2014 m. kovo 26 d., trečiadienis

Makiažas nešiojant akinius

                                                                                                         *Teksto nuotrauka yra ne autorės nuosavybė

      Tebūnie akiniai! Ir te nedrįsta niekas pasakyti, jog moterys, nešiojančios akinius, nėra gražios. Nors reikia pripažinti, jog akiniai turi šiokį tokį minusą - slepia akis. Taip, pačias gražiausias, mėlyniausias, žaliausias ir visokias kitokias akis. Teisingai pagal veido formą parinkti akiniai niekuomet nebjauros veido. Blogiausia, ką padarys, tai šiek tiek užgoš Jūsų žvilgsnį. 
      Jeigu Jūs nesiskiriate su akiniais ir vis dar jaučiatės kaip pilkos pelytės, šiame straipsnyje rasite labai paprastus patarimus, kaip teisingai padažyti ne tik akis, bet ir atlikti viso veido makiažą. Pradedam! 


Gudrybė numeris 1: akių makiažą deriname prie...stiklų! 



      Jeigu esi trumparegė, turi žinoti, jog tavo akinių stiklai optiškai sumažina akis, na, o jeigu esi toliaregė - atvirkščiai. Tavo akys optiškai atrodo didesnės, negu yra iš tikrųjų.



Gudrybė numeris 2: jokių pajuodusių paakių! 



      Akių makiažas - tai ne tik padažyti vokai ir blakstienos. Reikėtų pasirūpinti ir neretai pavargusiais, paakiais. Jeigu esu toliaregė, akiniai tik "padidins" šią probleminę vietą. Prieš dengiant veidą makiažo pagrindu, padenk paakius maskuokliu. Neapsiribok tik aiškiai apibrėžta paakių zona. Išsklaidyk korektorių teptuku šiek tiek aplink akių zoną. Taip sukursi tolygų perėjimą. Maskuokliai turi savybę atspindėti šviesą taip sukurdami švytėjimo efektą, todėl pavargusių paakių kaip nebūta! 



Gudrybė numeris 3: ilgai išliekantis akių pieštukas.



      Svarbu pasirinkti ne tik tinkamą pieštuko spalvą Jūsų akims, bet svarbu atkreipti dėmesį ir į tai, kad priemonė būtų ilgai išliekanti. Nesvarbu, nešiojate akinius ar ne, nusitrynęs ir vokus išterliojęs makiažas niekada nebuvo gražus pažiūrėti, o po akiniais toks išblukimas sukurs dar ir pavargusių akių efektą.

      Jeigu esi trumparegė, venk tamsių spalvų pravedimų. Šviesių pastelinių, spindinčių spalvų pieštuku apvestos akys optiškai jas padidins. Lengvai išsklaidyk tiek viršutinį pravedimą. Apatinio ryškinti nerekomenduojama, nes tiek viršutinis, tiek apatinis pravedimas kartu vizualiai mažina akis. 
      Jeigu esi toliaregė, stenkis, kad makiažas būtų saikingas, minimalistinis. Tau taip pat tiks patamsinti išorinį akies kamputį! 


Gudrybė numeris 4: apimtį didinantis blakstienų tušas.



      Jeigu galite pasigirti natūraliai ilgomis blakstienomis, visai nebūtina jas ilginti dar labiau, juolab, nešiojant akinius. Esu mačiusi merginų, tikrąja to žodžio prasme gigantiškomis blakstienomis. Tokiu atveju ir akinius būtų nepatogu nešioti. 

      Tikriausiai sutiksite, kad nepadažytos blakstienos "atima" bent pusę veido grožio (pasisekė toms, kurios ir be tušo jaučiasi ryškios!). Kad išvengtumėte blakstienų ir akinių susidūrimo mikčiojant, rinkitės apimtį didinantį tušą bei parieskite blakstienas. 


Gudrybė numeris 5: nepamirškite antakių!



      Antakiai gražiai įrėmina veidą, o kad šis būtų dar išraiškingesnis - paryškinkite juos (tik, žinoma, su saiku). Naudokite antakių šešėlius ir teptuką kirstu kampučiu. Po antakiais galite patepti šiek tiek švytinčios kūno spalvos pudros ar baltų šešėlių. Tai bus paskutinis akcentas švytinčiam žvilgsniui sukurti.



Gudrybė numeris 6: skruostikauliai, kur jūs? 



      Reta mergina gali pasigirti ryškia skruostų linija. Kad Jūsų veido neužgoštų vien tik akiniai, švelniai paryškinkite skruostų liniją.



Gudrybė numeris 7: lūpos!



      Čia galioja ta pati visiems žinoma taisyklė: ryškios akys - kuklios lūpos ir atvirkščiai. Kadangi akiniai kiek prigesina akių makiažą ir iš, tarkime, neryškaus jis tampa dar blankesniu - nebijokite nors ryškesnių lūpų.



      Taigi, kaip dabar matote, svarbiausias akcentas turėtų būti dedamas akims, paakiams ir antakiams - žodžiu, visai zonai aplink akis. Kaip ir minėjau, akiniai kiek nublankina Jūsų akis, todėl nebijokite ieškoti drąsesnių spalvinių sprendimų. Tik nepamirškite visko derinti tiek prie akių spalvos, tiek prie akinių rėmelių. Dauguma moterų renkasi minimalistinius vienos ar kelių spalvų rėmelius, tačiau pasirinkus spalvotus - makiažas visgi turi būti kuklesnis. 

      Geros dienos, akiniuotos gražuolės!
Laura

3 komentarai:

  1. Man atrodo, kad svarbiausia geri lęšiai .. Ir tik tada jau grožis. Juk svarbiausia sveikatą žiūrėti..

    AtsakytiPanaikinti
  2. Faiva aciu uz nuoroda, kaip tik ieskojau spalvotu lesiu!
    o kai reiks akiniu butinai pritaikysiu straipsnio gudrybes, gal jos tiktu ir prie saules akiniu

    AtsakytiPanaikinti