūras. O produkcija sertifikuota pagal "Soil Association" standartą.
   Šįkart akistatoje su manimi - sviestas nuo strijų, kurį gavau dovanų nuo savo labai geros draugės. Priminsiu, kas yra strijos, tai odos įtrūkimai, dažniausiai atsirandantys ant šlaunų, krūtų, sėdmenų, pilvo. Toje vietoje, kur oda labiausiai įsitempia, ji trūksta ir atsiranda melsvai rausvos, o vėliau balkšvai gelsvos linijos - strijos. Kodėl jos atsiranda? Dėl odos pertempimo ir hormoninių pokyčių. Veikiant hormonams oda gali prarasti elastingumą ir padidėjus krūviui atsiranda vidinių įtrūkimų. Todėl neverta stebėtis, kodėl net ir paaugliai turi strijų. Ne išimtis ir aš, paauglystėje brendimo metu ant mano šlaunų atsirado šių grožybių. Jos vos įžiūrimos, tačiau įdegus labiau matomos. Net mano vaikinas turi strijų. Todėl negalvokite, kad ši problema būdinga tik moteriškajai lyčiai. Kita strijų atsiradimo priežastis - kai per trumpą laiką oda stipriai ištempiama, tai ypač būdinga nėščioms moterims. Trečia priežastis - Kušingo liga, kuri skatina strijų formavimąsi. Kaip galime to išvengti? Prižiūrėti savo svorį, vengti staigaus jo kritimo ar didėjimo. Nuolat aliejais, kremais, sviestais drėkinti odą. Toliau sveika mityba, sportas, masažai, odos šveitimas, kontrastinis dušas. Panašiai kaip ir su celiulito prevencija. Visos priemonės gali padėti išvengti strijų arba bent jau jų bus mažiau. 


    Ypatingai savo odos elastingumu reikia susirūpinti nėščioms moterims.  Būtent dėl šios priežasties "Odylique" sviestas ir atsirado pas mane. Juk visos moterys po gimdymo nori būti gražios, todėl pačioms teks ir pasirūpinti savimi. Jau nuo penktojo mėnesio kiekvieną vakarą savo pilvą masažuodavau alavijo geliu, o paskutiniams mėnesiams naudojau šį kremą. Tepiau tik pilvą, krūtinės ne, kadangi ji pas mane nedidelė, tai netikėjau, kad padidėtų keliais dydžiais. 
    Kuo šis sviestas patrauklus? Visų pirma, tai natūralus ir labai odai naudingas produktas. Kokosų, alyvuogių, taukmedžio, šaltalankio aliejai turtingi vitaminais ir mineralais padės padidinti odos elastingumą. Švelnų kvapą suteikia greipfruktų ir ylang ylang eteriniai aliejai. 
  
INCI: coconut oil*, extra virgin olive oil*, shea butter*, beeswax*, sea buckthorn*, essential oils (grapefruit*, orange*, ylang ylang extra*), limonene & linalool (from the citrus essential oils). 

*ekologiškai užauginta.


    Kambario temperatūroje produktas sviestinės konsistencijos, tačiau patekęs ant odos, pradeda lydytis. Spalvą matote nuotraukoje. Kaip ir visus aliejus, taip ir šį sviestą geriausia tepti ant drėgnos odos, tuomet geriau susigeria į odą. Pagal rekomendacijas siūloma odą svietu tepti 1-2 kartus per dieną. Aš naudodavau tik vieną kartą vakarais. Visgi tai ne koks momentaliai susigeriantis losjonas, o aliejų mišinys, kuriam reikia šiek tiek laiko susigerti į odą. O ant slidžios odos man nemalonu vilktis drabužius. 
    O dabar įdomiausias dalykas: ar tai panacėja prieš strijas? Sunku pasakyti. Nors neįsigijau nei vienos bjaurybės ant savo kūno, tačiau man sunku visus laurus atiduoti "Odilyque". Kažkur esu skaičiusi, jog jei oda savaime yra neelastinga, tai tepk kokiais tik nori stebuklingais kremais, bet niekas negelbės. Gal ir tiesa, tačiau aš manau, jog čia galioja keletas faktorių. Visų pirma, tai įgimtas odos elastingumas, žmogaus mityba ir sportinis aktyvumas ir per nėštumą priaugtas svoris. Niekada nebuvau sporto fanatikė, tačiau paskutiniu metu bėgiodavau. Buvau smulkaus sudėjimo, o paskutinėmis nėštumo dienomis svarstyklės rodė +10 kg. Ir paskutinis aspektas, 40 savaičių taip ir neištempiau, todėl pilvas nespėjo labai išsipūsti. Gal ir kūno sviestas prisidėjo prie bendro rezultato. 
   Negaliu tvirtai pasakyti, jog rekomenduoju visoms būsimoms mamytėms dėl mano jau paminėtų priežasčių, tačiau rezultatas yra. Taip yra visada su tomis prevencinėmis priemonėmis, tai tarsi savotiška loterija, gali padėti, gali iš dalies kažkiek pagelbėti arba visai neturėti jokio poveikio. Mano atveju trečiasis variantas atkrenta, todėl į "Odilyque" kūno sviestą visgi verta bent jau atkreipti dėmesį. Jei ne dėl  strijų, tai bent jau kūno priežiūrai  sunaudosite.

P.S. Kaip jau supratote iš mano apžvalgos, šiuo metu mano namuose krykštauja mažas ramybės drumstėjas, todėl bloge atsiras ir priemonių tinkamų kūdikiams įvertinimai. 

Jurgita



4 komentarai:

  1. Sveikinu su šeimos pagausėjimu!!! Jums abiems daug sveikatos, tėčiui – kantrybės :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip gražu! Sveikinimai ir linkėjimai naujai mamytei :) o su tom strijom tai labai suktas dalykas. Ir aš sąžiningai tepiau pilvą visą nėštumo laiką ir pilvas pūtėsi labai gražiai, bet paskutinę savaitę vaikiukas visai nebetilpo ir padaręs keletą staigesnių judesių padovanojo man pirmąją striją. Jutau, kaip išsitempusi pilvo oda sutrūko. Vėliau, bežiūrint filmą, o vaikeliukui ir toliau smagiai vartantis tiesiog stebėjau, kaip strijų randasi daugiau ir nieko negalėjau padaryti. O maniau, kad pavyks išsisukti be jų...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. manoji ištempė iki 37 savaičių ir nutarė galiausiai pasirodyti, todėl spėju ji nespėjo man ištampyti pilvo:)

      Panaikinti