2015 m. rugpjūčio 27 d., ketvirtadienis

Low-poo metodas : švelniau už visišką šampūno atsisakymą

Nuotrauka iš : http://weheartit.com/
      Dabar apie šampūno atsisakymą ilgesniam laikui mes net pagalvoti nedrįstame, o ką jau kalbėti apie įvairius eksperimentus. Juk jau esate girdėję apie itin drastišką no-poo metodą, ar ne ? Jį jums pristačiau štai čia. O ar žinojote, kad egzistuoja dar vienas metodas, besislepiantis po low-poo sąvoka ? 

        Jeigu no-poo metodas jums skamba per daug "žiauriai", nepatogiai ir nepriimtinai, bet jūs vis tiek norite visiškai atsisakyti agresyvių šampūnų - tai low-poo principas jums turėtų tikti. Minėtasis principas labai paprastas. Atsisakome baisiųjų šampūnų, tačiau ne tiek, kiek tai daro no-poo šalininkai (o jie jų atsisako visiškai). Taigi, tarsi aukso viduriukas, revoliucija, ar ne ? Galėtume sakyti beveik. Low-poo metodo tikslas yra cheminių priemonių : šampūnų, kondicionierių, prikimštų silikonais, parabenais, sulfatais - atsisakymas. "Mažiau kenkti, daugiau maitinti" yra šio metodo kredo. 

Putos : geriau jas visai pamiršti

     Kiekviena įprasta vartotoja pasakys, kad šampūno putojimas tarsi suteikia didesnį švarumo jausmą, tarsi užtiktina, kad galvos oda ir plaukai išplauti. Iš esmės tai yra tiesa. Galvos oda tiesiog nugraužiama cheminiais plovikliais, kurie tinkami ir grindims plauti. Įprastai putos susideda iš detergentų, plaunamųjų medžiagų. Visos tos medžiagos atsisuka prieš mus, sukeldamos alergijas, erzindamos galvos odą, skandindamos riebalų išskyrimą (oda labiau ginasi, o tuo metu riebalinės liaukos dirba kur kas intensyviau). 
  
Low-poo šalininkai siūlo atsisakyti bet kokių putojančių šampūnų ir galvą plauti švelniais, maitinančiais kondicionieriais, kurie savo sudėtyje turėtų natūralių plaunamųjų medžiagų. 

Pagrindinis klausimas - kaip ? 

        Kondicionierius nėra sukurtas putoti. Taigi, paskirstyti jį yra sunkiau, tai atima daugiau laiko. Kondicionieriaus naudojimo esmė yra išmokti masažuoti galvos odą, išmokti paskirstyti kondicionierių plaukams, nes tai yra vienintelis būdas, užtikrinantis tolygų produkto padengimą. Low-poo šalininkai sako, kad tai yra tam tikras menas. Po to kondicionierių užtenka išskalauti, ir viskas. 

Naudinga žinoti : 

1) Nelaikykite kondicionieriaus tarsi kaukės, nes rizikuojate palikti lipniais plaukais ; 
2) Patikrinkite kiekvieną mielą produkto ingridientą. Jeigu ten rasite nors vieną "blogiuką" - low-poo metodas neteks savo prasmės. Silikonai kaupiasi plaukuose ir tik "geras" šampūnas gali juos išplauti ; 
3) Low-poo netinka riebiems plaukams.

        Taigi, ar metodas jums priimtinas, spręsti ir bandyti arba ne jums. Bet gal yra jau išbandžiusių ? :) 
Laura

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą