2018 m. rugsėjo 23 d., sekmadienis

Earth Science plaukų kaukė

 
 Tai viena internetinės parduotuvės iHerb itin giriama prekė. Tai "Earth Science" plaukų kaukė. Giria ją ir lietuvės, ir užsienietės, o pardavime dažnai galima išvysti "Out of stock". Pasitaikius progai, ir aš parsisinčiau į namus. Kas čia per stebuklas?
    Intensyviai drėkinanti plaukų kaukė. Liuks. Drėkinimo plaukams man visada trūksta. Pagal aprašymą tai kaukė arba gilaus poveikio kondicionierius. Kaip kam labiau patinka vadinti. Tinka sausiems arba normaliems plaukams. Giliai drėkinanti kaukė atstato sausus, dažymo pažeistus plaukus. Natūralus šilko proteinas padengia plauko paviršių taip jį sustiprindamas. Plaukai tampa minkšti, lengvai išsukuojami ir sudrėkinti. Priemonė nesulipina ir neapsunkina plaukų. Man tinka. Kaukę įsimetų į prekių krepšelį ir laukiu kol parkeliaus iš už Atlanto. 

INCI: Aqua, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Amodimethicone, Trideceth-12, Cetrimonium Chloride, Panthenol, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Cococ Nucifera (Coconut) Oil, Olea Europea (Olive) Oil, Hydrolized Silk Protein, Ethylhexylglycerin, Cetyl Esters, Citric Acid, Potassium Sorbate, Phenoxyethanol, Fragance (Parfum).

Be parabenų, be sulfatų, draugiškas aplinkai, be gliuteino. 

     Na, medalio už sudėtį neduočiau. Visgi kai kurie ingredientai gali suerzinti jautrią galvos odą, bei man tikrai nepatinka silikonas. Internete radau info, jog jis saugus, bet silikonas yra silikonas, nebent jis mažesnis blogis nei kiti. Avokadų, kokoso ir alyvuogių aliejai - dedu pliusą. Žinoma, yra ir konservantų, bet jie pačiame sudėties gale, vadinasi, itin mažai. Nenoriu daugiau smulkintis prie sudėties. Jei esate užkietėjusi natūralistė, tada rekomenduoju plaukų priežiūrai naudoti tik šalto spaudimo nerafinuotus aliejus ar jų mišinius, už juos nieko geriau nerasite.
   Bet jei esate tinginė, tai yra nėra laiko bent valandą palaikyti kaukės ant plaukų ir visaip kitaip terliotis, belieka ieškotis gatavo produkto. Ši kaukė naudojama įprastai kaip ir  analogiškos priemonės. Ant išplautų plaukų naudoti nedidelį kiekį, ištepti plaukus ir palaikyti kelias minutes. Išskalauti. Viskas. Kaukė tiršta, baltos spalvos ir sunkiai nupasakojamo kvapo. Nežinau, kaip apibūdinti, nerandu panašių pavyzdžių. Tačiau neatbaidantis. Kitaip nei dauguma natūralių priemonių, kvapas išsilaiko ilgiau, išdžiuvus plaukams, dar galima užuosti kurį laiką. Priemonė koncentruota, todėl užtenka nedidelio kiekio ištepti plaukams. O dabar rezultatas. Faktas, jog plaukai tampa švelnesni, lengviau iššukuojami ir dailesni. Bet ne per daug glotnūs, nes tokiais atvejais mano ploni plaukai visiškai nebeturi jokios apimties ir jaučiuosi nekaip. Jau net skalaujant priemonę iš plaukų jaučiasi pasikeitimai. Šią kaukę aš naudojau vietoje plaukų kondicionieriaus arba kartu su dažytą spalvą saugančiais pigmentais. Girdėjau, jog tie pilkinantys šampūnai labai sausina plauką, tai man čia buvo alternatyva jiems.
    Rezultatu aš patenkinta, ypač kai norisi greito rezultato, tačiau norėčiau geresnės sudėties. Dabar baiginėju pakuotę ir mąstau ar dar pirkčiau. Galbūt taip, bet naudočiau extra atvejais. Darbar nusipirkau Jamaikos juodųjų ricinų aliejaus, prisiklausiau pagyrų, jog jis daug geresnis nei įprastas ricinų aliejus. Na pažiūrėsim.

Jurgita

5 komentarai: