2014 m. vasario 27 d., ketvirtadienis

Dr. Hauschka lūpų dažai Novum


      Vargu ar rastume nuoširdžią natūralios kosmetikos gerbėją, kuri nežinotų Hauschka ženklo. Firma iš tiesų yra garsi ir plačiai žinoma dėl savo itin kokybiškos kosmetikos, kuri yra vadinama holistine. Tai tokia kosmetika, kuri padeda atkurti normalią mūsų odos pusiausvyrą.  Gamintojai ypatingą dėmesį skiria ne tik išskirtinei žaliavų kokybei, bet ir jų tarpusavio deriniams. Būtent tie nuostabūs deriniai mums ir duoda puikiausią rezultatą - šviežią, gyvą, prabangią kosmetiką, kuri pasiruošusi atkurti jūsų odos pusiausvyrą! 
      Savo pažintį su šiuo gamintoju pradėjau nuo tušo, tapusio mano metų atradimu ir vargu ar išvis nukonkuruojamu. Lūpų dažai - antras produktas, į kurį jau ilgai žvalgiausi. Ilgai, nes nebuvau lūpų dažų mylėtoja. Bet štai pagaliau jie guli mano kosmetinėje. Jeigu nuoširdžiai, dabar net nežinau, ką mėgstu labiau: ar tušą, ar lūpų dažus! 
      Pradėkime apvalgą nuo sudėties. Mano turima spalva vadinasi Nature Shimmer (04 numeris). Šie lūpų dažai susideda iš:

Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Rosa Canina Fruit Extract, Lanolin, Beeswax (Cera Alba), Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Argania Spinosa Kernel Oil, Mica, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Rosa Damascena Flower Extract, Anthyllis Vulneraria Extract, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Hydrogenated Jojoba Oil, Rosa Damascena Flower Wax, Fragrance (Parfum), Linalool*, Benzyl Benzoate*, Farnesol*, \Limonene*, Geraniol*, Benzyl Salicylate* Eugenol*, Lecithin, Carmine (CI 75470), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI77891).
* natūralių eterinių aliejų komponentai


      Labai aiškiai matosi, jog sudėtis turtinga komponentais, tarp jų dominuoja ir aliejai, kurie pasižymi maitinančiomis, drėkinančiomis ir apsaugančiomis savybėmis. Tai puiku ne tik žiemą, kai mūsų lūpos kenčia šalčius, bet ir vasarą, kuomet jas būtina apsaugoti nuo kenksmingų UV spindulių. Sudėjus šiuos ingredientus į vieną krūvą, gauname tikrai nuostabų gaminį. Pabandžiusi galiu drąsiai teigti, jog Novum lūpų dažai:

  • puikiai drėkina lūpas. Tai kažkas tarp lūpų dažų ir lūpų balzamo: ir pakankamai pigmentuota, ir pakankamai sudrėkinta;
  • yra patvarūs. Mane tai labai nustebino, nes, kaip žinia, natūralūs pigmentai nėra labai patvarūs. Testavau gerdama kakavą, valgydama ir net valydama dantis (na, tai iš tiesų skamba labai keistai, bet taip buvo!). Po to spalva truputį pabluko, bet antrą kartą pieštuku perbraukti per lūpas tikrai nereikėjo;
  • spalva ilgai išliekanti;
  • neišeina iš lūpų kontūro, tad visai nebūtina naudoti kontūro pieštuko;
  • nesubėga į raukšleles;
  • vos vienu potėpiu suteikia spalvą. Tai reiškia, jog nereikia braukyti per lūpas n kartų vien tam, kad apskritai pasidažytumei;
  • patogūs naudoti (produktas nei per daug gremėzdiškas, nei per daug smulkus);
  • labai maloniai kvepia. Tai man labai aktualu, nes labai nemėgstu to klasikinių lūpų dažų kvapo;
  • yra minkštos tekstūros, todėl dažymasis man labai malonus.
      Atrodo suminėjau viską. Reikia paminėti tik, kad mano turima Nature Shimmer spalva šiek tiek primena chameleoną. Priklausomai nuo apšvietimo ji bus arba tamsesnė, arba šviesesnė. Tiesa, spalvos intensyvumą galima reguliuoti dažant nuo vieno iki "kiek tik norisi" karto. Vieną kartą lengvai perbraukus lūpas gaunasi labai natūrali spalva. Kuo daugiau sluoksniuosi, tuo spalva intensyvės. Štai kaip ji atrodo dienos šviesoje ir vos vieną kartą perbraukus:


      Galiausiai galiu pasakyti tiek, jog gaminys tikrai manęs nenuvylė ir ateityje bus kartojamas. Tiesa, tikiuosi spalvų gama išsiplės ir tinkamą spalvą ras net ir reikliausia pirkėja. 
Šiuos ir kitų spalvų lūpų dažus galite įsigyti Bioteka parduotuvėje.


Kaina: 58,00 Lt
Laura

2 komentarai:

  1. Man Dr. Hauscha lūpų dažai kolkas mėgstamiausi. Jų kreminė nesausinanti tekstūra tiesiog paperka:) mano turimas atspalvis Novum 09 - vos regimas ant lūpų su rožiniu prieskoniu, dažnai naudoju net vietoj lūpų balzamo:) Beje, kaip visada - puikios iliustracijos!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū labai! Taip, lūpų dažai man ne veltui pasirodė kažkas tarp dažų ir..balzamo :))

    AtsakytiPanaikinti