2015 m. kovo 4 d., trečiadienis

Spalviniai tipai pagal metų laikus. Pavasaris


Nuotrauka iš http://veluma.blogas.lt/

    Ar kada pagalvote, kodėl uogų atspalvio lūpai dažai jums geriau tinka negu orandžinio? Arba kodėl su mėlyna suknele atrodote geriau negu su geltona? Kodėl su pastelinės spalvos kostiumėliu atrodote pavargusi, o ryškių brangakmenių spalvos drabužiais net švytite? Paslaptis slypi spalvose, kurios skirstomos į šiltas arba šaltas. Taigi, tinkamai atitaikius spalvos tipą, intensyvumą drabužiuose, kosmetikoje galite atrodyti akivaizdžiai dailiau. Netinkamai parinkta spalva gali jus paversti blyškia, vizualiai ligota ir atvirkščiai. Ką reikia žinoti?

    Spalvinio tipo nustatymui taikoma keturių metų laikų teorija. Sužinoti, kas esi - nesudėtinga. Svarbu tinkamai nusistatyti savo odos, plaukų, akių spalvą. Pirmiausia reiktų susižinoti, šilti ar šalti tonai dominuoja jūsų išvaizdoje. Jei oda gelsva - šiltas atspalvis, jei oda rausva, melsva - šaltas. Tas pats su plaukais ir akių spalva. Taigi šiltieji tipai yra pavasaris bei ruduo, o šaltieji - žiema ir vasara. Kaip matote, egzistuoja po du šaltus ir šiltus kaloritus, kurie skiriasi vienas nuo kito spalvos intensyvumu. Pavasaris ir vasara yra blankieji tipai, o ruduo, žiema - ryškieji. 
    Jei kalbėtume tik apie keturis metų laikus, tada viskas labai paprasta. Bet kiekvienas tipas dar papildomai skirstomas į tris porūšius, nes gamtoje egzistuoja ir tarpiniai variantai, tai yra vyrauja šilti ir šalti atspalviai kartu. Pavyzdžiui, merginos oda šalto rausvo atspalvio, bet plaukai šiltų tonų kaštoniniai. Taip vietoj keturių tipų jau gauname visus dvylika. Štai čia ir atsiranda visas sunkumas nusistatant savo tipą. 
    Papasakosiu jums apie kiekvieną tipą ir pateiksiu daug nuotraukų, o pradėti noriu nuo pavasario. 


PAVASARIS



Oda: šviesi, persiko arba gelsvo atspalvio. Nežiūrint į švelnų ar balkšvą odos spalvą, moterys “pavasariai” visada gerai įdega, dėl šios priežasties jų oda įgauna šiltą medaus rudumo arba aukso rudumo atspalvį. Gali būti strazdanėlių.

Plaukai: šviesūs, rusvai gelsvi, šiltos javų spalvos, medaus, gintaro, šviesi raudona.
Akys: šviesiai pilkos, pilkai žalios, šviesiai rudos, retai kada būna tamsios. 


Pudra: šviesus gelsvas, auksinis ar dramblio kaulo atspalvis.

Lūpdažis: šviesių, aiškių ar šiltų pastelinių tonų. Švelniai rausva, persiko, koralo ar cinamono spalva. 
Šešėliai: pastelinių, prislopintų ir ramių - šilta melsva, žalsva, rusva, gelsva, violetinė. 
Akių pieštukas: pilkas, rusvas, žalsvas, melsvas. Juodas netinka. 
Tušas: turėtų būti rudas, šiltos mėlynos spalvos. Juodo naudoti nepatartina.
Tinkama dažyti spalva: blond auksinė, medaus, kondensuoto pieno, smėlio, gintaro, šiaudų, linų, karamelės, rusvai gelsva, šviesi ruda, riešutų ruda, auksinė kaštoninė, vario, nuga, iriso, rudens lapų, tamsi oranžinė, bronzinė.
Netinkama dažyti spalva: Labai šviesi blond,tamsios spalvos,pelenų,platinos,šviesi oranžinė,šviesi raudona, šalta raudona, juoda.
Apranga: švelnių, šiltų tonų, pavasario žalumos, obuolio, geltonai oranžinė. Netinka juoda, pilka.
Aksesuaraigeltonas, raudonas auksas.

Pats šviesiausias yra Light Spring tipas. Tai šviesūs šilti atspalviai. 


Žymūs žmonės: Cameron Diaz, Paris Hilton, Cate Blanchett, Gwyneth Paltrow, Heidi Klum, Kate Hudson, Blake Lively, Vaiva Mainelytė, Taylor Swift, Scarlett Johansson.  
Oda: nuo šviesios iki vidutinio tamsumo dramblio kaulo su persikiniais pustoniais. 
Plaukai : nuo šviesios iki vidutinio tamsumo auksinė blondinė, nuo šviesios iki vidutinio tamsumo auksinė ruda, kartais šviesi ir švelni raudona. 
Akys: šviesūs mėlyni, žali, riešutiniai atspalviai, blyški ruda.


 Labiausiai tinkamos spalvosCamel, yellow-green, clear aqua, periwinkle, powder pink, light grey, khaki, blue charcoal, taupe, warm pastel pink, baby pink, clear salmon, coral, watermelon, fuchsia, clear red, cream, light green, bright golden yellow, moss green, blue green, clear aqua, powder blue, light purple, violet
Antrinės spalvos: Pastel Blue Pink, Light Blue, Light True Blue, Light Blue Gray, Watermelon Red, Off White. 
NeutraliosCamel, Dark Beige, Charcoal , Grey-Brown.
Netinkamos spalvos: juoda, tamsiai juoda, burgundiško vyno. Vengti labai tamsių spalvų, nes atrodysite nenatūraliai, lyg išblyškusi ir pavargusi.







Daugiau derinių rasite Pinterest.

Toliau šiek tiek tamsesnis Warm/True Spring tipas. Tai šilti atspalviai su rudens įtaka, todėl vyrauja intensyvesni šilti atspalviai. 


Žymūs žmonės: Mandy Moore, Leona Lewis, Christina Hendricks, Amy Adams, Beyonce Knowles, Jesicca Chastain, Drew Barrymore, Nicole Kidman, Bryce Howard.
Oda: porceliano, dramblio kaulo, auksinė smėlio, bronzinė. Gali turėti strazdanų. 
Plaukai : nuo šviesiai auksinės iki tamsiai auksinės, vario raudona, "strawberry".
Akys: topazo, mėlyna, alyvuogių žalia, šviesiai riešutinė, mėlyna. 



Labiausiai tinkamos spalvosIvory, Golden Brown, Camel, marigold, light orange, light aqua, purple, light green, true green, olive, coral, dark brown, stone, grey green, peach, rust, buff, evergreen, emerald turquoise, teal, deep periwinkle.
Antrinės spalvosTeal Blue, Jade Green, Pumpkin, Mustard, Dark Gold, Moss Green, Bronze, Tomato Red.
NeutraliosCamel, Golden Brown, Warm Grey , Grey-Brown.
Netinkamos spalvos: Black, pink, fuchsia, cool berry colors.






Daugiau derinių rasite Pinterest


Toliau seka tamsesnis ir ryškesnis Bright/Clear Spring tipas, kuriam savo įtaką primetė žiema. 





Žymūs žmonės: Tyra Banks, Beyonce Knowles, Mila Kunis, Heather Graham, Emilie de Ravin, Juliann Hough, Vanessa Williams, Emma Watson. 
Oda: porceliano, šviesi dramblio kaulo, persikinė,bronzinė, šilta tamsiai ruda, rudai juoda.
Plaukai : auksinė ruda nuo vidutinio tamsumo iki tamsios, rudai juodi, galimi raudoni pustoniai, arba labai ryški, intensyvi auksinė blondinė.
Akys: turkio mėlyna, žalia, topazo. 



Labiausiai tinkamos spalvos: clear red, hot turquoise, ink black, lime green, hot pink, mint, coral, periwinkle, violet, bright teal blue, bright warm green, bright yellow, yellow green, navy, off white.
Antrinės spalvos: true red, blue red, hor turquoise, royald blue, emerald green, black - kai dėvina toliau nuo veido. 
Neutralios: rudai juoda, juoda, camel.
Netinkamos spalvos: dusty blues, muddy browns, tans and beiges. Vengti tamsių, murzinų ir blyškių spalvų. 





Daugiau derinių rasite Pinterest.

    Ar neapsisuko dar galva nuo spalvų įvairovės? Kaip atskirti šiuos tris tipus tarpusavyje. Light Spring spalvos yra pačios šviesiausios pavasario spalvų rate. Šioms spalvoms suteikus daugiau intensyvumo ir šiltumo gauname Warm Spring tipą (rudens įtaka), o jei pasireiškia žiema, gauname ryškesnes ir mažiau prislopintas spalvas - čia Bright Spring tipas.





    Kiek daug spalvų, net sukasi galva. Jokiu būdu šio spalvų suskirstymo nereikia priimti kategoriškai, tai tik rekomendacinio pobūdžio lengvas pokalbis apie mergaitiškus dalykus. Dažnai pasitaiko, kad moteris per savo gyvenimą kelis kartis pakeičia savo spalvinį kaloritą. O žvaigždės dar dažniau. Žiūrėk, vieną dieną ji brunetė, o kitą jau blondinė. Todėl būna, kad viena įžymybė priskiriama ne vienam tipui. Kaip išsiaiškinti, kas jums tinka? Dėliokite pliusiukus prie kiekvieno tinkančio aprašymo ar spalvos ir vadovaukitės intuicija. Gal būt savo garderobui atrasite naujų spalvų. 
    Kitam kartui, įrašas apie šaltąjį vasaros tipą. 

Jurgita

3 komentarai:

  1. Atsakymai
    1. ačiū:) bus ir daugiau, kitą savaitę pasirodys vasaros kaloritas, vėliau ruduo ir žiema:)

      Panaikinti
  2. pasimečiau-radau neatitikimų.Apie pavasario tipą pirmiau rašote, jog netinka šviesiai raudoni plaukai,paskui jau tinka. Rašote, kad netinka pilka,o vėliau-tinka(šilta pilka), netinka taip pat ir juoda, o paskui randu ir juodą,įvardintą kaip tinkančią...

    AtsakytiPanaikinti