2013 m. birželio 8 d., šeštadienis

Kvepiam kokosais



      Labas rytas! 
   
      Prisipažinsiu jums - esu didelė aliejų gerbėja, mėgėja ir mylėtoja. Tad šiandien sugalvojau jums papasakoti apie kokosų aliejų. Tikrą, nerafinuotą ir taip vadinamo šalto spaudimo. Kitokių ir nepirkit. Nepakliūnantys į šią kategoriją nėra tikri! 
       Taigi, visai neseniai įsigyjau kokosų aliejų. Jis kvepia. Labai skaniai kvepia. Tikrasis, kaip aš vadinu, kokosų aliejus turi būti tirštos, kietokos konsistencijos esant žemesniai temperatūrai, o vos prisilietus - tiesiog tirpti tarp pirštų. Jis neturi stipriai kvepėti. Kvapas švelnus, neįkyrus. Naudojamas jis daug kur. Ne tik maiste, bet manau tą jūs žinote. Tai nepakeičiamas odos ir plaukų "draugas". Kai kas dar sako, kad gali būti naudojamas net ir veido odai, bet aš kol kas nerizikuoju. 
      Tad kur ir kaip naudoti šį puikų egzotiškų kraštų aliejų? Visų pirma, odai. Atminkite, kad visi aliejai naudojami ant drėgnos odos, nes priešingu atveju jie sunkiau įsigeria. Vandeniu padengta oda sudaro aliejui palankesnias sąlygas. Ta pati taisyklė galioja ir plaukų kaukėms su aliejais. Plaukus būtinai sudrėkinkite vandeniu. Nedaug. Jie neturi varvėti. Tiesiog būti drėgni. O dar geresnė gudrybė yra aliejaus pašildymas, nes šiltas aliejus dar geriau ir giliau veikia. Nekiškite tik į mikrobangų kronelę - nelabai protingai skamba. Aš darau taip: prisipilu puodą karšto vandens iš krano ir tiesiog įmerkiu buteliuką. Aliejus savaime ištirpsta/sušyla. Ir kur mes baigėme? Taip, kokosų aliejus odai. Odą jis veikia labai teigiamai: lygina, drėkina, apsaugo (nuo saulės spinduliuotės). Labai maloni procedūra yra išlipus iš karšto dušo juo išsitepti odą. Bet tai daryti reikia dar nespėjus nudžiūti. Aliejus labai greitai įsigeria ir nepalieka riebios plėvelės. O tas kvapas...skaniausias už viską pasaulyje! Taip pat galite jį naudoti prieš ar po saulės vonių. Naudojamas prieš jis sukurs apsauginį sluoksnį, įdegsite lygiau ir įdegis laikysis ilgiau. Na, o po bus jau odos drėkinimui. Skaičiau, jog kokosų aliejus dar gali būti naudojamas masažui. Tad bėkite daryti kam nors kvapios staigmenos!
      O plaukams jis, kaip ir minėjau, taip pat labai patinka. Patinka, nes drėkina, patinka, nes kovoja su pleiskanom (tokiu atveju reikia tepti galvos odą), o taip pat patinka ir plaukų galiukams. Šito teigti negaliu, nes plaukų galiukams asmeniškai naudoju kitą atrastą turtą, bet jei sako, tai gal nemeluoja? :) 
      Ir pabaigai būtina žinoti: prieš tepant bet kokį aliejų ant odos - pabandykite ant mažo plotelio. Taip nustatysite, ar jums nealergizuoja odos, ar neberia, nes dažniausiai alerginė reakcija pasireiškia bėrimu. Užsikimšusios poros jau kitas dalykas. Tai neteisingai parinktas arba vartojamas aliejus. Tad būkite gražios ir kvapnios! 

Kaina: 5,98 Lt
Laura

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą