2014 m. kovo 24 d., pirmadienis

Stresas sėkmingai užkandžiauja jūsų grožiu

                                                                                                                    *Teksto nuotrauka yra ne autorės nuosavybė

Stresas dievina jūsų odą ir plaukus

      Šiuolaikiniam žmogui matyt nelemta nepažinti streso. Dalį kaltės turėtų prisiimti greitas gyvenimo tempas, kitą dalį - įvairios nesėkmės ir panašiai. Bėda ta, kad jis niokoja ne tik mūsų vidinę savijautą, bet ir išorinį grožį. Specialistai skiria trumpalaikį ir ilgalaikį streso rūšis. Turint omenyje, kiek kartų per dieną mes patiriame baimių, trumpalaikis stresas netrunka išsivystyti į ilgalaikį. Tebūnie tai nerimas, bloga nuotaika, mažos baimės, nepasitenkinimas ir nusivylimas, bet viskas prasideda būtent čia.
      Jeigu jaučiate nuolatinę įtampą ar sergate depresija ir esate nepatenkinta savo atspindžiu veidrodyje - greičiausiai tai streso darbas. Ši emocinė būsena yra susijusi su jūsų oda labiau, nei jūs galvojate. Įsivaizduokite egzaminą ar patį rimčiausią darbo pokalbį. Dažniausiai jūs išbąlate ar paraudonuojate, o jūsų odą dengiantys plaukeliai tiesiog piestu pasistoja. Taigi, smegenys ir oda čia labai geri draugai. 
      Mokslo jau yra įrodyta, jog šis santykis nėra atsitiktinis. Dažnai stresuojantys ar nuolat patiriantys nerimą žmonės dažniau susiduria su įvairiomis dermatologinėmis patologijomis, tarkime, seborėjiniu dermatitu ar kitomis nemaloniomis ligomis. Japonijoje žemės drebėjimai (o tai tikrai nemaloni situacija) sietini su didėjančiu skaičiumi gyventojų, susergančių atopiniu dermatitu. 
      Toks emocinis nerimas gali sukelti ne tik rimtas ligas, bet ir kitokius nemalonius pokyčius tiek veido, tiek kūno odoje. Šiandien 80% moterų sakosi turinčios jautrią odą. Šiuo atveju jautri oda ne ligota (vos 10% visos populiacijos kenčia nuo odos ligų), o sukelianti kitokių nepatogumų.
      Įsivaizduokite, jog turite sausą odą ir pastebite, jog ji dar labiau sausėja, trūkinėja, glemba. Jeigu tuo metu patiriate daug streso, tai gali būti jo padarinys. Kuomet jokie kremai nebepadeda, verta pagalvoti, kaip gyvenate šiuo metu. Ir priešingai, jeigu jūsų oda riebi, tokiu atveju veidas gali pradėti skirti dar daugiau sebumo. O tada jūsų veidas pasigražina raudonomis "minomis". 
      Jeigu veide matote ne tik spuogelius ar suglebusią odą, bet ir pamėlusius paakius - greičiausiai ir čia kaltas stresas. Be to, nuolat stresuojant, anksčiau ar vėliau, tai atsiliepia ir plaukams. Stresas bene pagrindinė plaukų slinkimo priežastis, jeigu tai nesusiję su vidiniais organizmo sutrikimais. 

Kaip kovoti?

      Gydyti reikia pradėti ne simptomus, o priežastį. Žinoma, jeigu tikrai žinote, jog visos problemos kilo dėl nervinės įtampos, baimių, nerimo ir viso kito "turto", kurį kasdien nešiojatės su savimi. Labai didelę klaidą daro moterys, pradedančios gydytis nuo vaistų, papildų, įvairių kremų ir panašiai. Vienintelis būdas kovoti su stresu yra stengtis jį įveikti. Įveikus stresą, įveiksite ir atsiradusius susirgimus.
      Geras receptas yra atsipalaidavimo pratimai, sportas, geras ir kokybiškas miegas bei mityba. Ir žinoma tai, ką jūs mėgstate labiausiai. Šalia viso gyvenimo šurmulio, turėkite veiklą, į kurią neįsileidžiate viso to streso. Mėgstama veikla, hobis iš tiesų neša geras emocijas. Gera nuotaika taip pat jums labai padėtų. Ne veltui optimistai ne tik rečiau serga, bet ir ilgiau gyvena! 
Laura

2 komentarai:

  1. O pesimistai ne kas kitas, o tik gerai informuoti optimistai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Milijonas tų pasakymų, kas tie optimistai ir kas tie pesimistai :) o mes pasirenkame, kas mums labiausiai tinka. Aš nesirinkčiau tokio pasakymo :)

      Panaikinti