2014 m. vasario 27 d., ketvirtadienis

Natūralus blakstienų tušas "Sante Perfect Definition"


   Atsakykite brangios mūsų blogo skaitytojos, be kokios dekoratyvinės kosmetikos priemonės negalėtumėte  išsiversti? Tikriausiai 99 proc. jūsų, tame tarpe ir aš, atsakytumėte, jog blakstienų tušas ir yra ta ,,must have" priemonė mūsų kosmetinėje. Sakoma, jog akys yra sielos veidrodis, todėl ilgos, tankios ir ryškios blakstienos padaro žvilgsnį gilesnį, išraiškingesnį, kai kuriais atvejais paslaptingesnį. O kur dar flirto menas...:)
   Jau seniai norėjau išbandyti natūralų blakstienų tušą, tačiau ilgai tai atidėliojau, nes buvau prisiklausiusi tokių neigiamų atsiliepimų kaip neryškiai padažomos blakstienos, neatsparus ir pan. Tačiau  atsiradus galimybei įsigyti galiausiai ryžausi išbandymams. Kadangi esu tipiškų lietuviškų bruožų mergina, tai yra šviesesnio gymio, pelenų spalvos plaukais (vadinamoji ,,ash blond"), melsvai pilkomis akimis, todėl mano blakstienų galiukai yra šviesūs ir atrodo trumpesnės nei yra ištikrųjų. Galiu džiaugtis pakankamai ilgomis ir riestomis blakstienomis. Todėl einant į naujo tušo žvalgybas visuomet dairausi į tuos, kurie sukuria tankesnių blakstienų efektą.     
    Šį kartą teko lankytis ,,Biotekos" parduotuvėlėje, kurioje mano akis užkliuvo už ,,Sante Perfect Definition" blakstienų tušo, kuris, kitaip nei dauguma natūralių tušų, turi plastikinį šepetėlį (o tokius aš ypač mėgtu). Taip pat gamintojas pateikęs labai viliojantį prekės aprašymą: ,, blakstienų tušas ne tik suteikia įspūdingos apimties, bet ir kruopščiai atskiria, kiekvieną blakstieną. Stilingas plastikinis šepetėlis su plonyčiais guminiais šėreliais užtikrina tankias, subtiliai pabrėžtas blakstienas. Su 100 proc. natūraliais pigmentais.". Vilioja ar ne?:) Žinoma, pasidomėjau ir gaminio sudėtimi, kurią pateikiu žemiau.

INCI: Aqua (Water), Alcohol, Stearic Acid, Glycerin, Cera Alba (Beeswax), Sorbitol, Algin, Potassium Cetyl Phosphate, Stearyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Xanthan Gum, Hydrogenated Palm Glycerides, Parfum (Essential Oils), Tocopherol, Helianthus Annuus Hybrid Oil,  Acacia Senegal Gum, Lycium Barbarum Fruit Extract, Linalool, CI 77499.


    Vokiečių gamintojas "Sante" užsiima natūralių kosmetikos produktų gamyba. Tą įrodo ir ant gaminių pakuočių esantys žymėjimai:


"BDIH" Vokietijos kosmetikos gamintojų įkurtas griežtas sertifikavimo standartas. Šis sertifikatas rodo, kad bent 60 proc. visos gamintojo produkcijos turi būti ekologiška. Taip pat rodo, kad kosmetikoje yra tik natūralūs produktai,  draudžiama naudoti genetiškai modifikuotas žaliavas, sintetinius kvapus ir dažiklius, silikonus, naftos produktus ir kt. 


"NaTrue" - dar vienas kosmetikos standartas, kuris turi tris sertifikavimo lygius priklausomai nuo natūralių sudedamųjų dalių kiekio.  Draudžiama naudoti sintetinius kvapus ir dažiklius, naftos bei  silikoninius priedus ir kt.




      Kadangi šį blakstienų tušą jau išbandžiau, galiu su jumis pasidalinti savo pastebėjimais:

  • pasikartosiu, produkto sudėtis yra ,,draugiška", tai reiškia, kad dominuoja natūralūs ir ekologiški ingredientai, draudžiamos genetiškai modifikuotos žaliavos, sintetiniai kvapai ir dažikliai, naftos ir silikoniniai priedai. Taip pat keliami reikalavimai gamybos proceso saugumui ir t.t. Dėl to šį tušą gali naudoti ir jautrių akių savininkės;
  • taip pat "BDIH" ir "NaTrue" stardartai yra prieš bandymus su gyvūnais;
  • blakstienų tušas turi plastikinį šepetėlį, kurio pagalba blakstienos padažomos jų nesulipdant. Būtent dėl to ir mėgstu tokio tipo šepetėlis, nes jausmas buna toks, lyg blakstienos šukuojamos;
  • atidarius pakuotės dangtelį nosį pasiekia malonus, gal netgi saldus, tačiau neįkyrus  kvapas (kiek prisimenu visi blakstienų tušai smirdėdavo);
  • pačio tušo konsistencija skystesnė nei įprastų sintetinių, todėl blakstienos padengiamos plonu sluoksniu be gumuliukų;


  • blakstienos, padažytos vienu-dviem sluoksniais tušo atrodo natūraliai, išraiškingesniam žvilgsniui sukurti reikia blakstienas padengti daugiau tušo sluoksnių. Kaip atrodo mano blakstienos, padažytos šiuo tušu, matysite įdėtose nuotraukose. 

  • dažniausiai dauguma merginų skundžiasi, kad natūralūs tušai neatsparūs ir greitai nutrupa, tačiau pasidažiusi šiuo tušu ryte,  blakstienos atrodė lygiai taip pat ir vakare. Ant veido nebuvo jokių nutrupėjusio tušo dalelių. Tačiau rekomenduočiau lietaus pasisaugoti;
  • net ir padažytos keliais tušo sluoksniais blakstienos lieka minkštos ir lanksčios, palietus pirštais atrodo, jog jos išvis nebuvo padažytos. Įprastiniu tušu padažytos blakstienos būna kietos ir sustingusios, lyg ,,įrėmintos į tam tikrą poziciją". Tai gali būti minusas toms merginoms, kurios naudoja blakstienų rietiklius, nes nemanau, jog natūralus tušas sugebės išlaikyti užriestų blakstienų formą. Kadangi pati turiu natūraliai riestas blakstienas, šis minusas man yra neaktualus;
  • spalva labai pigmentuota. Tą pastebėjau vakare valydama akis makiažo valikliu. Kadangi šiuo metu naudoju emulsinį makiažo valiklį, kurį reikia švelniai įmasažuoti, tai po tokios procedūros atrodžiau kaip tikrų tikriausia panda! (Nuotraukos nesitikėkite!:D);
  • na, ir pabaigai, vienintelis mano pastebėtas minusas. Kad ir kaip gražiai skambėtų produkto pažadas sukurti dramatiškai tankias blakstienas, tikrai to nebus. Taip, blakstienos atrodo gražiai, tačiau iki ,,dramos'' tikrai trūksta.  
    Jei reikėtų rašyti galutinį blakstienų tušo įvertinimą pažymiui - duočiau 8 balų. 10 balų negaliu duoti iš principo, nes kol kas tai pirmasis mano išbandytas natūralus tušas. Bei dar vieną balą atimu todėl, kad padažytos blakstienos neatrodo tokios tankios, kaip tikėjausi.  Nepaisant įvertinimo, tai yra geras produktas kasdieniam naudojimui, tačiau šventinei progai reikėtų pasiieškoti kitos alternatyvos.
   P.S. Kai baigsiu naudoti šį tušą, papildysiu savo apžvalgą atsiliepimu, ar  produkto naudojimo pabaigoje visos tušo savybės nepakito.

Kaina: 44,00 Lt
Jurgita

2 komentarai:

  1. Turiu ir aš šitą tušą, gavau dovanų prieš keletą savaičių. Truputį vėliau aprašysiu savo atsiliepimus :) Jurgita, pabandykite Lauros aprašytą Dr. Hauschka tušą, tikrai neblogas natūralus tušas, kvepiantis rožėmis! :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Modesta, lauksime ir jūsų atsiliepimo:) Tikiuosi vėliau išbandyti ir Hauschkos tušą, o dabar dėl blogo įvairovės pasirinkau Sante, kuo daugiau skirtingų gaminių - tuo įdomiau:)

    AtsakytiPanaikinti