2014 m. gruodžio 11 d., ketvirtadienis

LaMav drėkinamasis veido kremas su hialuronu

'''Dvidešimties metų moteris turi tokį veidą, kokiu ją apdovanojo gamta, trisdešimties – veidą, kurį ji susikūrė pati, keturiasdešimties – veidą, kokio ji nusipelnė."
Coco Chanel

    Kad ir kaip nenorėtume ar norėtume, tačiau veidas yra mūsų vizitinė kortelė, ne tik parodo amžių, sveikatą, bet jame atsispindi ir gyvenimo būdas. Jei mylėjom save, prižiūrėjom - tai ilgiau galėsime džiaugtis odos skaistumu ir jaunyste.  Vienas iš jaunatviškos odos paslapčių yra odos drėkinimas. Drėkinti, drėkinti ir dar kartą drėkinti. Nesvarbu ar jūsų oda sausa, ar riebi, ar dehidratuota, ar brandi, ar už lango žydi pienės ar mirguliuoja kalėdinės  lemputės. Būtent vasara ir žiema intensyviausiai skriaudžia mūsų veidus: vasarą kepina saulė, o žiemą šaltis ir temperatūrų skirtumas kankina odą.
    Tik pradėjus šildymo sezoną iškart pajutau pirmuosius pagalbos šauksmus. Nors turiu mišrią veido odą  ir visiems jau spėjau paniurzgėti apie besiriebaluojančią T veido zoną, žiemą papildomai prisideda dar vienas "džiaugsmelis" - šerpetojanti oda ant žandų.  Nors rankos jau pačios tiesiasi link maitinančio kremo, tačiau, šiukštu, nevalia pamiršti ir drėkinimo. Galbūt daugeliu atveju odos riebalavimasis atsiranda būtent dėl drėgmės trūkumo. Kol tu ignoruoji odos poreikius, ji pati sumąsto spręsti šią problemą savaip ir uždega žalią šviesą riebalinėms liaukoms, o tada  atsiranda puiki terpė kauptis bakterijoms, kemšasi poros, inkštirai, spuogai... Todėl drėkinti odą BŪTINA. Skirtumas tik tas, kad žiemą drėkinantį kremą rekomenduojama naudoti vakare kaip naktinį (drėgmė traukia šaltį, tad rizikuojat nušalti veiduką), o vasarą kaip dieninį. 
    Dar visai neseniai išspaudžiau paskutinius lašus ir pabaigiau savo turimą kremą. Apie "LaMav" kosmetiką jau esu ne kartą kalbėjusi, visa jų produktų linija yra orientuota spręsti sausos, jautrios, brandžios, pavargusios odos problemas. Taip pat rekomenduojama dehidratuotai, į raukšles linkusiai, blizgesį praradusiai odai. Kadangi drėgmės trūkumas yra mano veido odos silpniausia vieta, todėl visuomet stengiuosi rinktis intensyviai drėkinančius kremus. Tąkart mano dėmesį patraukė drėkinantis "LaMav" kremas su hialuronu. Dar ir dabar mane stebina gausi ingredientų sudėtis. Australų kompanija pasistengė surinkti natūralių medžiagų puokštę ir pakuotėje užrakinti jaunystės receptą. Kaip teigia pats gamintojas, poveikis toks:
  • intensyviai drėkina odą. Ji tampa sveika, spindinti ir švytinti;
  • stiprina odos drėgmės barjerą;
  • ramina, minkština ir mažina paraudimą;
  • atgaivina ir tonizuoja  pavargusią, įsitempusią odą;
  • apsaugo nuo laisvųjų radikalų, kovoja su ankstyvais senėjimo požymiais.
Sudėtis:
*Sertifikuoti ekologiški ingredientai
*Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice; *Rosa Damascena (Rose) Distillate; *Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil; Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Sodium Stearoyl Lactylate; Sodium Levulinate; Sodium Anisate; *Argania Spinosa (Argan) Oil; *Butyrospermum Parkii (Shea) Butter; *Glycerin (Vegetable); Hydrolyzed Milk Proteins; Bisabolol; Sodium Hyaluronate; *Camellia Sinensis (Green Tea) Extract; *Euterpe Oleracea (Acai) Pulp Oil; Hydrolyzed Wheat Protein; Glyceryl Caprylate; Cassia Alata Leaf Extract; *Calophyllum Inophyllum (Tamanu) Nut Oil, Vigna Aconitifolia Extract; Sodium PCA; Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract; *Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil; Tocopheryl Acetate (Vitamin E – plant derived); Essential Oils of *Cananga Odorata (Ylang Ylang), *Chamomilla Recutita (Matricaria) and *Citrus Aurantium ssp Amara (Neroli).

    Nekomentuosiu kiekvieno ingrediento, nes apžvalga bus labai ilga ir nuobodi. Tiesiog trumpai paminėsiu kelias išskirtines sudedamąsias dalis, o jei pageidaujate pilno sąrašo - pasiskaitykite čia. Pirmiausia analizuojant sudėtį verta atkreipti dėmesį į pirmas išvardintas medžiagas, nes jos sudaro kremo "pagrindą". Džiugu, kad pirmasis ingredientas yra ne vanduo (kaip dažniausiai pasitaiko), bet alavijo sultys, kuris yra natūralus drėkiklis. Damaskinių rožių hidrolatas yra odos gaiviklis, tonikas, pasižymi raminančiomis savybėmis bei stiprina kremų poveikį. Simondsijų aliejus drėkina, minkština odą, išlygina ją, atstato sebumą, turi priešuždegiminių savybių. Argano, sviestmedžio (taukmedžio), nakvišų, puiklapių, ramunėlių aliejus mes jau pažįstame. Bisabololas ramina, mažina paraudimą, suteikia odai švelnumo. Kiti, egzotiškesni ingredientai:

  • Acai uogų aliejus - minkštiklis, kondicionuoja odą; 
  • Kasijos lapų ekstraktas - apsaugo DNR nuo UVA ir UVB spindulių, palaiko natūralią ląstelių veiklą, pasižymi antibakteriniu poveikiu;
  • Vigna Aconitifolia extract - kondicionuoja odą;
  • Kanangos aliejus - minkštiklis;
  • ir žinoma hialuronas - natūralus drėkiklis, dar kitaip vadinamas jaunystės eliksyru. Įprastai jis randamas žmogaus organizme, tačiau su amžiumi ir netinkamu gyvenimo būdu šios medžiagos gamyba mažėja ir mes pamatome senėjimo požymius. Pagrindinė hialurono savybė yra sugerti ir išlaikyti vandenį, tai didina odos atsparumą aplinkos poveikiui, atitolina raukšlių susidarymą. 
    O dabar pastebėjimai naudojimo metu. Nors rekomenduojamas labiau sausai ir dehidratuotai veido odai, tačiau sudėtyje yra sebumą balansuojančių medžiagų, todėl turėtų tikti ir mišrios odos turėtojoms. Tačiau jei turite riebią ar itin riebią veido odą, gal geriau rinktis kitokį produktą. Kremas įprastos konsistencijos, baltos spalvos. Pardavinėjamas uždarose pakuotėse su dozatoriumi. Viena vertus, gerai, kad kremas apsaugotas nuo aplinkos poveikio neperšviečiamoje pakuotėje, nėra sąlyčio su oru, tačiau dėl tų pačių priežasčių neįmanoma įžiūrėti likučio kiekio. Pats pirmasis mano pastebėjimas buvo, kad dar neteko matyti taip greit susigeriančio kremo. Kilo retorinis klausimas: ar tai kremo savybė ar mano oda tokia "išalkusi"? Kvapas neįkyrus, tiesą sakant, net negaliu prisiminti koks kvapas, tad jautrių nosyčių savininkės drąsiai galite rinktis. Savo darbą kremas garantuotai atlieka. Pasitepus kremu oda atrodo tokia drėgna ir "pilna". Jokių šerpetojančių vietelių nebuvo, tačiau vasaros sezonu jų niekada ir neturėjau, o kremukas pasibaigė tik pradėjus šildymo sezoną (dabar naudoju VIVI kompanijos kremą, žiūrėsim kokie bus rezultatai). Deja, neteko vėl atlikti odos tyrimo su odos analizatoriumi, todėl negaliu palyginti rezultatų kokia mano oda buvo pavasarį, kai dar nenaudojau šio kremo, ir dabar. 50 ml pakuotės man pakako maždaug penkiems mėnesiams kremu tepant tik veido odą (kažkaip gaila buvo per greitai sunaudoti). O kalbant apie trūkumus.... Eeeee... Tikriausiai paminėčiau kremo kainą. Mokėti 155 Lt sugebės ne visos. Jeigu ne akcija, pati irgi nebūčiau pirkusi. Tačiau jei galite tai sau leisti, rekomenduoju išbandyti.


Jurgita




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą