2014 m. gruodžio 14 d., sekmadienis

Medus veido valymui ? Taip, tai egzistuoja

Nuotrauka : http://j-ai-dit-oui.com/wp-content/uploads/2013/10/masque-au-miel-visage-1.jpg


      Turėdama gerus du kilogramus natūralaus medaus namuose ėmiau galvoti, ką su juo galima būtų padaryti. Medus pažeistoms lūpoms, medus veido kaukėms, medus kūnui, medus plaukams plauti ! Ar jūs bent įsivaizduojate, kiek su juo galima nuveikti ?

      Tačiau šiandien papasakosiu apie kur kas neįprastesnį medaus panaudojimo būdą, kurio pati asmeniškai aš nebandžiau, bet tuoj pat suskubau ieškoti įspūdžių, patarimų, kurių negailėjo įvairūs grožio puslapiai. Įvairiuose užsienio portaluose straipsnių tikrai netrūksta. Čia kalbėsiu tik apie natūralų medų, kadangi apie dirbtinį net kalbėti bijočiau. Aš nežinau, ko ten pridėta ! :)

      Tikrasis medus, kaip jau žinote, yra turtingas savo sudėtimi : jame galima rasti visą spektrą įvairiausių vitaminų, mikroelementų, aminorūgščių, probiotikų, antioksidantų ir visokių kitokių gėrių. Medus odą minkština bei saugo, o sugebėdamas greitai prasiskverbti pro odą, dar ir puikiai ją maitina. Be viso to pasižymi ir gydančiomis savybėmis.

      Taigi, kokia nauda iš veido prausimo medumi ?
  • Medus švelniai nuvalo nešvarumus nesutrikdydamas ir neišbalansuodamas natūralaus odos gaminamo sebumo ;
  • Antibakterinės ir probiotinės medaus savybės apsaugo odą nuo aknės bei gydo pačią odą ;
  • Idealus jautriai odai, o tinka visiems odos tipams ;
  • Subalansuoja riebią odą, o sausą drėkina.

      Kaip medumi prausti veidą ?

      Pirmas dalykas, kurį reikia žinoti, yra tai, kad medus nenuvalys makiažo, tad nenaudokite jo vietoje makiažo valiklio. Tai priemonė PO :) Šį natūralų prausiklį galima naudoti tiek ryte, tiek vakare. Pakabinkite maždaug pusantro arbatinio šaukštelio medaus ir paimkite jį švariomis rankomis. Jeigu reikia, pašildykite tarp pirštų, o malonesnei konsistencijai gauti galite įmaišyti dar keletą lašų vandens. Iškart švelniai įmasažuokite veidą, šiltu vandeniu galite nuplauti iškart arba palikti 10 minučių ir nuprausti po to. Leiskite veidui nudžiūti. Jį dar papildomai galite nupurkšti gėlių vandeniu ar nuvalyti toniku. 

! Mažas priminimas : jeigu esate alergiška medui, nepraktikuokite šio metodo. Taip pat prieš bandydamos pirmiausiai išbandykite ant švarios nedidelio ploto odos (medus niekada nebus toks pats, kadangi bitės renka žiedadulkes iš įvairių gėlių, tad niekada nežinai, kam gali pasireikšti alergija), stebėkite reakciją paros bėgyje. Veido prausimas medumi yra sužavėjęs nemažai merginų, tačiau prieš tai būtina įvertinti organizmo reakciją. 

    Na, o jeigu šis keistas būdas jūsų nesužavėjo arba jam dar negalėtumėte pasiryžti, pasilepinkite bent jau medaus kaukėmis !


Kaukė pavargusiai, streso kamuojamai odai :   
  • Žalio kaušinio trynys ;
  • 1 didelis šaukštas medaus ;
  • 1/2 didelio šaukšto citrinos sulčių ;
  • 1 didelis šauktas natūralaus jogurto/grietinės.
Visi komponentai sumaišomi iki vientisos masės, o kaukė užtepama ant veido penkiolikai minučių.
      
Papilkėjusiai odai : 
  • 1/2 puodelio karšto vandens ;
  • 1/3 puodelio avižų dribsnių (siūlau smulkiau sumaltus) ;
  • 2 dideli šaukštai medaus ;
  • 2 dideli šaukštai natūralaus jogurto ;
  • Kiaušinio trynys (pasirinktinai).
Avižų dribsnius užpilkite karštu vandeniu ir truputį palaukite, kol jie išbrinks. Po to sudėkite kitus ingridientus. Kaukę laikykite apie 15 minučių ir nuplaukite drugnu vandeniu.

Medaus kaukė sausai odai :
  • 1 didelis šaukštas medaus ;
  • 1 didelis šaukštas rožių hidrolato.
Sumaišome ir palaikome maždaug 15 minučių.


      Štai kiek ir dar tikrai daug kitokių receptų galite išmėginti. Medus karališkas, žinomas jau nuo Kleopatros laikų, tad naudokimės šia gėrybe ne tik iš vidaus, bet ir iš išorės !
Laura

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą