2017 m. lapkričio 5 d., sekmadienis

Manilla hialurono rūgšties serumas


   Šį serumą buvau jau seniai nusižiūrėjusi. Mano laimei, pavyko įsigyti su nuolaida. Tai pirmas mano veido serumas apskritai. Esu girdėjusi, jog nuo 30 -ies (ar tai 28) metų veido priežiūros rutinai jau nebepakanka vieno kremo, reikalingas serumas, atskiras kremas paakiams. Gal ir tiesa, o gal tai tik dar vienas marketingo triukas. Tegu sprendžia kiekvienas sau.
    Nusprendusi įsigyti savo pirmąjį serumą, seniai pradėjau dairytis interneto pasiūloje. Atkreipiau dėmesį į "Manilla" prekės ženklą. Kodėl? Visų pirma, daug teigiamų atsiliepimų ir tarp paprastų pirkėjų ir tarp blogerių, antra - tai lietuviška natūrali kosmetika, o aš turiu norą susipažinti su susipažinti su visais Lietuvos natūralios ar ekologiškos kosmetikos gamintojais. Ir trečias pliusiukas, šiais metais parodoje "Rinkis prekę lietuvišką"  šis "Manillos" hialurono rūgšties serumas laimėjo aukso medalį ir tapo Lietuvos metu gaminiu. Tikrai nuostabu, tiesa, kai serumą pirkau, ta paroda dar nebuvo įvykusi. Žinoma, tai perkamiausias jų produktas.
    Kadangi medalininkas taip puikiai įvertintas, reikia kuo greičiau ir smulkiau viską papasakoti. O apkalbėti yra apie daug ką. Visų pirma, serumas tinka visiems odos  tipams, tačiau ypač svarbus dehidratuotai odai. Kadangi žinau, jog mano odai nuolat trūksta drėgmės, tai visuomet naudoju drėkinantį kremą, o šįkart išsirinkau ir pastiprinimą. Veido kaukėms ne visada lieka laiko, išskyrus savaitgalius, o nuolat naudoti serumą paprasčiau.
     Neįmanoma nepaminėti hialurono rūgšties - serumo super žvaigždės, be jos greičiausiai neišsiverstų dauguma jauninančių, stangrinančių kosmetikos priemonių. Hialurono rūgštis intensyviai ir giliai drėkina, lyginą odą, suteikia stangrumo, apimties, lygina smulkias raukšleles. Tai šių laikų grožio eliksyras. Paslaptis glūdi vienoje paprastoje, tačiau tuo pačiu metu nuostabioje savybėje. Hialurono molekulė pasižymi ypatingu vandens pritraukimu, viena molekulė sugeba išlaikyti iki 500 vandens molekulių. Štai iš kur tas išgirtasis drėkinimas. Taip pat ši medžiaga gali pasigirti odą atnaujinančiomis ir atkuriamosiosmis savybėmis. Smulkiau apie šią nuostabią rūgštį galite pasiskaityti čia.
    "Manilla" serume naudojamos dviejų rūšių hialurono molekulės - didelės ir labai mažos masės, kad būtų užtikrintas efektyviausias poveikis. Mažos molekulinės masės molekulės prasiskverbia į gilesnius odos sluoksnius, kuriuose vyksta kolageno ir elastano gamyba, ir padeda juos gaminti. O didelės molekulinės masės molekulės yra per didelės, kad prasiskverbtų pro odą, todėl lieka jos paviršiuje. Čia vyksta drėkinimas, nes pritraukiama drėgmė, o taip pat susidaro apsauginis barjeras.
    Hialurono rūgštis ne vienintelė naudinga medžiaga. Visi pažįstame alaviją, jo sultys taip pat puikiai drėkina. Taip pat sutraukia išsiplėtusias poras. Augalinis glicerinas - dar vienas drėkiklis, kuris kartu lygina odą, padeda išvengti senėjimo požymių atsiradimo. Vitaminas C skatina kolageno gamybą, kuris padeda odą išlikti stangria. Pantenolis drėkina, minkština, stangrina, turi priešuždegiminių savybių.

Sudėtis: vanduo, alavijo sultys, augalinis glicerinas, hialurono rūgštis (mažos ir didelės molekulinės masės ), vitaminas C, pantenolis (pro-vitaminas B5), citrinos rūgštis, natūralūs konservantai - benzilo alkoholis ir dehidroacto rūgštis.

      Apie šį serumą palankiai atsiliepė ir "Kosmetikos DNR". Pasiskaityti galite čia.
   Paėmus buteliuką į rankas iškart susidaro įspūdis, jog tai ne kažkokia "pigi" priemonė. Stiklinis buteliukas duoda solidumo, o pipetė - moteriško rafinuoto. Internete mačiau, jog pasikeitė pateikimas, pipetę pateikė sandarus dozatorius. Gal higieniškiau, patogiau, bet produktas neteko dalies savo auros. Pats serumas yra visiškai skaidrus tirštokas, sakyčiau, klampus skystis. Kvapas labai silpnas, tačiau įmanoma užuosti,"atsiduoda" tokia lyg ir drėgme. Jei užsimerkčiau, įsivaizduočiau augalo syvus, pavyzdžiui alavijo. Tepti reikia ant švarios odos. Aš visada odą apsipurškiu gėlių vandeniu, kad būtų geresnis efektas. Priemonė labai skalsi, užtenka kelių lašų veidui. 30 ml buteliuko, tepant veidą ryte ir vakare, man pakako 4 mėnesiams. Nors serumas tirštas, tačiau tepasi lengvai ir trumpai pamasažavus odą susigeria. Pradžioje odos paviršius būna lipnokas, bet tas pojūtis išnyksta. Laikau serumą šaldytuve, kaip rekomenduojama, todėl šaltis duoda papildomą malonų gaivinantį pojūtį. Kitų merginų komentaruose skaičiau, jog užtepus jaučiamas lengvas tempimo jausmas, tačiau aš visiškai tokio pojūčio nepatyriau.
    Iškart pasakysiu, jog serumai nėra įprastų kremų alternatyva, tai papildoma priemonė, todėl iškart po serumo reikia naudoti savo norimą kremą. Juk hialurono rūgštis turi iš kažkur paimti tą drėgmę, tegu tai būna kremas ar koks hidrolatas. Nes kitu atveju drėgmė bus paimama iš pačios odos ir bus sausinantis efektas.
    Ką aš pastebėjau naudodama šį serumą? Užsitepus veido oda atrodo skaistesnė, matomas lengvas švytėjimas. Svarbu, jog tai ne riebus blizgėjimas. Pojučiai malonūs. Kai paliečiu savo veidą, atrodo, jog jis lyg ir pilnesnis, stangresnis. Oda akivaizdžiai sudrėkinta, nėra jokių sausumo ar šerpetojimo užuominų. Naudoju sausą mineralinį makiažo pagrindą, todėl tenka nuolat rūpintis geru drėkinimu, nes tokios priemonės tik paryškina išsausėjusias zonas.
    Neseniai mačiau, jog "Manilla" sukūrė dar vieną hialurono rūgšties serumą, tik naujiena turi dar daugiau hialurono savo sudėtyje. Naujasis 3 proc. serumas įvardijamas kaip lengvesnė alternatyva, rekomenduojama naudoti rytais, tinka prieš makiažo atlikimą, suteikia matiškumo. Mane tai labai sudomino, norėčiau išbandyti. Nors manasis "senasis" 2 proc. serumas dabar įvardijamas kaip labiau vakarinė priemonė, nes tirštesnis, tačiau man tinka ir ryte. Net ir prieš makiažą.
    Gavosi visai ilgas įrašas, bet kalbėti buvo apie ką. Turbūt visi jau suprato, jog aš serumui sakau didelį TAIP. Gerai pagalvojus nerandu jokių minusų. Aišku priemonė turi atitinkamą kainą, bet tikiuosi ateityje vėl įsigyti vieną arba kitą serumo variantą, o gal kai ką ir daugiau, nes "Manilla" turi įdomių priemonių.

Jurgita



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą