2016 m. sausio 8 d., penktadienis

Alima Pure mineralinis makiažo pagrindas


    Jau labai ilgą laiką naudoju tik mineralinius makiažo pagrindus.  Veidas, padengtas tokia priemone, nėra apkrautas storu makiažo sluoksniu, bet ir atrodo labai natūraliai. Taip pat, turint mišrią-riebią odą kaip mano, tokio tipo makiažo pagrindai galbūt labiausiai tinkami, nes ne taip greitai išlenda tas nepageidaujamas blizgesys. Teoriškai mineralinė pudra tinka visiems odos tipams, bet yra esminė sąlyga, veidas privalo būti pakankamai sudrėkintas ir be jokių šerpetojimų, nes išsausėjusias vieteles tik dar labiau pabrėš. Esu jau išbandžiusi ne vieną birią pudrą, pasidomiu kiekvienu naujai išgirstu pavadinimu. Kai kurias pudras jau naudojau taip seniai, jog pamiršau efektą (net sudėties formulės pakito), bet, visa laimė, pasikapsčius senuosiuose blogo įrašuose galiu prisiminti savo įspūdžius. 
    Šįkart  pakalbėsiu apie amerikietišką "Alima Pure" kosmetiką. Pirmą kartą šį vardą pamačiau skaitydama "Naturalus ID" blogą ir mane sužavėjo itin teigiamas straipsnio autorės atsiliepimas. Todėl puoliau plačiau domėtis šia pudra ir kur galėčiau jos įsigyti. Va čia ir užstrigau.... Pasirodo oficialus puslapis nors ir siunčia prekes į Lietuvą, siuntimo kaina tiesiog nepriimtina man ir gerokai pabrangina pačią pudrą. O Europoje "Alima Pure" kosmetika prekiauja vos viena kita internetinė parduotuvė, žinoma, galutinė kaina yra jau su visomis siuntimo iš JAV  ir mokesčių išlaidomis. Visais variantais bendra kaina perkopdavo 29 eur (100 Lt) ribą. Pats pigiausias būdas gauti taip išsvajotą pudrą, tai turėti patikimą pažįstamą JAV, kuris nupirktų ir persiųstų prekę asmeniškai man. Nors tokio žmogaus neturiu, bet čia man pagelbėjo tas pats "Naturalus ID" ir pudra jau mano rankose. Ačiū :)
     Dabar jau galiu pakalbėti apie mineralinės pudros ypatumus.
     Minimali ir saugi sudėtis. Pudros sudėtį sudaro vos keli ingredientai. Labai dažnai kitų gamintojų formulėse galima rasti talko, ultramarino, boro, bismuto, krakmolo, aliejų, kvepalų ar kitokių naudingų ar nelabai sudedamųjų dalių. Kai kurios medžiagos yra menkavertės ir tik išpučia pudros turį, o kai kurios gali alergizuoti. Todėl turint jautrią, į alergijas linkusią odą, patartina rinktis kuo minimalesnę sudėtį. O gamintojas teigia, jog  "Alima Pure" makiažo pagrindas yra hipoalerginis. INCI: Mica (CI 77019), Titanium Dioxide (CI 77891), Zinc Oxide (CI 77947), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499). Nothing more. Kosmetikos sudėtyje nėra nano dalelių. Kaip žinome, tokios dalelės yra mažesnės nei mūsų odos ląstelės, todėl gali patekti į mūsų organizmą. Kol kas nėra tiksliai žinoma, kokį poveikį nano dalelės gali padaryti, todėl atsakingi gamintojai vengia jas naudoti gamyboje. Taip pat "Alima Pure" kosmetika yra sertifikuota europietišku BDIH standartu, kuris yra vienas iš rimtesnių.
    Itin platus atspalvių pasirinkimas. Jų yra (buvo?) net apie 60... Ką jau ką, bet savo atspalvį ras kiekviena. Esminis principas toks pat kaip ir su kitomis pudromis, skirstoma pagal šviesumą/tamsumą (intensyvumas kinta nuo 0 iki 9) bei pagal vyraujantį toną. Dažniausiai asortimentuose pasitaiko šiltas, šaltas ar neutralus tonai, bet "Alima Pure" siūlo platesnį pasirinkimą: Cool (šaltas į rausvumą), Neutral (subalansuotas šaltų ir šiltų pigmentų kiekis), Beige (smėlio), Warm (šiltas į geltonumą), Olive (azijietiško tipo oda), seniau buvo Golden tipas, bet dabar greičiausiai jau nebeprekiaujama. Pati jau iš patirties žinau, jog visada pataikysiu pasirinkusi sau Neutral variantą, nes mano oda nėra tolygiai vienodo atspalvio, kaklas labiau gelsvas, o veidas rausvas. Dar manyčiau man būtų visai tinkamas ir Beige tipas, kuris šiek tiek daugiau turi šiltų pigmentų.
Nuotrauka paimta iš interneto

    Mėginėliai. Išsirinkti tinkamą atspalvį nėra lengvas darbas, todėl tam reikalui labai pasitarnauja mėginukai. Tačiau man ne itin patinka dabartinis kompanijos pasiūlymas. Geriausia, tai pats gali įsimesti kiek nori ir kokių nori mėginukų, o "Alima Pure" siūlo pirkti tik rinkiniais, tai yra nurodote numeriuką ir jums įmeta 10 vienetų. Pvz., jei pasirenku pagal šviesumą nr.3, tai rinkinyje rasiu Cool, Neutral, Beige, Warm ir Olive to numeriuko ir vienu tonu tamsesnio pudras. O aš kuo puikiausiai žinau, jog Cool ar Warm galiu net nebandyt. Seniau pasirinkimas buvo patogesnis (jei nemaišau su kita gamintoja), sistema sugeneruodavo rinkinį iš 5 panašių atspalvių. Jei negaila pinigėlių už siuntimo išlaidas, pirmam apsipirkimui siūlau imti tik mėginius arba iškart bandyti pataikyti savo atspalvį.
    SPF apsauga. Visos titano dioksido ir cinko oksido pagrindu pagamintos pudros turi minimalią apsaugą nuo saulės, nors oficialiai tas nedeklaruojama.
    Padengimas. Pudra yra lengva, labai natūraliai padengia veidą ir jis neatrodo stipriai apkrautas ar miltuotas. Net jei ir uždedu daugiau pudros sluoksnių ant veido, kaukės efekto nėra. Padengimas yra tolygus, todėl net jei ir norėtumėt nesugebėsit jos užtepti dryžiais. Tiesa, mineralinės pudros neturi stipraus maskavimo. Ir ši užmaskuos tik nežymius odos netobulumus, bet sulygins odos atspalvį bei, svarbiausia, nekemša porų. Puikus pasirinkimas kasdieniam makiažui arba vasarai. Žiemą būtinai reikia derinti su kremu, nors aš kremus naudoju nuolat. Žemiau pateikiu savo nuotraukas, deja, niekur nerandu namuose tinkamo apšvietimo, todėl jos nepasižymi ryškumu. Kairėje mano nuotrauka be jokio makiažo, tikra "pilka" lietuvaitė :D Sekančioje nuotraukoje veidas padengtas mineraline pudra Neutral 2 bei paryškinti antakiai. Gaila, apsirikau pasirinkusi šią spalvą. Net ir žiemos sezonui ji man šiek tiek per šviesi, todėl labai ilgą laiką pudra mėtėsi mano stalčiuje kol galiausiai pasiryžau naudoti. Bet nėra padėties be išeities. Bronzantas ir skaistalai pagerina bendrą vaizdą, kad neatrodyčiau išblyškusi. Dešinėje veidas jau su Neutral 3 (turiu mėginuką)  pudra bei pilnu akių makiažu (lūpų nedažau). Su šiuo atspalviu veido oda atrodo gyviau ir sveikiau. Beje, pudra turi satininį padengimą, kurio nuotraukose neįmanoma perteikti, tai yra suteikia labai lengvo švytėjimo. 
  

    Kaina ir kiekis. Indelyje yra 6,5 g pudros miltelių. Tuo metu kai aš pirkau, kainavo 25 dolerius, dabar jau pakilo iki 28 dolerių. Per tą laiką doleris tapo beveik lygus eurui, todėl pabrangimas tapo dar didesnis. Bet du kartus per metus vyksta išpardavimai, todėl galima įsigyti su 20 proc. nuolaida. 
     Labai puiki pudra jei neieškote didesnio odos maskavimo. Drąsiai rekomenduočiau išbandyti kiekvienai ir pati mielai įsigyčiau sau labiau tinkantį atspalvį ar kitokią priemonę. Kompanija prekiauja ir akių šešėliais, tušu, skaistalais, akių pieštukais, lūpdažiais ir etc. Bet smarkiai kiša koją tas komplikuotas jos gavimas, todėl geriau toliau tyrinėsiu Europietiškoje rinkoje prieinamas prekes, ir patikėkit, tų pudrų yra dar tiek neišbandytų.

Jurgita

9 komentarai:

  1. Su mėginukų rinkiniais kad privėlė... Tikrai mažai logiška, nepatogu, brangu. Tik dėl labai patinkančio, jau atsirinkto pagrindo galiu atleisti „Alimai“ nepatinkančius pakeitimus.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gaila, kad nusprendėt nebandyti Warm atspalvio. Jis nėra labai geltonas, tiesiog neturi ženklaus rausvo tono, mano kaklas gelsvo atspalvio, veidas kiek rausvesnis, panašiai kaip ir Jūs apie save rašot, tai man Warm 3 ir 2 arba jų mišinys (priklausomai nuo sezono, nuo to, ar naudoju bronzantą ir pnš.) idealiai tiko...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Neturėjau galimybės išbandyti kitų atspalvių, nes labai brangus siuntimas, tiesiog kai kas man sutiko pagelbėti ir gauti tą pudrą, todėl teko iškart imti pilną pakuotę :) Kadangi Neutral man yra saugiausias atspalvis, tą ir ėmiau :)

      Panaikinti
  3. Ir dar - įdomu būtų, jei palygintumėt Alima pure su kitom savo naudotom mineralinėm pudrom. Man tai pirmoji meilė☺, tad kitų nemėginau, nors kartais knieti. Bijau nusivilti, nes Alima pure, kurią atradau per Naturalusid taip pat, aukštai kartelę iškėlė...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jau senokai galvoje brandinu tą idėją, padaryti visų pudrų palyginimą, ką tikrai padarysiu:)bet pirma dar turiu išmėginti kelias pudras, namuose savo eilės laukia Inika "Nurture" pudrytė, iš naujo norėčiau išbandyti Everyday Minerals, nes pakito jos sudėtis nuo mano pirmojo bandymo,bei įsigyti Lily Lolo pilną pakuotę, kol kas tik mėginukai išbandyti tebuvo :)

      Panaikinti
  4. Dėl įsigyjimo, tai nėra jis toks sudėtingas - http://www.beautybay.com/alimapure/ štai čia pardavinėjama Europoje, o puslapis nuo 17 eurų siunčia į Lietuvą nemokamai. :)
    Beje, norėjau pasiklausti dėl kiekio. Pati nužiūrinėju įvairias mineralines pudras ir nežinau, ką galvoti apie kainą ir apie tai, kiek laiko pudros užteks, nes vienų brangesnių yra 6g, kitos pigesnės 10g, žodžiu. :D Kiek tarkim tie patys 6g turėtų tverti, naudojant priemonę vos ne kasdien? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. savo pudrą pirkau prieš 1,5 metų, tada mažiau ir prekiaujančių ja buvo :) kitas dalykas tuo metu galėjau rinktis, ar pirkti iš europietiškos parduotuvės už >30 eurų, ar visgi kažkaip susiveikti iš JAV už 22 dol (tuo metu išpardavimas buvo, o dolerio santykis su euru gerokai didesnis). Tai va :)
      Kalbant apie pudrų kokybę, gamintojas pats renkasi kokio dydžio pakuotes pardavinėti, kainą sudaro: žaliavos kaina, tyrimai, reklama, jei kosmetika sertifikuota irgi tas kainuoja, jei produkcija gaminta ne Europoje - tenka susimokėti muito mokesčius ir t.t. Pvz.: 1 g "Alima Pure" kainuoja apie 3,9 eur, importavus ją į Europą ji pabrangsta iki 4,9 eur/g; Everyday Minerals perkant iš iHerb kainuoja 2,88 eur/g, "Uoga uoga" kainuoja 2,35 eur/g. Kainos labai skiriasi. Nei kaina nei pakuotės dydis neparodys, kaip ilgai tos pudros pakaks, tas priklauso nuo pudros kokybės, nuo veido odos būklės ir nuo to, kokiu sluoksniu mėgstat ją tepti :) Girdėjau iš merginų, jog 4,8 g indelio EM ilgiau pakanka nei 6,5 g "Uoga Uoga". Man irgi kažkaip greit lietuviška pudra pasibaigė.... Todėl geriausia skaityti kuo daugiau komentarų :)

      Panaikinti