2015 m. balandžio 27 d., pirmadienis

Madara kremai su atspalviu (Sample size)


     Toliau bandau savo turimus mėginukus. Šįkart mano rankose ir ant veido - mūsų brolių latvių gamybos "Madara" kremai su atspalviu. Kam ieškoti stebuklų už jūrų marių, kai galim  pasižvalgyti už kaimynų tvoros? Kažkada skaičiau straipsnį, kuriame buvo rašoma, kad naudingiausia vartoti tuos gaminius, maisto produktus, kurie yra pagaminti-išauginti tavo regione. Tai yra mums lietuviams obuolys naudingesnis vaisius nei iš Kubos atvežtas bananas, arba Šiaurės ar Vidurio Europoje pagaminta kosmetika pagal tą idėją turėtų būti efektyvesnė nei kokios Italijos, Ispanijos ar dar toliau. Ten kalbama, jog dėl skirtingų klimato ir gyvenimo sąlygų žmonių oda turi skirtingų poreikių ir reikalauja kitokios priežiūros. Kad saulėtoje Ispanijoje pagamintas kremas gali negelbėti nenuspėjamų ir kontrastingų orų kankinamai lietuviškai odai. Todėl geriausia naudoti savo klimato zonos kosmetiką, nes jos formulė bus atitinkamai pritaikyta savo krašto žmonėms. Na, bet palikime tai sau pamąstymui. 
    Kuo "braliukų" kosmetika pasižymi? Savo internetiniame puslapyje jie taip pristato savo kosmetiką: tai natūrali kosmetika, sertifikuota tarptautiniu standartu ECOCERT. Šis standartas patvirtina, kad gaminiai yra natūralios kilmės. ECOCERT draudžia sintetinius kvapus, sintetinius konservantus, mineralinį aliejų, propileno glikolį ir kitas sintetines medžiagas. Kosmetikos gamybai naudojami sertifikuoti Šiaurės Europos regione augančių augalų ekstraktai. Naudodama tik geriausias ir reikalingiausias medžiagas,  kosmetika ne tik veiksminga, bet ir švelni bei sveika. "Madara" veiksmingumas yra patvirtintas dermatologiškai. 
    Manyčiau "Madara" kosmetika yra pakankamai populiari, nes galima įsigyti ne vienoje Europos internetinėje parduotuvėje (Naturisimo.com, Lovelula.com, Lucyrose.biz  iri kt.), Lietuvoje ja prekiaujama "Biosalos" parduotuvėse. Kas man labai patinka, tai pakuočių dizainas. Kiekvieną pakuotę puošia stilizuotas piešinukas. Kiekvieną gaminį vis kitoks. Tačiau man jie primena šiaudų sodus, kuriuos darydavo mūsų močiutės ir buvo galima aptikti kiekvienoje kaimo troboje. Tai taip senoviška ir "baltiška". Kas neįsivaizduojate apie ką kalbu, tai yra mūsų kultūrinio paveldo meno kūriniai, kurie daromi džiovintus šiaudus veriant ant siūlo. 

Nuotrauka iš https://www.lovelula.com/t/brands/madara
    
     Grįžtu prie kosmetikos. Išbandžiau du drėkinančius "Madara" kremus su atspalviu, kurie gali būti lengvesnė alternatyva kreminei pudrai, ypač vasaros sezonu.  Novatoriška formulė leido pagaminti gaminį, kuris yra ir drėkiklis, ir makiažo pagrindas, ir apsauga nuo saulės. 

  • Sunflower kremas yra geltono atspalvio ir anot gamintojo "Suteikia veido odai saulės apšviestų žiedlapių blizgesį ir vasaros įdegį. Apsaugo nuo saulės poveikio - UVA ir UVB spindulių". 
  • Moonflower kremas yra rausvo atspalvio, o gamintojas žada, kad "Išlygina šviesos ir šėšėlių konstrastus, suteikia veido odai mėnulio apšviestų žiedlapių blizgesį. Apsaugo nuo saulės poveikio - UVA ir UVB spindulių".

    
INCI: Aqua, Alcohol, Glycerin (drėkiklis), Rosa Damascena (Rose) Flower Water (Damaskinių rožių vanduo), Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil (Jojobos aliejus), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil (Saulėgrąžų aliejus), Cetearyl Alcohol (minkštiklis), Cetearyl Glucoside (emulsiklis), Rosa Canina (Rose Hip) Fruit Extract (Erškėtrožių ekstraktas), Calendula Officinalis (Calendula) Flower Extract (Medetkų ekstraktas), Chamomilla Recutita (Camomile) Flower Extract (Ramunėlių ekstraktas), Plantago Major (Plantain) Leaf Extract (Gysločių ekstraktas), Algae (Algae) Extract (Dumblių ekstraktas), Stearic Acid (stabilizatorius), Palmitic acid (minkštiklis, valiklis), Tocopherol, Ascorbyl Palmitate (vitamino C forma, antioksidantas), Xanthan Gum (emulsiklis), Sodium Phytate, Aroma, CI 77019 (Mica), CI 77891 (Titanium Dioxide), CI 77491 (geležies oksidas), CI 77492 (geležies oksidas), CI 77499 (Iron Oxides).

     Kremui pagaminti buvo naudojami augalai, kurie užaugo mūsų regione, tai medetkos, ramunėlės, gysločiai, dumbliai. Taip pat formulė praturtinta Damaskinių rožių hidrolatu, jojobos, saulėgrąžų aliejais, erškėtrožių ekstraktu. Tokia augalinių ingredientų gausa kartais džiugina, o kartais kaip tik atvirkščiai. Nors Pabaltijo žolelės turi antibakterinių savybių ir kitų naudingų savybių, bet tuo pačiu gali tapti jautrios ir alergiškos odos dirginimo šaltiniu, dumblių ekstraktas gali kimšti veido poras. Labiausiai šioje formulėje man nepatinka alkoholis, kuris sausina odą ir ilgainiui gali pažeisti jos apsauginį barjerą.
    O dabar bandome. Vieną savo veido pusę ištepiau rausvu kremu, o kitą - geltonu. Nuotraukoje skirtumo tarp jų neįmanoma įžvelgti, tačiau nuo švaraus veido vos vos skiriasi. Realus kremų tarpusavio skirtumas geriau matomas ant rankos.




Mano pastebėjimai: 


  • Jaučiamas stiprus vaistažolių kvapas, bet, džiaugiuosi, jog neužilgo jis išsikvepia;
  • Kremas skystokos konsistencijos, todėl man patogiau jį tepti pirštais nei šepetėliu; 
  • Greitai susigeria į odą ir nepalieka riebumo ant veido;
  • Lengvai drėkina;
  • Veidas, padengtas kremu nėra matinis, palieka lengvą satininį švytėjimą, dėl to veidui suteikia sveiko skaistumo;
  • Veidą papildomai padengus biriu mineraliniu makiažo pagrindu, švytintis efektas išlieka nepaisant to, jog pudra matinės formulės;
  • Nors tinka visiems odos tipams, tačiau švytintis efektas visgi kiša koją riebios odos savininkėms;
  • Patyrinėjus savo veidą veidrodyje (iš labai labai arti) matau, jog Sunflower kremas turi daugiau arba didesnių blizgių dalelių nei Moonflower, nes įmanoma įžvelgti labai mažas auksines dalelytes. Kitoje veido pusėje neįžvelgiu blizgučių, bet oda vistiek švytinti ir skaisti. Tik skaistumo efektas atrodo lygesnis;
  • Maskavimas labai lengvas;
  • Suvienodina odos toną ir suteikia labai lengvą spalvą, kas matosi prie plaukų augimo linijos;
  • Abiejų spalvų skirtumą vos įmanoma įžiūrėti. Sunflower kremas skirtas šiltos geltonos odos tonui, o Moonflower - šaltam/neutraliam. Tik akyla akis pastebėtų skirtumą veide;
  • malonu žinoti, jog yra šiokia tokia apsauga nuo saulės, nors niekur nemačiau skaičiukų;
  • Bandžiau mėginukus, tačiau pilno kiekio gaminiai supilstyti į sandarias pakuotes su dozatoriumi;
  • Mėginukai yra po 1,5 ml, tokio kiekio pakanka maždaug 4 kartams pilnai padengti veidą.
    Galutinis verdiktas: išteisinta. Iš tikrųjų šie kremai man paliko labai gerą įspūdį ir jei nerasiu geresnio varianto, vasarai gal ir įsigysiu pilną pakuotę. Mane papirko tas spindinčios odos efektas, taip vis ir prigaudavau save spoksant į veidrodį. Dieną "dėvi" šį atspalvį suteikiantį kremą, o vakarui ant viršaus dar užsimeti mineralinio makiažo pagrindo, jei yra poreikis. O oda vistiek švyti:) Nors man reiktų rinktis geltono tono kremą (kaklo oda yra smėlio atspalvio, tačiau veidas rausvesnis), bet rausvasis kremas man patiko labiau. Lyg ir dailiau atrodo ant veido, tai yra lygiau dengia.  Dažniausiai renkuosi neutralaus atspalvio pudras, kurios yra geltonų ir rausvų tonų mišinys, todėl galėčiau naudoti ir Moonflower kremą. Vis neapsisprendžiu..... Bet aš dar turiu kitos kompanijos kremo su atspalviu mėginuką. Galbūt "Madara" tebus trumpalaikis favoritas, o gal ir ne. Laukite naujos apžvalgos:) 




Jurgita

2 komentarai:

  1. Aciu uz issamia apzvalga. O kut gauti meginuku? Atsimenu pries kokius 5 metus bandziau Madara,bet uzmusk neprisimenu ka naudojau ir bandziau

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū:) Apsipirkau internetinėje parduotuvėje www.naturisimo.com, kiekvieno pirkimo metu galima imti 5 įvairios kosmetikos mėginukus, šie man kainavo po 0,5 svaro:) Tačiau nežinau ar "Biosala" juos turi.

      Panaikinti