2014 m. vasario 28 d., penktadienis

Mano pirmoji mineralinė pudra: Uoga Uoga naujovė!


      Mineralinė kosmetika darosi vis populiaresnė ir vis labiau žinomesnė. Nors tai anaiptol nėra naujovė kosmetikos industrijoje, tačiau turėjo praeiti nemažai laiko, kol toks perliukas įsitvirtins šioje rinkoje. Būtent dėl to dabar vis dažniau ir dažniau girdime mineralų žodį. Bet kas gi tie mineralai? Paprastai kalbant tai gamtinė žaliava, gaunama iš Žemės gelmių. Jų įvairovė nepaprastai plati, o vertė itin didelė. Prie dažniausiai kosmetikoje sutinkamų mineralų galima priskirti žėrutį (mica), titano dioksidą (titanium dioxide), cinko oksidą (zinc oxide), magnio steariną (magnesium stearate) ir taip toliau. Daugelis šių ir kitų gamtinių mineralų ne tik apsaugo mūsų odą nuo kenksmingų UV spindulių, bet ir gydo ją. Šį darbą atlieka patys mineralai, praturtindami Jūsų odą naudingosiomis medžiagomis. Tai ypač aktualu probleminės odos savininkėms. Tokią kosmetiką Jums rekomenduotų netgi dermatologai (žinoma, tie, kurie nėra prisiekę vaistinių gerbėjai).
      Kalbant apie mineralinę pudrą, reikia paminėti, jog ji tinka visiems odos tipams. Tinka netgi toms, kurių oda ypač jautri. Gaminant pudrą, mineralai yra taip smulkiai sumalami, jog patekę ant odos jie neužkemša porų. Tai visiškai sumažina spuogelių atsiradimo tikimybę ir nesutrikdo normalaus odos kvėpavimo proceso. Dėl savo lengvos tekstūros, pudra itin lengvai paskirstoma šepetėliu ir atrodo ypač natūraliai. Kadangi nemaža dalis mineralų puikiai atspindi šviesą, sukuriamas ir lygaus veido efektas. Reguliariai naudojant mineralinį makiažo pagrindą, oda tampa lygesnė, švelnesnė ir netgi sveikesnė.
     Bet ar visada? Čia reikėtų paminėti didžiuosius kosmetikos gamintojus, kurie nevengia manipuliuoti žodeliu "mineralai". Kai kurių jų gaminamų mineralinių pudrų sudėtys tiesiog raudonuoja nuo kenksmingų arba odą alergizuojančių, kemšančių ingredientų. Būtent dėl to rekomenduotina ne tik skaityti sudėtis, bet ir atsižvelgti į patį gamintoją. Tam, kad gaminys vadintųsi natūraliu, užtenka vos kelių natūralių ingredientų ir kai kurios kompanijos tuo sąmoningai žaidžia.  
      Aš gavau progą išbandyti Uoga Uoga naujovę - natūralią mineralinę pudrą. Mano pasirinkta spalva yra pati šviesiausia iš rausvo atspalvio pudrų ir jos pavadinimas yra "Kas ta sakura". Iš tiesų tai yra pati pirma mano mineralinė pudra. Mano veido oda šiuo metu sausa, netgi pleiskanojanti, todėl prieš tepant pudrą mano atveju tiesiog būtina gerai tonizuoti ir sudrėkinti odą. Pasitepus drėkinančiu kremu, būtina palaukti, kol šis gerai įsigers, ir tik tuomet jau galima dengti veidą pudra: sukamaisiais judesiais paimame šepetėliu šiek tiek produkto, nubraukiame perteklių ir trinktelime šepetėlį į kietą pagrindą, kad nuo jo nukristų visas likęs nenubrauktas perteklius ir liktų tik mineralų dulkelės. Veidą taip pat dengiame sukamaisiais judesiais. Taigi, po tokių procedūrų jau galiu parašyti savo tvirtus įspūdžius apie šį gaminį:
  • produktas nepaprastai lengvos tekstūros, todėl dengiasi labai lengvai;
  • nepalieka kaukės efekto ir atrodo labai natūraliai;
  • maskuoja nedidelius odos paraudimus, tačiau spuogelių nemaskuoja. Šis darbas patikėtas Uoga Uoga maskuotukams;
  • akivaizdžiai išlygina veido odą;
  • suteikia matiškumo;
  • visiškai nekemša porų;
  • nesausina odos, neišryškina problemiškai pleiskanojančių vietų;
  • laikosi visą dieną;
  • oda atrodo sveika ir švytinti (ne žėrinti, o tiesiog sveikai švytinti);
  • gali būti sluoksniuojama ryškesniam rezultatui gauti.
      Be visų klasikinių ingredientų, kuriuos rasite ant pakuotės dugno, pudra yra praturtinta gintaru. Gintaras ypatingai vertinamas dėl savo gydomųjų, raminamųjų ir antioksidacinių savybių. Naudojamas kosmetikoje jis lygina odos paviršių, drėkina ją, minkština ir saugo. Taip pat jis sutraukia poras ir gerina kitų medžiagų įsisavinimą per odą. 
      Šią, kaip ir visas kitas natūralias mineralines pudras, galima maišyti su drėkinamuoju kremu. Taip gausime skystą makiažo pagrindą. Gamintojai pabrėžia, kad norint naudoti šią pudrą skystu pavidalu, reikėtų pasirinkti vienu tonu šviesesnę, negu Jūsų oda, spalvą, nes maišant su kremu spalva suintensyvėja. 
      Na, o užbaigimui pasakysiu tiek: tai pirmoji mano mineralinė pudra ir, ačiū Dievui, ji manęs nenuvylė! Iš tiesų rekomenduoju visoms. Uoga Uoga merginos sukūrė itin plačią spalvų gamą, todėl sau tinkamą spalvą ras kiekviena. Net ir pati pati šviesiausia (taip, aš!). Be kita ko, ne tik pudrą galite išbandyti. Yra sukurti maskuotukai bei skaistalai skruostams pagyvinti. Šiaip ar taip, rašau dešimtuką! Pasmalsauti galite čia.

Kaina: 65,90 Lt
Laura

5 komentarai:

  1. Labai įdomi apžvalga, net neabejoju, kad ši "Uoga Uoga" mineralinė pudra susilauks daug gerbėjų! Būtų labai įdomu šiame bloge išvysti šios "Uoga Uoga" ir Jurgitos aprašytos "Everyday Minerals" mineralinių pudrų palyginimą!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dėkoju, Živile. Nors lyginamųjų straipsnių mes nerašome, bet Jurgita parašys čia komentarą, kai tik išbandys. Aš asmeniškai nesu bandžiusi EM, todėl palyginti negaliu, bet Jurgitai esu šiek tiek davusi Uoga Uoga pudros. Tad išbandžiusi ji galės parašyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tai vat, išbandžiau ir aš šią pudrą. Kadangi Laura naudoja patį šviesiausią atspalvį, o aš esu tamsesnė, tai bandymus buvau pasilikusi savaitgaliui, kad negąsdinčiau žmonių savo pabalusiu veidu:)) Bet žinokite, kaip aš nustebau, kad net pats šviesiausias atspalvis man nebuvo per šviesus, tik kad šaltas rausvas tonas nelabai tiko (renkuosi neutralaus ar smėlio atspalvio pudras). Iškart kyla klausimas, ar pudra tikrai gali taip stipriai prisitaikyti prie veido odos, ar ji tokia neryški. Tą galima išsiaiškinti tik pabandžius daugiau pudros atspalvių, bet gaila Uogos neturi mėginukų. Palyginimui, gretimi EM pudros atspalviai ant odos pakankamai stipriai skiriasi. Dėl matiškumo, Uogų pudra lyg ir ilgiau išlaiko veido matiškumą nei EM matte formulė, kai jau po keturių valandų kakta pradeda blizgėti. Tačiau negalėčiau pasakyti kuri yra geresnė, tam man reikėtų gauti kitą pudros atspalvį (mąstau apie šviesią pudrą su gelsvu atspalviu), bet pilną pakuotę pirkti šiek tiek baugu. Tuo labiau, kad indelyje pudrų atspalviai nė vienas nebuvo panašus į mano turimą Light Neutral (lyginau vietoje pudras), vienintelis būdas yra rinktis spalvą salelėse.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Puiki pudra ir skaistalai :) naudoju ir džiaugiuosi :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, aš kone kiekvieną dieną (priklausomai nuo laisvo laiko rytais prieš išeinant) naudoju ir labai labai džiaugiuosi :) puikus ir vykęs produktas! Džiugu, kad ir Jums patiko :)

      Panaikinti