2015 m. balandžio 30 d., ketvirtadienis

Margarita ekologiškas šampūnas-kondicionierius su spanguolių ekstraktu

   Taupau.
   Tai pagrindinė priežastis, kodėl nusipirkau šį sąlyginai pigų ir ekologišką "Margaritos" šampūną - kondicionierių. Man skubiai reikėjo papildomo šampūno, kurį galėčiau palikti savo vaikino vonios kambaryje (jam pačiam tokia priemonė ne itin reikalinga) ir kuris nebūtų brangus. Mintis, jog reikės išleisti 10,0 ar daugiau eurų už šampūną, mane vertė raukytis, nes šiuo metu stengiuosi pirkti  tik tai, ko iš tikrųjų reikia susilaikant nuo impulsyvių pirkinių. Kelionė į Italiją pakankamai motyvuojanti priežastis, verčianti laikytis pažado sau. 
    Ir tuomet aš prisiminiau KosmetikosDNR labai gerą atsilliepimą apie "Margaritos" gaminį.  Galite pasiskaityti čia. Savaitės atradimu pavadinta priemonė atitiko mano pageidavimus:

  • natūralus arba ekologiškas gaminys;
  • palyginti nebrangus;
  • patogus kelioninis variantas- priemonė 2in1, vietoje dviejų pakuočių - viena.
    Stambiausios kosmetikos gamintojos "BIOK laboratorija" tikriausiai man nereikia pristatinėti. Ši Lietuvos kompanija valdo keturis prekės ženklus: "Margarita", "Rasa", "Aras" ir "Ecodenta". O ne taip jau ir seniai natūralios kosmetikos mylėtojams buvo pristatyta  ekologiška linija. 
    Kaip gamintojas ir žada sudėtyje yra spanguolių ir avižų ekstraktų. Vitaminais ir antioksidantais turtingos spanguolės turėtų saugoti plaukus nuo kenksmingo aplinkos poveikio, o avižų ekstraktas juos drėkinti ir glotninti , nuraminti galvos odą. Deja, šie ekstraktai rikiuojasi už konservantų, o tai įrodo, kad naudingųjų medžiagų kiekis nėra didelis.  Dar kas kliūna už akių, tai druskos (Sodium Chloride), kurios nėra jūsų galvos odos draugas, nes gali kimšti poras. 



INCI: Aqua*, Sodium Coco-Sulfate* (PAM, valiklis), Coco Glucoside* (PAM, pudaro putas), Cocamidopropyl Betaine* (PAM, pudaro putas),  Dicaprylyl Ether* (tirpiklis), Decyl Glucoside* (PAM, stabilizatorius), Glyceryl Oleate* (PAM, minkštiklis), Sodium Chloride (druska), Sodium Benzoate (konservantas), Potassium Sorbate (konservantas), Lauryl Glucoside* (PAM, valiklis), Stearyl Citrate* (minkštiklis), Glycerin* (drėkiklis), Vaccinum Macrocarpon (Cranberry) Extract** (spanguolių ekstraktas, antioksidantas), Avena Sativa (Oat) Kernel Extract** (avižų ekstraktas, antioksidantas), Xanthan Gum** (emulsiklis, PAM), Polyquaternium-10 (antistatikas), Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride (antistatikas), Disodium EDTA (chelatorius), Citric Acid (reguliuoja pH), Parfum (kvapiklis), CI 16255 (dažiklis).


* - 95% komponentų - ECOCERT ar natūralios prigimties.
** - augaliniai komponentai organinės kilmės.

Mano pastebėjimai:

  • Šampūnas-kondicionierius yra tiršto gelios konsistencijos. Norisi tikėti, kad rausvą spalvą priemonei suteikia spanguolių ekstraktas, deja, greičiausiai tai raudono kosmetinio dažiklio CI 16255 darbas.
  • Aš labai mėgstu spanguoles, o jos yra rūgščios uogos, todėl man keista, kad šampūnas-kondicionierius taip saldžiai kvepia. Kvapas malonus, bet tikrai ne tikras spanguolių aromatas. Įsivaizduoju, jog taip turėtų kvepėti spanguolių skonio kramtomoji guma. Vėl gi, sudėtyje matomi kvapikliai (Parfum). 
  • Priemonė putoja gerai, todėl patogu paskirstyti ant plaukų.
  • Nuplauna visus nešvarumus ir riebalus. Kadangi nenaudoju jokių plaukų formavimo priemonių, negaliu komentuoti ar ir jas gerai išplautų.
  • Išdžiuvę plaukai lieka minkšti ir paslankūs. Nebus tokie glotnūs lyg naudojant kondicionierių atskirai, tačiau plaukai nelieka sausi. Patariu kas antrą ar trečią ploviną papildomai naudoti atskirą kondicionierių. 
  • Kadangi tai šampūnas ir kondicionierius viename, rekomenduojama retkarčiais plaukus perplauti kitu šampūnu, nes kai kurie ingredientai gali kauptis ant plaukų. 
  • KosmetikosDNR rekomenduoja naudoti sausiems ar normaliems plaukams, nes riebius gali apsunkinti. 
  • Galima lengvai rasti ir nusipirkti daugelyje prekybos centrų. Nereikia keliauti į kokias specializuotas natūralios kosmetikos parduotuves ar užsisakyti internetu ir laukti atkeliaujant paštu.
  • Nebrangus. Kaina apie 2 €, o su akcijomis ir pigiau galima įsigyti.
    Neatsimenu kada paskutinį kartą naudojau tokį pigų šampūną, turbūt tada, kai dar nesidomėjau ekologiška kosmetika. "Margarita" šampūnas-kondicionierius puikiai pateisino mano lūkesčius. Manau, tai geras kainos ir kokybės derinys, kuris neskriaudžia mūsų piniginių finansiškai. Nors dažnam naudojimui jo nesirinkčiau (visgi būna geresnės sudėties šampūnų), tačiau puiki išeitis skubantiems ar tinginiams, kai reikia staiga čia ir dabar, nebrangiai ar keliaujant. Universali priemonė leidžia sutaupyti vienos krepšyje, eidama į baseiną naudoju ir plaukams, ir kūnui prausti. Todėl ateityje dar tikrai pirksiu. 


Jurgita

2 komentarai:

  1. Man tai "Margarita" ekologiška kosmetika pati mėgstamiausia :) Man tinka tiek plaukams, tiek veido odai. Kiek esu išbandžiusi produktų, tai visi labai tiko ir patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. džiaugiuosi, kad tiko:) aš kol kas esu bandžiusi tik šį šampūną:)

      Panaikinti