2015 m. kovo 11 d., trečiadienis

Faerie organic mineralinis makiažo pagrindas - fėjų dulkės ant jūsų veido

    


     Svajokime tyliai, svajokime garsiai. O jei norai nesipildo, užrašykite ant lapelio ir padėkite po pagalve. Gal suveiks :) Juk dantukų fėja palieka dolerį vaikučiams. Tai gi vat, džiaugiuosi, jog mano norų sąrašas pamažu pildosi ir dėlioju viena po kitos varneles prie įgyvendintų norų. Bet tuo pačiu juodraštyje dėlioju naują sąrašą - "Noriu išbandyti", kuriame rikiuojasi dar šiame bloge neminėti vardai.  Bet iškart perspėju, šis sąrašas skirtas tik man vienai, juk reikia palikti bent truputį intrigos.
    Taigi taigi. Tikriausiai turiu silpnybę mineralinei kosmetikai. Jei gaminys nėra pseudo mineralinis ir kaina ne kosminė, iškart kyla didžiulis noras išbandyti. Taip nutiko ir su "Faerie Organic" kosmetika. Šį vardą prieš kelis mėnesius pastebėjau Alionos bloge "Lithuanian Beauty Blog" ir nuo to karto niekaip negalėjau išmesti iš galvos. 
     Pasirodo, "Faerie Organic" dar visai neseniai gyvuojantis ženklas kosmetikos rinkoje, sukurtas tik 2007 metais amerikietės visažistės Erin Mincks. Dažniausiai natūralių priemonių atsiradimą lemia sveikesnių priemonių poreikis, tačiau Erin teko skaudi patirtis. Jos abu tėvai mirė nuo vėžio, o tai paskatino karštai domėtis natūralia gyvensena. Moteris tiki, kad vėžys bei kitos modernaus pasaulio ligos yra sukeliamos naudojant kenksmingus produktus, todėl jos tikslu tapo gydančių produktų paieška. Atlikusi daugybę kosmetikos tyrimų Erin pati pradėjo gaminti kosmetiką namuose sau, savo šeimai bei draugams. Išaugus užsakymų kiekiui atsirado ir verslo idėja. Šiuo metu be mineralinės kosmetikos (pudros, šešėliai, skaistalai, blakstienų tušas, lūpdažiai), šis ženklas gali pasiūlyti ir veido priežiūros liniją sausai, normaliai, riebiai, aknės kankinamai odai.  
Nuotrauka iš http://www.faerieorganic.com/#!mineral-makeup/ce9f
     Nesigilinsiu apie kremus ir tonikus, bet pakalbėsiu vien tik apie mineralinę kosmetiką ir jos ypatumus. Arba kodėl verta rinktis "Faerie Organic"? Gamintojas nurodo, kad jų sukurta kosmetika tinka net ir jautriausiai aknės kankinamai odai, nekemša veido porų. Pati pudra savaime turi priešuždegiminių savybių: sumažina nedidelius paraudimus, sudirgimus. Net patys dermatologai rekomenduoja naudoti šią kosmetiką. O kaip gi kitaip. Draugiška sudėtis nekelia grėsmės pakenkti savo odai. Juk sudėtyje vien tik 100 proc. natūralūs ingredientai, jokio talko, naftos produktų, bismuto oksichlorido, konservantų, dažų.

Nuotrauka iš http://www.faerieorganic.com/#!foundations/cpl5

     Kaip visada renkantis sau tinkamiausią atspalvį gali kilti didelis galvos skausmas, nes "Faerie Organic" siūlo mums rinktis net iš 17 skirtingų spalvų (pvz. "LaMav" turi tik 4 spalvas). O kai perki internetu ir net nėra jokios galimybės realiai pasibandyti ant savęs, tokiam atvejui skirti makiažo pagrindų mėginukai. Tinkamo atspalvio pasirinkimas yra neabejotinai sudėtinga užduotis, todėl niekada neperku makiažo pagrindo nepasibandžiusi. Tai yra priežastis, kodėl vis dar nesu prisilietusi prie "Uogos uogos" pudrų. Nes pasidažiusi jų pudra prekybos centre galiu atrodyti visiškai kitaip natūraliame apšvietime. O mėginukuose visada miltelių būna tiek, kad pakaktų bent keturiems kartams ir galėtum įvertinti savo veidą skirtingose aplinkose. Fėjų kompanija siūlo penkis skirtingus mėginukų rinkinius šviesiai, vidutinio šviesumo, medaus atspalvio, tamsiai ir labai tamsiai odai.





     Turiu šviesią odą, iš patirties jau žinau, kad man geriausiai tiktų light, fairly light arba fair honey atspalvis, todėl pasirinkau pirmąjį rinkinį, o du šviesiausius atspalvius daviau išbandyti Laurai. Ji jau spėjo pasidalinti savo nuomone čia. Kiekviename rinkinyje yra penki skirtingi atspalviai, jie skiriasi savo spalva bei šiltu arba šaltu pustoniu. Už didesnę kainą galima rinktis rinkinius su papildomais kosmetikos mėginukais: atitinkamo atspalvio maskuokliu (mano atveju Fair), skaistalais, bronzine pudra bei matizuojančia pudra. Jei neturite tinkamo šepetėlio - irgi ne bėda. Taip pat yra atskiras rinkinys su mini kabuki šepetėliu kartu. Labai patogu. Išbandžiau savo turimus tris atspalvius ir supratau, jog man labiausiai tinkamas Fairly Light (šviesiai odai su neutraliu atspalviu), nes Light atspalvis yra per daug geltonas mano veidui, o Fair Honey per šviesi spalva. 

     Ir štai sausio mėnesį pas mane atkeliavo jau pilna pakuotė "Faerie Organic" mineralinio makiažo pagrindo. Dar paminėsiu vieną labai svarbią šios kosmetikos ypatybę, jos būna dviejų skirtingų formulių:

  • airbrush finish -  tai labai lengvo maskavimo pudra su švelniu švytinčiu užbaigimu, netiks riebiai odai. Labai gerai tinka brandžiai odai, nes suteikia sveiko blizgesio ir nesukrenta į raukšleles;
  • maximum coverage finish - tai vidutinio maskavimo pudra su pusiau matiniu/matiniu užbaigimu, geriausiai tinkama riebesnei veido odai.
     Pasirinkau didesnio maskavimo pudrą, nes turiu strazdanų, apgamų, tai norėjau, kad visa tai mažiau kristų į akis. Žemiau pateikiu savo nuotraukas, kaip atrodau su šiuo makiažo pagrindu. Kairėje mano veidas yra paruoštas makiažui, tai yra oda patepta drėkinančiu veido kremu. O dešinėje, jau su mineraliniu makiažo pagrindu. Paakiams bei spuogams ant smakro paslėpti naudojau mineralinį maskuotuką. Na ir antakius dar pasiryškinau su "ZUII" antakių pieštuku.


    Iš nuotraukų akivaizdu, jog makiažo pagrindas suvienodina mano veido odos spalvą, nebesimato paraudimo ant nosies bei nebe taip pastebimi spuogai. Tiesa, natūralios sudėties pudros niekada neturi didelio maskavimo, todėl jei jums reikia daug ką slėpti, teks pasižvalgyti į kitas priemones, kurios gaminamos su sintetiniais ingredientais. Tačiau natūralios išvaizdos mėgėjoms bus kaip tik, nes pudra veidą padengia plonu ir natūraliai atrodančiu makiažo sluoksniu. Geriausiai tam tinka kabuki tipo šepetėliai. Nors pasirinkau didesnio maskavimo pudrą, tačiau veidas tikrai neatrodo nenatūraliai matiniu. Kadangi turiu riebaluotis linkusią odą, tai visuomet privalau naudoti užbaigiamąsias pudras. Be šios pudros mano kakta jau po kelių valandų pasidengia nepageidaujamu blizgesiu, o naudojant tinkama išvaizda išlieka dvigubai ilgiau. Netgi geriau nei su "Everyday Minerals" pudromis. Kas labai džiugina, makiažas ant veido išlieka visą dieną, todėl nereikia bėgti į vonios kambarėlį "atsišviežinti". Pudra nekemša porų, tačiau visgi tai sausas produktas ir gali paryškinti šerpetojančią veido odą. Todėl rekomenduoju pasirūpinti reguliariu veido šveitimu bei prieš makiažą visada naudoti drėkinantį kremą. Jeigu net tai nepadeda, galima pačiai pasigaminti skystą makiažo pagrindą. Tiesiog tereikia pudros miltelius sumaišyti su kremu ir tepti ant veido. O jei tingite žaisti kiekvieną sykį, siūlau pirma veidą tepti kokiu lengvu tonuojančiu ar BB kremu ir ant viršaus naudoti birią pudrą. 
    Žinoma, vienas iš didžiausių šios kosmetikos pliusų yra jos draugiška sudėtis. Jos ingredientų sąrašą sudaro žėrutis, titano dioksidas, cinko oksidas, borono nitridas, geležies oksidas, (gali būti ultramarino).

  • Žėrutis (Mica) - natūralus gamtinis mineralas, turinti šviesos atspindėjimo savybių. Žėrutis gali sukurti minkštesnės ir švelnesnės odos išvaizdą, sumažina smulkias raukšleles. Žėrutis gali būti permatomas, blizgus arba matinis.
  • Titano dioksidas - natūralus mineralas, kuris suteikia apsaugą nuo UVA ir UVB spindulių (SPF 15). Kadangi titano dioksidas yra nepermatomas, jis suteikia maskavimo efektą pudroms. Taip pat turi priešuždegiminių savybių, kurios mažina paraudimus ir sudirgimus, kas itin svarbu aknės kamuojamai odai. Nano dalelių pavidalu nenaudojamas.
  • Cinko oksidas - taip  pat natūralus mineralas su SPF, kuris irgi suteikia maskavimo bei pagerina pudros sukibimą su oda. Turi priešuždegiminių savybių. Nano dalelių pavidalu nenaudojamas.
  • Borono nitritas - brangus gamtinis mineralas. Sakoma, jog turi antibakterinių savybių, todėl naudingas spuoguotai odai. Suteikia SPF apsaugą, pageriną makiažo laikymąsi, sumažina raukšleles.
  • Geležies oksidai yra natūralūs matiniai mineraliniai nepermatomi pigmentai. Jie naudojami sukurti skirtingas pudrų spalvas.
  • Ultramarinas - natūralus mėlynas pigmentas. Gamintojas nurodo, jog naudoja saugų odai ir išgrynintą mineralą. 

     Vienintelis dalykas, kuris man nepatiko, tai nelabai patogi pakuotė. Indelis neturi apsauginio dangtelio, kuris uždengtų skylutes (žiūrėkite į pirmą nuotrauką). Dėl šios priežasties pudra labiau tinkama laikyti namuose negu nešiotis rankinėje, nes smarkiai rizikuosite visur pribarstyti miltelių. 
     Ir dar noriu trumpai aptarti skaistalų bei bronzinės pudros mėginukus.


     Kadangi nuotraukose spalvos visada atrodo blankesnės, tai dažiausi ryškiau negu reikia. Tiesą sakant, paskui iškart ėjau valytis veidą, nes makiažas atrodė daugiau nei rėksmingai ryškus, bet tinkamas skaistalų ir bronzinės pudros kiekis tiesiog nesimatytų nuotraukose. 


     Skaistalai "True Blush" yra labai pigmentuoti, todėl reikia atsargiai pakabinti labai nedidelį miltelių kiekį, nes labai lengva padauginti. "True Blush" yra rožinės spalvos su žėrinčiomis auksinėmis dalelėmis, todėl panašus į koralinį atspalvį. Ant odos sklaidosi pakankamai gerai. O vat bronzinė pudra "Mis Summer Bronzer" ypač super duper pigmentuota. Stengiausi pakabinti kuo mažesnį kiekį, bet vis tiek šepetėlis ant mano veido brėžė ryškų dryžį. Gaila, bet bronzantas lengvai nesisklaido ant odos. Pirmą kartą brėždama liniją po skruostu nepataikiau ir net įnirtingai sklaidydama su šepetėliu nesugebėjau ištaisyti savo klaidos. Todėl siūlau su šia priemone elgtis itin atsargiai. Bronzantas yra šilto rudo atspalvio su spindinčiomis auksinėmis dalelėmis, todėl bus tinkamas veidui norint suteikti šiek tiek įdegio, bet visiškai netinka veido kontūravimui. Veido kontūravimui geriausiai tinka matiniai šalto ar neutralaus atspalvio bronzantai. 
    O štai ir straipsnio pabaiga. Aš labai mėgstu mineralinę kosmetiką, nes ji ne tik pagaminta iš natūralių ir nekenksmingų mineralų, bet ir paprasta naudoti. Pradėjusi naudoti birius mineralinius makiažo pagrindus nebesinori žiūrėti į skystas pudras ir baimintis dėl netolygiai padengto veido. Ji ilgaamžė, nes yra sauso pavidalo bei labai plačiai pritaikoma. Pvz., skaistalus galima naudoti kaip akių šešėlius ar ant lūpų. Deja, Fėjų kosmetikos nerasite Lietuvoje, įsigyti galima tik perkant internetu ir siunčiantis iš JAV, kas be ko, dar papildomai sumokėsite už siuntimo išlaidas, todėl pudra yra brangesnė nei kitų gamintojų. Bet kaina tikrai bus pigesnė nei prabangi "LaMav" ar "Inika" kosmetika. Nepaisant to, "Faerie Organic" yra dar viena dėmesio verta kosmetikos priemonė, kurią jums rekomenduoju. Pati mielai naudočiau ir vėl, bet šiuo metu savo eilės aptarti laukia dar du mineralinės kosmetikos gamintojai.
    Tikiuosi jums patiko apžvalga:)


Jurgita

17 komentarų:

  1. Mineralinis makiazo pagrindas yra visiska naujiena mano kosmetineje. Pripazinsiu, kad veidas atrodo nuostabiai! Bet erzina, kad palietus veida rankomis toje vietoje makiazas nusivalo. Ar cia makiazo pagrindo problema, ar as siaip kazko nezinau? Gal reikia ta makiaza kazkap uzfiksuoti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū:) man neteko susidurti, kad makiažo pagrindas nusivalytų vien tik nuo prisilietimo.... juk kasdien tiek kartų liečiu veidą. Manau, kad problema slypi padengimo technikoje. Biriu makiažo pagrindu reikia ne pudruoti veidą, o sukamaisiais judesiais tarsi įtrinti į odą. Todėl tam geriausiai tinka kabuki tipo šepetėliai, o ne platūs minkšti pudros šepetėliai, kurie labiau tinkami makiažo fiksavimui. Jei oda sausa, užbaigiamoji fiksuojanti pudra nėra privaloma, nes pagrindas ir taip gerai laikysis, bei jei oda labiau riebi, tada taip, matinį efektą turinčios užbaigiamosios pudros yra privalomos. Bet jei ir tas negelbėja, tuomet arba nekokybiškas gaminys, arba netinkama formulė veidui. Esu bandžiusi Everyday Minerals, LaMav, o šios pudros laikosi gerai ant veido:)

      Panaikinti
    2. Reiskia reikes bandyti labiau ja "isukti" i oda. Man tai pirmas toks produktas, del to neturiu su kuo palyginti. Ir nezinau kas kaltas: mano nemoksiskumas ja naudotis ar pudros kokybe :)

      Panaikinti
  2. Kur galima isigyti siu priemoniu Lietuvoje?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Deja deja, Lietuvoje šia kosmetika niekas neprekiauja, o gaila. Siunčiausi internetu tiesiai iš gamintojo.

      Panaikinti
  3. Kiek laiko naudoji šitą pudrą? Jokių odos reakcijų?

    Klausiu todėl, kad paprastai natūralaus ultramarino akmens dėl jo brangumo kosmetikos gamintojai nenaudoja. Dauguma deda susintetintą ir būtent dėl alerginių reakcijų jį išima iš sudėčių. Kadangi man ši medžiaga yra aštrus klausimas, iškart pastebėjau sudėtyje ir nustebau dėl drąsių dermatologų rekomendacijų, nors pripažįstu, kad pudra dengia gerai ir gražiai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Naudoju apie mėnesį ir nepastebėjau jokių spuogelių ar pan.:) Tiesa, šiuo metu mano smakras išbertas, tačiau prieš mėnesines visada jų sulaukiu.
      Dėl ultramarimo... Pateikiu gamintojo žodžius "-Ultramarine Blue is a natural vivid blue mineral pigment that has been processed and purified to be safe for skin." O kiek jis sveikas, priklauso nuo gamintojo sąžinės. Žinoma, visi apie save gražiai rašo, bet neužtikau neigiamų atsiliepimų, o visur akcentuojama, jog padeda aknės kankinamai odai.
      Beje, Džolita, atsimindama man padarytą paslaugą, galiu duot pasibandyt šios pudros, juk mūsų odos atspalvis labai panašus:) taip pat galiu pridėti ir Fair Honey mėginuką, kuris pas mane likęs:)

      Panaikinti
  4. ačiū labai, bet ir labai norėdama negalėčiau jos bandyti, kadangi esu alergiška ultramarinui, todėl ir priekabiauju taip prie sudėčių :)

    neabejoju nė vienu ultramarino aprašymo žodžiu, jie kitaip net ir negalėtų - dėti neaiškios kokybės pigmentą, užterštą ar su priemaišomis, tiesiog taip, kaip jie kritikuoja tą patį liziną, esantį „Everyday Minerals“ pudrose, taip ir jų ingredientas gali būti ne visiems tinkamas.

    labai tikiuosi, kad Tau tiks!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. gerai, jog pati nesu alergiška (tfu tfu tfu), daug paprasčiau. Dėl "Everyday minerals", senesnė versija man rodos buvo be lizino, tik nelabai seniai pasirodė atnaujinta formulė su šiuo ingredientu, ir užsienio blogerės tuo tikrai nesužavėtos. Namuose turiu pusę pakuotės, tik nepamenu ar pirkau per senosios likučių išpardavimą, ar jau naujoji. Surasti minimalios sudėties pudrą tikrai sunku, galbūt tik "Alima Pure" ir "Lily Lolo" gryniausios pagal sudėtį (kiek nagrinėjausi", "Inika" su "Bellapiere" irgi su ultramarinu, kitose net bismuto oksichorido dedama.

      Panaikinti
  5. Laba diena, o galut zinote ar galima isigyti siu priemoniu Airijoje? Jei ne, is kur imanoma atsisiusti? Aciu :) Beje, patiko straipsnis man :)

    https://www.youtube.com/channel/UCHK88Fk0UplQv4N8gjtnMXw/videos

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū:) ši kosmetika pardavinėjama tik internetu. Pirkti galima tiesiai iš gamintojo puslapio www.faerieorganic.com, yra vokiečių internetinė parduotuvė http://www.keinplunder.de/shop-keinplunder.html, čia viskas rašoma tik vokiečių kalba, bet įmanoma susigaudyti, kiek naršiau internete, čia pigiausiai galima parsisiųsti. Nežinau kokie mokesčiai Airijoje ir pan, todėl nepatarsiu kas naudingiau, ar iš gamintojo siųstis ar iš Europos. Geriausia žinoma, turėti kokią draugę Jav, kuri pagelbėtų

      Panaikinti
  6. ėmiau ir spontaniškai prisisakiau visokių gėrių iš Faerie Organics. Vėl taupyti atostogoms nesiseka :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Įdomu ką užsisakėte:) Tikiuosi bus verta:)

      Panaikinti
    2. Užsisakiau light/medium sample kit ir pora blushų. Su mineraline pudra jau anksčiau bandžiau susidraugauti, bet nusprendusi, kad man per daug sudėtinga ją gražiai nuguldyti ant veido odos, likau prie skystos. :) Visgi šis įrašas paskatino pabandyti birią pudrą iš naujo, tad žiūrėsiu, kas bus :)

      Faerie mėginukus jau gavau, išbandžiau namie ir dabar galvoju, kad gal būsiu prašovusi su rinkinuko pasirinkimu. Po žiemos mano oda būna ypač išbalusi, nors pagal viską turėčiau atitikti antrąjį odos atspalvį. Kita vertus, netrukus turėtų pasirodyti saulė ir nors kiek atgavus "normalią spalvą" man turėtų geriausiai tikti fairly light ir light atspalviai. O gal aš tiesiog bet daug pudros uždėjau ant veido, todėl ji man gavosi per tamsi? Nežinau. Savaitgalį, kai turėsiu daugiau laiko ryte, pabandysiu normaliai pasidažyti ir gal net bloge pasidalinsiu įrašu ;)

      Panaikinti
    3. Hmmm, gal labai šviesios odos esate? aš pirkau Light kit, nes žinojau, jog Medium man jau per tamsios spalvos, Light spalva yra į geltonumą labai, Fairly Light man pats tas žiemai, bet vasarai bus per šviesi, todėl naudoju kol galiu:) patys šviesiausi Porcelain ir Fair - atidaviau Laurai. Pas mane liko Fair Honey, galiu padovanoti, taip pat galiu Fairly Light įberti pabandymui:)

      Panaikinti