2017 m. sausio 25 d., trečiadienis

Itališka Oro Di Spello kosmetika (Sample Size)


    Itališkos kosmetikos dar nebandžiau, todėl buvo labai smalsu pamėginti. Šiuos keturis skirtingus mėginukus gavau iš vienos vaistinės akcijos metu. Trumpai pamėginsiu pristatyti patį gamintoją.
   Oro di Spello - dermokosmetikos priemonės iš Italijos (įkurta 1989). Žinoma, Italija visada didžiavosi savo alyvuogių aliejumi, todėl ir šioje kosmetikoje jis atlieka superžvaigždės rolę bei jam talkininkauja ir kiti ekologiški aukščiausios kokybės ingredientai. Alyvuogių aliejus  - tai labai daug naudingų savybių turinti natūrali medžiaga. Gaminamos priemonės visiškai saugios - jos gali būti naudojamos net itin jautriai odai, sergant dermatitu ir kitomis odos ligomis. Gaminant „Oro di Spello" dermokosmetiką, griežtai laikomasi visų reikalavimų - nenaudojamos uždraustos medžiagos, sudėtyje nėra GMO (genetiškai modifikuotų organizmų), nenaudojama jonizuojanti spinduliuotė. Priemonės nėra testuojamos su gyvūnais. Priemonių gamyba neturi neigiamo poveikio aplinkai.
   Ekologiškų "Oro di Spello" biokosmetikos priemonių grynumą patvirtina AIAB (Italijos Ekologinio Žemės Ūkio Asociacijos) garantas ir ICEA (Etikos ir Aplinkos Sertifikavimo Instituto) sertifikatas.
     Aišku, visada kiekvienas stengiasi save parodyti iš geriausios pusės, todėl niekada pristatymuose neišgirsite tokių žodžių kaip "mums nesiseka tas ir tas, neįvykdome tokių ir tokių reikalavimų, mūsų minusai prieš kitas kompanijas tokie ir tokie..." Ir taip toliau. Aš visada šiek tiek skeptiškai žiūriu į tas pagiras, visi gudrūs pasigirti, o vat rezultatų nepaneigsi. Todėl pereinu prie mėginių įvertinimo.

Veido kremas nuo raukšlių


   Kadangi ant mėginių niekada nerasite informacijos, ką ta priemonė turi daryti, tai yra, drėkinti ar maitinti, atgaivinti odą ar tvarkyti kokias problemas. Pavadinimas sufleruoja, jog tai kremas nuo raukšlių. Šaunu (sarkastiškai), aš jau patenku į tą kategoriją kai verta pradėti naudoti pirmąjį kremą nuo raukšlių. Visa  kita teko susirasti internete. O radau štai ką.
   Kaip ir minėjau, kremas skirtas apaugoti veido ir kaklo odą nuo raukšlių atsiradimo bei sumažinti jau esamus senėjimo (kaip nemaloniai skamba) požymius. Odos maitinimas ir stangrinimas tam turėtų užkirsti kelią. Į pirmąsias kovos eiles prieš senėjimą išsirikiuoja vitaminas E ir sterolis, kuris randamas alyvuogių aliejaus sudėtyje. Šis kremas skirtas kovai su pirmaisiais senėjimo požymiais, todėl brandesnėms moterims kremas bus jau nebeefektyvus.
   Naudojimas: tam, kad būtų pasiektas maksimalus rezultatas, kremą reikia naudoti du kartus per dieną (ryte ir vakare). Masažuojančiais judesiais tepkite veidą ir kaklą.

INCI: Aqua, Caprylic/capric triglyceride, Hydrogenated vegetable glycerides, Glycerin, Dicaprylyl carbonate, Ethylhexyl stearate, Sorbitan stearate, Cetyl alcohol, Polyglyceryl-2 dipolyhydroxystearate, Lauryl glucoside, Glyceryl stearate, Butyrospermum parkii (Shea) butter)**, Coco-caprylate/ caprate [Coco caprylate/Caprate], Hexyldecyl laurate, Sesamum indicum (Sesame) seed oil**, Propylheptyl caprylate, Hexyldecanol, Olea europaea (Olive) fruit oil**, Helianthus annuus (Sunflower) seed oil**, Phenoxyethanol, Allantoin, Xanthan gum, Parfum [Fragrance], Sodium lauroyl glutamate, Cetearyl alcohol, Cetyl palmitate, cocoglycerides, Lactic acid,, Tocopheryl acetate, Tocopheryl acetate, Sodium dehydroacetate, ethylhexylglycerin, Tocopherol, Sodium phytate, Algae extract, Palmitoyl tripeptide-5, Dipeptide diaminobutyroyl benzylamide diacetate, Sodium Hyaluronate.

    Mėginėlyje randu 5 ml kremo, tai šiek tiek daugiau nei įprasta. Bet tuo geriau man. Pirmiausia, kas krito man į akis, tai sudėtis ant pakelio nesutampa su internete nurodyta sudėtimi, esminis skirtumas - saulėgrąžų ir alyvuogių aliejai rikiavosi po konservantų (anot internetinio šaltinio). Visa kita nelabai žymūs skirtumai, kurie, nemanau, kad smarkiai kažką keistų. Kremas visiškai baltas ir tirštas. Man labai patiko aromatas. Užuodžiau malonų neintensyvų augalinį-gėlinį kvapą. Lyg lengvas kvepalų dvelksmas, kuris, norėčiau, kad išsilaikytų kuo ilgiau. Kremas nėra itin riebus, sakyčiau išlaikytas saikingas maitininmas. Būtent dėl to priemonė nesunkiai susigeria į odą ir nepalieka jokios riebios plėvelės. Labai tinka naudoti vakaraisar šaltuoju sezonu. Kaina internete apie 28,70 eur už 50 ml, suprantama, kur matėte pigų priešraukšlinį kremą? Rodos, su raukšlėmis turėtų kovoti ne tik aktyvūs ingredientai, bet ir aukšta kaina.
    Įvertinimas: išteisinta. Aš būčiau visai nieko prieš už pilną pakuotę. Žinoma, apie raukšlių prevenciją dabar net neverta kalbėti, nes iš kelių mililitrų mėginuko to neįmanoma sužinoti. Sunaudojus visą pakuotę būtų galima padiskutuoti apie kremo efektyvumą.

Drėkinantis kūno aliejus



    Rašoma, jog aliejus tinkamas visų tipų odai, puikiai gaivina ir drėkina odą, suteikia jai švelnumo ir stangrumo. Su vitaminu E, todėl oda tampa minkšta ir elastinga.
   Naudojimas: tepti ant drėgnos odos ir švelniai įmasažuoti.

INCI: Ethylhexyl Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Dicaprylyl Carbonate, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Parfum, Oriza Sativa (Rice) Bran Oil, Tocopherol, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Hexyldecyl Laurate, Hexyldecanol.

   Mmmmm... Ir vėl tas malonus aromatas, tik čia intensyvesnis. Mielai norėčiau panašiai kvepiančių kvepalų ar kvapiojo aliejaus. Tai labai lengvos konsistencijos aliejus, vos ne kaip vandenukas. Todėl 2 ml mėginį sunaudojau iškart, nes dalis jo išsilaistė. Į odą susigeria pakankamai greit, čia juk aliejus, o ne kremas. Ir vėl kažkoks nesusipratimas su sudėtimi, internete vienas variantas, ant mėginio kitas. Galbūt tai skirtingos gaminimo serijos.
   Įvertinimas: nuteista. Nepaisant malonių emocijų naudojant aliejų, visgi nemanau, kad pirkčiau. Ar naudoti 100 proc. gryną nerafinuotą aliejų ar aliejus produktą, kuriame papildomai pridėta kitų medžiagų ir visokių funkcinių priedų? Manau, atsakymas akivaizdus.

Trigubo poveikio kūno kremas


   Sekantis mėginukas - trigubo poveikio kremas kūnui. Tik pažiūrėkit, išvengsite celiulito, strijų bei odos tonuso ir elastingumo praradimo. Oj oj, kiek daug stebuklingų koncentruotų aktyviųjų medžiagų: jonažolių, gebenių, centelių, asiūklių, ežiuolių, paprastojo kaštono ekstraktai, cistino rūgštis, kofeinas,guarana, L-karnitino kompleksas, ir, žinoma, dar šalto spaudimo alyvuogių aliejus. Aš esu pakankamai skeptiška, kuo daugiau apie produktą yra surašyta liaupsių, tuo mažiau tikiu stebuklingu poveikiu.

INCI: aqua/water, caprylic/capric triglyceride, ethylhexyl stearate, cetyl alcohol, cetearyl isononanoate, polysorbate 60, myristyl myristate, sorbitan stearate, butyrospermum partii (shea) butter, olea europea (olive) fruit oil, escin, centella asiatica leaf extract, echinacea angustifolia extract, hypericum perforatum extract, hedera helix (ivy) extract, equisetum arvense leaf extract, aesculus hippocastanum (horse chestnut) seed extract, caffeine, phenoxyethanol, myristyl laurate, propylene glycol, dimethicone, parfum/fragance, sodium dehydroacetate, ethylhexylglycerin, glycerin, microcrystalline cellulose, maltodextrin, sodium phytate, paullinia cupana seed extract, panthenol, carnitine, cysteic acid, marrubium vulgare extract, palmitoyl tripeptide-5, pantetheine sulfonate.
   8 ml mėginuke slepiasi baltas tirštos konsistencijos kremas. Žinoma, ir vėl tas malonus kvapas, tikriausiai visą liniją lydi šis aromatas. Aš tikrai už, juk kvapai gali įtakoti pojūčius. Kremo paskirtis - gerinti mūsų odos estetinį vaizdą. Būtų stebuklas, jei dėl tokio mini kiekio įvyktų kažkokie plika akimi regimi pokyčiai. Kitas dalykas, strijos bei celiulitas, per sudėtingas iššūkis kremui. Pirmiausia sportas ir mityba, o kremai labiau pabaigai. Nors kremas masažinis (kaip teigia pavadinimas), mano nuomone, produktas per greitai susigeria į odą. Reikia odą sąžiningai pamasažuoti, o čia tept, lept ir susigėrė. Ir paskutinis rimtas akmuo į gamintojų daržą. Nesistebiu, jei ekologiškose priemonėse randu konservantus fenoeksetanolį ar benzilo etanolį, tai dažnai sutinkamos medžiagos ir jos leistinos iki tam tikro procento, bet kodėl "aukštus ekologijos standartus" palaikanti gamintoja naudoja silikonus? Tai mane nemaloniai nustebino.
    Verdiktas: nuteista. Daugiau randu minusų nei pliusų, o tuo labiau nenoriu jokių silikonų ant savo odos.

Drėkinantis kremas po skutimosi


   Šis kremas po depiliacijos (gėda prisipažinti, nelabai supratau, tai vyrams ar moterims skirta priemonė) minkština ir drėkina odą dėl priešuždegiminių, švelninamųjų ir drėkinamųjų alyvuogių aliejaus savybių. Reguliariai naudojant turėtų apsaugoti odą nuo sukelto streso ir sulėtinti odos senėjimą.

INCI: aqua/water, caprylic/capric triglyceride, ethylhexyl stearate, propylene glycol, steareth-10, olea europae (olive) fruit oil, phenoxyethanol, glyceryl stearate, cetyl alcohol, peg-30 stearate, dimethicone, imidazolidinyl urea, allantoin, parfum/fragrance, bisabolol, carbomer, tocopheryl acetate, ethylhexylglycerin, sodium dehydroacetate, sodium hydroxyde, disodium edta, potassium sorbate, benzyl alcohol, lactic acid, tocopherol.

    Plėšdama 2 ml mėginką vėl tikėjausi pajusti tą nuostabų aromatą, bet ne... Šįkart kažkas naujo ir ne iš gerosios pusės. Kvapas bent jau man asmeniškai nebuvo malonus. Ką priminė? Hmm... Grybus????? Oj kaip aš nemėgstu tokių kvapų, gerai, kad greitai išsisklaido. Turbūt produktas priklauso kitai linijai, nes įpakavimo spalva irgi skiriasi. Toliau... Tai skystos konsistensijos balta emulsija, kuri užtepta ant odos labai greitai susigeria. Atsižvelgiant į gaminio paskirtį, tai privalumas. Ir vėl... SILIKONAS. Neturiu ką daugiau pridurti. Belieka tik pasakyti, jog 100 ml kainuoja 22,3 eur.
    Verdiktas: nuteista. Kada natūrali kosmetika pradėjo draugauti su silikonais? 

IŠVADOS. Iš keturių produktų man patiko tik pirmasis, kremas nuo raukšlių. Vien kvapas ko vertas. Juokauju. Bet kuo toliau, tuo situacija prastėjo. Silpniausia vieta būtent sudėtis. O taip viskas buvo gražu straipsnio pradžioje. Beveik 30 metų gyvuojanti kompanija kuria gaminius, pasižyminčius aukšta kokybe ekologijos srityje. Ir aš siaubingai buvau nustebinta radusi silikonus, kitų ingredientų smulkiai nenagrinėjau, atkreipiu dėmesį į tai, ką iškart atpažįstu. Ir dar vienas pastebėjimas, ant pakuočių sudėtis viena, o internete kita. Net dar blogesnė, su parabenais. Kompanija man nekelia jokio pasitikėjimo, todėl net ir labiausiai patikusio kremo nesinori išbandyti.


Jurgita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą