2016 m. sausio 22 d., penktadienis

Levandų eterinis aliejus: geriausias kvapas sielai


      Greičiausiai dabar įsivaizduojate neaprėpiamus levandų laukus Provance. Gal teko matyti? Man tik nuotraukose. Tokia atgaiva akims ir toks maloniai smelkiantis sielą jausmas. Va tokius jausmus man sukelia šis augalėlis!

    Stovi ant mano staliuko, ko gero, einamiausias šiuo metu eterinis aliejus. Esu aprašiusi arbatmedžio aliejų, kuris man paliko nepaprastą įspūdį dėl savo gydomųjų bei antiseptinių savybių ir ypač kovojant su spuogais. Žinoma, kvapas kai kuriems raukia nosį, tačiau rezultatas pranoksta lūkesčius. Vis dar nekeičiu savo nuomonės ir neslepiu savo simpatijos arbatmedžio eteriniam aliejui. Tačiau visai neseniai atradau kitą, galbūt labiau kitose vietose panaudojamą aliejų - levandų. Kas be ko, kvapas aštrus (uodžiant tiesiai iš buteliuko), tikrai "levandiškas" ir levandų negerbėjoms nepatiks. Bet o gal? 

      Šį buteliuką nusipirkau vienu tikslu - kad kas nors padėtų man labiau atsipalaiduoti, kas šiuo metu man yra ypač svarbu. Ir tampa kone vertybe tokiam pašėlusiam gyvenime, kai nerandi laiko nei kojų ištiesti knygai paskaityti. Manau, kad tarp skaitytojų tokių personų ne viena ir ne dvi, ar ne? Tai natūralus mūsų gyvenimo tempas! 

      Levandos geriausiai žinomos dėl savo raminančių, atpalaiduojančių bei "antistresinių" ypatybių. Prisimenu įsigyjusi pirmą dalyką, ką padariau, tai buvo vonia su keletu lašelių šio aliejaus. Ir net nepatikėsite, kaip gerai po to pamiegojau, kokia atsipalaidavusi jaučiausi, visą stresą kaip ranka nuėmė. 

      Taip pat šį aliejų mėgstu naudoti lašinant po lašelį ant...pagalvės kampučio. Nors miego sutrikimų neteko turėti, tačiau pastebėjau, kad kur kas maloniau užmigti, kur kas geriau išsimiegi, jeigu aplink nosį sukasi šis švelnus kvapas. Nenuostabu, juk levandos idealiai tinka esant nemigai ar prastam miegui, nes turi migdančių savybių. 

      Šio aliejaus nebandžiau ant odos, tačiau jis taip pat, kaip ir arbatmedžio, tinkamas aknei gydyti, žaizdelėms. Aliejų galima tepti gryną ant odos, neskiestą, tačiau žinoma, visuomet reikėtų patikrinti, ar oda nealegizuoja prieš rimtesnį naudojimą. 

      Šis atradimas sėkmingai rado vietą mano namuose, bus perkamas ir kartojamas dar ne kartą. Nuoširdžiai ir stipriai rekomenduoju tada, kai norisi atsipalaiduoti, patiriate per daug streso ar nesimiega. Svarbu paminėti, jog kvapas, kurį užduodžiate tiesiogiai iš buteliuko, yra nepalyginamai stipresnis, negu pasklidęs kažkur užlašintas. Prieš perkant patariu užsilašinti kokį lašelį ant drabužio kampo, pavaikštinėti ir tuomet įsivertinti. Juk niekam nesmagu, kai kvepia nemaloniai. :)

Laura

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą